Goud omsmelten

Goud omsmelten is een goede manier om extra geld te verdienen aan het goud waar jij niets meer mee doet. Goud omsmelten betekent dat het goud wordt omgesmolten totdat het vloeibaar is. Vervolgens kun je het omgesmolten goud in een mal gieten om een nieuw voorwerp te maken.

Goud omsmelten

Direct je goud
waarde weten?

Jelle
+31 74 700 2300
 • Volledig verzekerde verzending
 • Volledig discrete verzending
 • Gefilmde taxaties
 • Goud-terug-garantie

Eerlijke prijs voor je sieraden

Weet je wat jouw sieraden, erfenis en munten waard zijn? Wij zijn een groothandel in edelmetalen die nu ook toegankelijk is voor particulieren. Met meer dan tien jaar ervaring bieden wij u een eerlijke prijs.

Geld op je rekening in 4 stappen

 • 1. Kies de levering

  Er zijn drie leveringen om uit te kiezen

 • 2. Stuur je objecten

  Verstuur via verzekerde verzending

 • 3. Ontvang een bod

  Eerlijk en vrijblijvend

 • 4. Uitbetaling

  Altijd binnen 24 uur

Bereken snel je waarde!

Bereken snel en eenvoudig de waarde van je edelmetalen.

Hoe werkt goud omsmelten?

Goud omsmelten wordt al gedaan zolang de mens manieren heeft gevonden om zeer hoge temperaturen te creëren voor het omsmelten. Het is mogelijk om goud te laten smelten bij hoge temperaturen. Het smeltpunt voor goud is 1.064°C. Je kunt goud natuurlijk niet zomaar overal in laten smelten. Hiervoor heb je een kroes nodig. Een kroes is een soort beker gemaakt van grafiet of klei die de hoge temperaturen die nodig zijn om goud om te smelten kan weerstaan. Verder wordt een tang gebruikt om het goud mee vast te kunnen houden.
Om onzuiverheden uit het goud te halen wordt flux gebruikt. Flux is een samenstelling van vaak natriumcarbonaat en natriumtetraboraat. Flux helpt daarnaast om de kleine deeltjes goud bij elkaar te houden.
Het is ook mogelijk om goud om te smelten op andere manieren, zoals met een magnetron of oven die speciaal is ontworpen om goud in om te smelten.

Direct je goud
waarde weten?

Jelle
+31 74 700 2300
Goud omsmelten Goud omsmelten

Zelf goud omsmelten

Denk jij eraan om zelf goud om te smelten? Dit is wel mogelijk maar het is af te raden. Dit komt doordat je apparatuur nodig hebt om het goud om te smelten en je hebt apparatuur nodig om er vervolgens een mooi sieraad van te maken.
Zelfs als je het apparatuur in huis hebt is het erg lastig om goud om te smelten en er vervolgens een mooi sieraad te maken. Na het gieten van het goud in de mal ontstaan er vaak bubbels en oneffenheden waardoor het sieraad kan breken.

Online Goudinkoop - Hoe het werkt

Goud omsmelten bij Onlinegoudinkoop.nl

Zoals je gelezen hebt is goud omsmelten nog niet zo gemakkelijk en om er een mooi sieraad van te maken is nog moeilijker. Hiervoor heb je veel kennis nodig. Als jij ook geen zin hebt om eerst deze kennis op te doen en apparatuur aan te schaffen, kun je het goud omsmelten bij Onlinegoudinkoop.nl. Wij bij Onlinegoudinkoop.nl hebben namelijk jarenlange ervaring met het omsmelten van goud.

Hoe werkt goud omsmelten bij Onlinegoudinkoop.nl?

Als jij overtuigd bent en jouw goud omsmelten wil laten doen door echte professionals vraag je een taxatiepakket aan. Het taxatiepakket zul je binnen enkele dagen bij jou thuis ontvangen via de post. In het taxatiepakket zul je een verzendenvelop aantreffen. Deze verzendenvelop vul je met het goud dat jij wil laten omsmelten. Vervolgens stuur je de verzendenvelop met het goud dat jij wil laten omsmelten naar ons op via de post.

Zodra wij het goud dat jij wil laten omsmelten hebben ontvangen gaan wij over tot de waardebepaling. Het goud zal dan gewogen en getaxeerd worden. Het wegen en taxeren wordt altijd op beeld opgenomen zodat jij altijd weet dat dit op de goede manier gebeurt.

Hoeveel is mijn goud waard?

Wil jij graag eerst zelf bekijken hoeveel jouw goud dat jij wil omsmelten waard kan zijn bij de verkoop? Gebruik dan onze online calculator. Hier voer je in om welk edelmetaal het gaat en hoeveel het weegt. De online calculator zal dan automatisch berekenen hoeveel het goud dat jij wil laten omsmelten waard kan zijn.

Hoe ontvang ik mijn geld?

Wanneer wij bij Onlinegoudinkoop.nl jouw goud hebben gewogen en getaxeerd zullen we overgaan tot de volgende stap. De volgende stap is het versturen van ons bod naar jou via de mail. Je hebt natuurlijk altijd zelf de keuze of je dit bod wel of niet accepteert. Accepteer je het bod niet, dan wordt het goud weer naar jou teruggestuurd via de post.
Als je het bod wel accepteert versturen wij het geld wanneer wij de acceptatie hebben gezien direct naar jouw bankrekening. Afhankelijk van jouw bank staat het geld vaak dezelfde dag nog op jouw rekening. Nu heb jij extra geld verdient met het omsmelten van goud.

Koersen

Hier kunt u de meest actuele koersen van de edelmetalen vinden. De koersen worden continue ververst en zijn dus de meest up-to-date koersen.