Zilver koers

Binnen enkele dagen meer geld op je rekening hebben? Bereken snel de waarde van je zilver via onze online-calculator en verzilver je bedrag veilig en snel.

Direct je goud
waarde weten?

Jelle
+31 74 700 2300

Bereken snel je waarde!

Bereken snel en eenvoudig de waarde van je edelmetalen.

De zilver koers

Op deze pagina kun je actuele zilver koers vinden. De koersen zullen continu worden ververst zodat je altijd de actuele zilver prijs kunt zien.
Maar wat is nou precies de koers en wat houdt het precies in? De koers is de prijs van zilver. De koers van zilver verandert continu en staat niet vast. In het weekend zijn de beurzen gesloten waardoor de koers niet verandert in het weekend. De koers wordt bepaald door een aantal dingen. De zilver prijs koers wordt bepaald door de wereldwijde vraag en aanbod van zilver. Wanneer de vraag naar zilver hoog is en het aanbod hetzelfde blijft zal de zilver prijs koers stijgen. Als het aanbod van zilver daalt en de vraag naar zilver hetzelfde blijft zal de zilver prijs koers stijgen. Andersom geldt het ook, wanneer de vraag naar zilver daalt wordt de koers zilver lager en wanneer het aanbod naar zilver stijgt zal de koers zilver dalen. Omdat de vraag en het aanbod op de markt samenkomen ontstaat de zilver prijs koers.
Naast dat de koers zilver afhangt van de vraag en het aanbod hangt de koers zilver nog van een aantal andere dingen af. De zilver koers hangt af van de investering van het winnen van het zilver, zoals de moeite, de tijd en de energie die het kost om het zilver te winnen. Er zijn nog meer zaken die de zilver koers beïnvloeden, zoals de economische zekerheid van een land en de wereld, een economische crisis die misschien aan de hand is en oorlog en natuurrampen. Dit maakt dat de zilver koers erg onzeker is. De zilver koers kun je niet voorspellen en niemand weet precies wat de zilver koers zal gaan doen in de toekomst.
Het beleggen in zilver is voor veel mensen een aantrekkelijke investering. Beleggen in zilver kan je veel geld opleveren. Zilver wordt voor veel dingen gebruikt. De industriële vraag naar zilver stijgt enorm. Vergeleken met goud is de zilvermarkt bijna 20 keer zo klein. Dit is juist wat de zilver koers zo interessant maakt. De markt is kleiner dan de markt van goud maar de industriële vraag naar zilver groeit elke dag. Zilver wordt vaak toegepast in de industrie. Ongeveer de helft van de vraag naar zilver bestaat uit de industriële vraag.

Waar wordt zilver voor gebruikt?

Zilver wordt zoals eerder genoemd veel gebruikt in de industrie. Zilver wordt gebruikt in elektronische apparaten zoals printplaten, schakelaars en geleiders. Zilver heeft namelijk de hoogste elektrische en thermische geleidbaarheid vergeleken met andere metalen. Zilver wordt gebruikt in de fotografische industrie. Het gebruik in de fotografische industrie neemt de laatste jaren wel sterk af. Zilverionen kunnen bacteriën, algen en schimmels doden. Daarom wordt zilver veel gebruikt om water te ontsmetten en te zuiveren. Verder wordt zilver gebruikt in de farmaceutische industrie. Dit komt omdat zilver antibacteriële eigenschappen heeft.

De geschiedenis van de zilver koers

In mei 2014 maakte de London Silver Market Fixing bekend dat zij ermee gingen stoppen. De zilverprijs werd toen al 117 jaar door hen vastgesteld. Hierbij zijn drie banken betrokken bij het vaststellen van de zilverprijs. Tegenwoordig wordt de zilver prijs koers vastgesteld door middel van vraag en aanbod in de markt. Overigens loopt de zilver prijs koers ongeveer gelijk als de koers van goud. Als de prijs van goud stijgt, stijgt de zilverprijs ook.
In het jaar 1980 bereikte de zilver prijs koers een enorme piek. Dit werd veroorzaakt door de gebroeders Hunt. De twee broers waren de zoons van de oliemiljonair H.L. Hunt. De gebroeders Hunt hadden vanaf 1970 stelselmatig zilver opgekocht. Zij probeerden de zilver prijs koers te verhogen door veel zilver op te kopen. De stijging was echter van korte duur. De hoge zilver prijs koers kelderde in datzelfde jaar weer enorm.
Vervolgens bleef de zilver koers zo’n twintig jaar ongeveer gelijk. De zilver prijs koers steeg tijdens de economische crisis van 2008. In 2011 werd de top van de zilver prijs koers bereikt. Deze top was overigens niet hoger dan de top in 1980.
Tijdens de coronacrisis maakte de zilver prijs koers nog een stijging mee. Deze stijging was niet te vergelijken met de stijgingen in 1980 en 2011 omdat deze stijging niet zo hoog was als deze jaren.

De koers van vandaag

Sinds het begin van de coronacrisis in 2019 is de zilver koers aardig op dit hoge punt gebleven. De zilver koers euro maakt een aantal schommelingen door maar stijgt of daalt niet enorm. Als jij eraan denkt om het zilver dat jij in het bezit hebt te verkopen, is het van belang goed op de zilver koers euro te letten. Je maakt de meeste winst wanneer de koers zilver euro hoog ligt. De koers zilver euro verandert zoals eerder genoemd continu.
De zilver koers wordt aangeduid op verschillende manieren. Op onze pagina wordt de koers zilver aangeduid met de koers zilver gram en de koers zilver euro.
Bij Onlinegoudinkoop.nl kun jij profiteren van de zilver koers euro. Wij hebben meer dan tien jaar ervaring met het verkopen en inkopen van zilver. Je kan veel geld verdienen wanneer je het zilver verkoopt op het goede moment. Om jouw zilver te verkopen vraag je een taxatiepakket aan via de website. In dit taxatiepakket zit een verzendenvelop. De verzendenvelop vul je met het zilver dat je wil verkopen en stuur je naar ons op met de post. Hiervoor heb je alleen een brievenbus nodig. Zodra wij jouw zilver hebben ontvangen zullen wij overgaan tot de waardebepaling van het zilver. Tijdens de waardebepaling wegen en taxeren wij jouw zilver. Dit wordt op beeld gedaan. Als wij het zilver hebben getaxeerd versturen wij jou een bod via de mail. Je mag zelf kiezen of je dit bod accepteert of niet. Als je het bod niet accepteert, sturen wij jou het zilver gratis en verzekerd terug naar jou via de post. Als je het bod wel accepteert ontvang je het geld dat je hebt verdient met de verkoop op jouw bankrekening. Op die manier kun jij profiteren van de koers zilver gram.

Koersen

Hier kunt u de meest actuele koersen van de edelmetalen vinden. De koersen worden continue ververst en zijn dus de meest up-to-date koersen.