Wat zijn mijn oude munten waard?

Gouden munten

Heb jij oude munten gespaard of heeft iemand in jouw familie oude munten gespaard en heb jij zo oude munten in jouw bezit? Of heb jij nog oude guldens of buitenlandse munten? De oude munten waardes kunnen erg verschillen en de oude munten waarde kan erg hoog oplopen, afhankelijk van hoe oud de munten zijn, de schaarsheid, het gewicht en de zuiverheid. Als jij je afvraagt: ‘welke oude munten zijn geld waard?’. Lees dan gauw verder. Deze oude munten waarde catalogus verteld je er alles over.

Oude munten waarde catalogus

Als jij graag wil weten wat zijn oude munten waard, lees dan deze oude munten waarde catalogus. De oude munten waarde catalogus verteld je meer over de waarde oude munten van verschillende soorten, jaartallen en edelmetalen. We krijgen vaak de vraag ‘hoeveel zijn oude munten waard?’. Deze vraag valt niet zomaar te beantwoorden. De waarde oude munten kunnen namelijk per munt verschillen. Zo heb je namelijk heel erg oude munten, oude munten die heel schaars zijn en munten van verschillende edelmetalen.
De eerste munten die we gaan bespreken zijn de gouden tientjes. Gouden tientjes zijn gemaakt in de jaren 1808 tot en met 1933. Gouden tientjes werden in opdracht van de Nederlandse koningen en koninginnen geslagen. De oude munten waarde van deze gouden tientjes kunnen erg hoog oplopen. Dit komt doordat gouden tientjes in beperkte oplagen gemaakt zijn en dus schaars zijn. Hoe ouder het gouden tientje is, hoe hoger de oude munten waarde is. In 2020 kostte een gouden tientje €300,-. De waarde oude munten van gouden tientjes kunnen veel verschillen omdat de munten oud zijn en dus versleten kunnen zijn. Dit zorgt ervoor dat het gewicht afneemt en dus ook de waarde oude munten.
De volgende munten in deze oude munten waarde catalogus is de gouden American Eagle munt. Deze munten zijn de populairste munten voor beleggers in Amerika. De American Eagle munt is voor het eerst gemaakt in 1986 en wordt vandaag de dag nog steeds gemaakt. De munt bestaat uit 22 karaat goud en is ongeveer vijftig dollar waard.

Er zijn ook munten met een waarde oude munten van wel tien miljoen dollar. Dit is de Flowing Hair Dollar. De Flowing Hair oude munten waarde is zo hoog omdat het de eerste officiële munt van Amerika is. De munt is gemaakt in de jaartallen 1793 tot en met 1795.
Nog een oude munt met een ongelooflijk hoge oude munten waarde is de Brasher Doubloon – EB on Breast. De Brasher Doubloon is in 1787 geslagen. De Brasher Doubloon is geveild voor meer dan zeven miljoen dollar.
Er zijn dus veel munten met een ongelooflijke waarde. Oude munten zijn zelfs populair onder beleggers. Heb jij oude munten in huis maar vraag je je af wat zijn mijn oude munten waard of waar oude munten verkopen het beste is? Onlinegoudinkoop.nl heeft alle kennis in huis en geven een antwoord op de vraag hoeveel zijn oude munten waard.

Oude munten verkopen

Oude munten verkopen doe je gemakkelijk, veilig en snel bij Onlinegoudinkoop.nl. Voor het oude munten verkopen hoef je niet op zoek te gaan naar een pandjeshuis of inwisselkantoor. Je kunt dit gewoon online doen met Onlinegoudinkoop.nl. Wil jij goud verkopen Utrecht, munten verkopen Amersfoort of een andere stad in Nederland? Je hebt hiervoor alleen een brievenbus nodig met Onlinegoudinkoop.nl. Onlinegoudinkoop.nl heeft meer dan tien jaar ervaring met de inkoop van edelmetalen en oude munten.

Om jouw oude munten te verkopen met Onlinegoudinkoop.nl vraag je een taxatiepakket aan. Je ontvangt het taxatiepakket dan binnen enkele dagen. Het taxatiepakket bevat een verzendenvelop. De verzendenvelop vul je met jouw oude munten die jij wil verkopen. De verzendenvelop doe je op de post en verstuur je naar Onlinegoudinkoop.nl. De zending is volledig gratis en verzekerd. Zodra zij jouw verzendenvelop met de oude munten hebben ontvangen gaan zij over tot de waardebepaling. Dan zouden de oude munten worden gewogen en getaxeerd. Dit wordt op beeld opgenomen. Wanneer de oude munten zijn getaxeerd ontvang je een bod via de mail. Je mag zelf weten of je dit bod wel of niet accepteert, je zit dus nergens aan vast. Accepteer je het bod niet, worden de oude munten weer naar jou teruggestuurd via de post. Als je het bod wel accepteert, ontvang je het geld binnen 24 uur nadat zij de acceptatie hebben ontvangen op jouw bankrekening.

Wil jij er graag eerst zelf achter komen welke oude munten zijn geld waard of wat zijn oude munten waard voordat je ze opstuurt om getaxeerd te laten worden? In dat geval kun je gebruik maken van de online calculator. De online calculator verteld je precies hoeveel jouw oude munten waard zijn. Tevens kan je de actuele koersen pagina bekijken. Hier worden de actuele koersen van edelmetalen weergegeven in euro’s. De pagina wordt continu ververst zodat de koersen altijd actueel zijn.

Online Goudinkoop - Hoe het werkt

Eerlijke prijs voor je sieraden

Weet je wat jouw sieraden, erfenis en munten waard zijn? Wij zijn een groothandel in edelmetalen die nu ook toegankelijk is voor particulieren. Met meer dan tien jaar ervaring bieden wij u een eerlijke prijs.

Geld op je rekening in 4 stappen

 • 1. Kies de levering

  Er zijn drie leveringen om uit te kiezen

 • 2. Stuur je objecten

  Verstuur via verzekerde verzending

 • 3. Ontvang een bod

  Eerlijk en vrijblijvend

 • 4. Uitbetaling

  Altijd binnen 24 uur

Koersen

Hier kunt u de meest actuele koersen van de edelmetalen vinden. De koersen worden continue ververst en zijn dus de meest up-to-date koersen.