Gouden 1 Gulden verkopen

De Nederlandse gouden 1 gulden is in 2001 geslagen. Dit is gedaan als eerbetoon, want na meer dan 300 jaar werd de gulden als nationale munteenheid vervangen door de euro. Er zijn in totaal 25.500 gouden guldens geslagen die ieders een goudgehalte van 24 karaats (99,99%) hebben.

Bestel een taxatiepakket Bereken je waarde!

Gouden 1 Gulden verkopen

Direct je goud
waarde weten?

Jelle
+31 74 700 2300

Bereken snel je waarde!

Bereken snel en eenvoudig de waarde van je edelmetalen.

Verschillende Gouden 1 Gulden

Er zijn ongeveer 500 stuks geslagen, maar het enige verschil tussen deze en de andere is dat op deze geen randschrift staat (‘God Zij Met Ons’). In ieder geval zijn beide soorten geslagen in het gewicht van 13,20 gram. Op de achterkant van deze gulden staat ‘Beatrix koningin der Nederlanden’ en haar gezicht van links afgebeeld. Eigenlijk hetzelfde als de guldens die in de jaren voorheen werden gebruikt voor de euro. Enige wat anders is, is het muntmeesterteken. Het muntmeesterteken van de gouden gulden is een vruchtdragend wijnrek, welke zichtbaar is naast het jaartal 2001.

De gouden 1 gulden is door Bruno Ninaber van Eyben ontworpen. En wordt ook wel de laatste gulden genoemd. Sinds de invoer van de euro in 2001 zijn er geen guldens meer geslagen waardoor deze munt zeer gewild is voor verzamelaars. Toen de gouden gulden op de markt werd gebracht was dat voor 397 guldens omgerekend in euro’s 180,- waard. Als je dat uitrekent, is het niet alleen op het goudgehalte en gewicht gebaseerd, maar ook wegens de hoge vraag en het beperkte aanbod. Aangezien er maar circa 30.000 van deze laatste gulden zijn geslagen, was de vraag hoger dan het aanbod.

Koersen

Hier kunt u de meest actuele koersen van de edelmetalen vinden. De koersen worden continue ververst en zijn dus de meest up-to-date koersen.