Wiener Philharmoniker verkopen

De Wiener Philharmoniker is wellicht de populairste gouden beleggingsmunt van Europa. Daarnaast is deze uitmuntende beleggingsmunt de enige uit Europa die puur goud is want deze munt is geslagen in het zuiverste goudgehalte namelijk 24 karaat (99,99%). Dat maakt de Wiener Philharmoniker een directe concurrent van andere munten zoals de Canadese Maple Leaf en de Australische Nugget. De munt heeft zijn design van de Vienna Philharmonic Orchestra en de concert in Wenen te danken. De ontwerper Thomas Pesendorfer haalde uit deze twee plekken zijn inspiratie (en ook de naam Wiener Philharmoniker). Op de voorzijde zijn muziekinstrumenten afgebeeld waaronder; violen, bas, harp, hoorn en een hobo. Op de achterzijde is de orgel uit de concerthal in Wenen te zien. De Royal Austrian Mint slaan de Wiener Philharmoniker beleggingsmunten sinds de eerste uitgifte in 1989. Omdat het ontwerp van deze munt zo fascinerend is, is die ongewijzigd gebleven. 

Zoals bij vele gouden beleggingsmunten wordt de gouden munt geslagen in het gewicht van 1 troy ounce (33,10 gram). Uiteraard zijn er meerdere gewichten geslagen, deze munt is ook te bemachtigen in; ½ troy ounce, ¼ troy ounce, 1/10 troy ounce, 1/25 troy ounce. In 2004 is er jubileum munt uitgegeven voor het 15-jaarlijks bestaan van de Wiener Philharmoniker. Van deze jubileummunten zijn er 15 geslagen en worden gezien als het kroonstuk van de Wiener Philharmoniker.

Online Goudinkoop - Hoe het werkt

Eerlijke prijs voor je sieraden

Weet je wat jouw sieraden, erfenis en munten waard zijn? Wij zijn een groothandel in edelmetalen die nu ook toegankelijk is voor particulieren. Met meer dan tien jaar ervaring bieden wij u een eerlijke prijs.

Geld op je rekening in 4 stappen

 • 1. Kies de levering

  Er zijn drie leveringen om uit te kiezen

 • 2. Stuur je objecten

  Verstuur via verzekerde verzending

 • 3. Ontvang een bod

  Eerlijk en vrijblijvend

 • 4. Uitbetaling

  Altijd binnen 24 uur

Koersen

Hier kunt u de meest actuele koersen van de edelmetalen vinden. De koersen worden continue ververst en zijn dus de meest up-to-date koersen.