Zilverprijs per kilo

Het blijkt dat zilver al gevonden werd in de jaren 4000 tot 3500 v.Chr. Zilver werd toen gebruikt als betaalmiddel. Van zilver werden zilveren munten gemaakt door verschillende koningen in koninginnen die aan de macht waren in die tijd.
Vanaf die tijd is er veel variatie geweest in de zilverprijs.

Zilverprijs per kilo

Direct je goud
waarde weten?

Jelle
+31 74 700 2300
 • Volledig verzekerde verzending
 • Volledig discrete verzending
 • Gefilmde taxaties
 • Goud-terug-garantie

Eerlijke prijs voor je sieraden

Weet je wat jouw sieraden, erfenis en munten waard zijn? Wij zijn een groothandel in edelmetalen die nu ook toegankelijk is voor particulieren. Met meer dan tien jaar ervaring bieden wij u een eerlijke prijs.

Geld op je rekening in 4 stappen

 • 1. Kies de levering

  Er zijn drie leveringen om uit te kiezen

 • 2. Stuur je objecten

  Verstuur via verzekerde verzending

 • 3. Ontvang een bod

  Eerlijk en vrijblijvend

 • 4. Uitbetaling

  Altijd binnen 24 uur

Bereken snel je waarde!

Bereken snel en eenvoudig de waarde van je edelmetalen.

Historische zilverprijs

De historische zilverprijs heeft veel geschommeld. De meeste schommeling in de historische zilverprijs per kilo werd veroorzaakt door de gebroeders Hunt. In 1980 bereikte de historische zilverprijs per kilo een hoogtepunt. Deze broers en zoons van een oliemiljonair kochten vanaf 1970 stelselmatig zilver op waardoor de zilverprijs kilo flink steeg. Nadat de zilverprijs per kilo een record bereikte van $49,-. Vervolgens stortte de historische zilverprijs kilo helemaal in waardoor de gebroeders Hunt een paar miljard dollar verlies hebben geleden.
De historische zilverprijs per kilo bereikte pas in 2011 weer een record.

Direct je goud
waarde weten?

Jelle
+31 74 700 2300
Zilverprijs per kilo Zilverprijs per kilo

Wat bepaalt de zilverprijs per gram?

Tot 2014 werd de zilverprijs per gram bepaald door de London Silver Market Fixing. Zij bepaalden de zilverprijs per gram voor 117 jaar lang. Bij het vaststellen van de zilverprijs per gram waren meerdere banken betrokken.
De zilverprijs per gram wordt bepaald door verschillende dingen waaronder de vraag en het aanbod. Zilver wordt namelijk gebruikt in vele industriële toepassingen zoals bij elektrische voertuigen, zonne-energie, in de fotografie en zelfs de geneeskunde. Hoe meer zilver wordt gebruikt in deze industrieën, hoe hoger de zilverprijs per gram zal zijn.

Online Goudinkoop - Hoe het werkt

Bereken snel je waarde!

Bereken snel en eenvoudig de waarde van je edelmetalen.

De actuele zilverprijs en het aanbod

De actuele zilverprijs steeg historisch gezien flink. Dit komt doordat de vraag naar zilver al jarenlang groter is dan het aanbod waardoor de actuele zilverprijs hoger wordt. Wanneer er meer vraag is naar zilver terwijl het aanbod klein is zal de actuele zilverprijs stijgen omdat mensen dan een hogere prijs moeten betalen. Dat is de reden dat de actuele zilverprijs bleef stijgen in de afgelopen jaren. Aangezien zilver steeds meer gebruikt wordt in verschillende industrieën zal de actuele zilverprijs in de toekomst nog hoger liggen.

Zilverprijs per kilo

Wat is de zilverprijs vandaag?

Natuurlijk schommelt de zilverprijs vandaag en zal de zilverprijs vandaag per dag verschillen. De zilverprijs hangt af van de prijs van goud. Het is vaak zo dat wanneer de goudprijs stijgt, de zilverprijs vandaag ook hoger zal zijn en andersom. Daarnaast is de zilverprijs vandaag erg volatiel. De zilverprijs vandaag is volatiel vanwege de instabiele aard van de zilverprijs vandaag. De zilverprijs kilo ligt ongeveer tussen de €625,- en €750,-.

Krijg de beste zilverprijs bij Onlinegoudinkoop.nl

Denk jij aan zilver verkopen en wil jij de beste zilverprijs ontvangen? Wij bij Onlinegoudinkoop.nl kunnen jou de beste zilverprijs geven als jij besluit jouw zilver, goud, palladium, platina of diamanten, saffieren en robijnen te verkopen.
Om te bekijken wat de actuele zilverprijs vandaag is, kun je gebruikmaken van onze pagina actuele koersen. Hier vind je de actuele zilverprijs vandaag naast de koersen van goud, palladium en platina.
Zou je liever een betere indicatie krijgen over hoeveel het zilver verkopen jou kan opleveren? Gebruik dan onze online calculator. Met de online calculator bereken je de actuele zilverprijs vandaag van het zilver dat jij wil verkopen of verpanden. Op die manier weet jij wat het zilver verkopen jou kan opleveren.

Wat is de zilverprijs verwachting

Volgens analisten was de zilverprijs verwachting 2022 niet heel positief vanwege meerdere oorzaken. De zilverprijs verwachting 2022 was lager dan in 2021 met zo’n 5%. De zilverprijs verwachting 2030 is weer wat positiever en er wordt verwacht dat de zilverprijs verwachting 2030 een stuk hoger ligt dan de actuele zilverprijs vandaag.
De verwachting zilverprijs lange termijn is onzeker. Het is nog niet duidelijk wat er in de toekomst staat te gebeuren en daarom kunnen we niet met zekerheid een verwachting zilverprijs lange termijn geven.

Koers zilverprijs bij Onlinegoudinkoop.nl

De koers zilverprijs bij Onlinegoudinkoop.nl is eerlijk. Wanneer je voor antiek zilver verkopen kiest vanwege de beste zilverprijs zilveren munten bij Onlinegoudinkoop.nl gaat dit op de volgende manier. Je vraagt via de website een taxatiepakket aan. In dit pakket vind je een verzendenvelop. Je vult de verzendenvelop met het antiek zilver, zilveren munten of goud dat je wil gaan verkopen of verpanden. De verzendenvelop stuur je naar ons op via de post.
Wanneer wij de verzendenvelop hebben ontvangen zullen wij overgaan tot de waardebepaling. De waardebepaling wordt altijd op beeld opgenomen zodat jij er zeker van bent dat dit op de goede manier gebeurd. Wanneer de waarde van het zilver dat je wil verkopen bepaald is zullen wij jou een bod versturen die je ontvangt via jouw e-mail. Je kan ervoor kiezen om akkoord te gaan met het bod of niet. Wanneer je akkoord gaat met ons bod zullen wij overgaan tot de betaling zodra wij de acceptatie hebben gezien. Afhankelijk van jouw bank heb je het geld dat je hebt verdient met het zilver verkopen dezelfde dag nog op jouw bankrekening.

Koersen

Hier kunt u de meest actuele koersen van de edelmetalen vinden. De koersen worden continue ververst en zijn dus de meest up-to-date koersen.