Gouden 1 Gulden verkopen

De Nederlandse gouden 1 gulden is in 2001 geslagen. Dit is gedaan als eerbetoon, want na meer dan 300 jaar werd de gulden als nationale munteenheid vervangen door de euro. Er zijn in totaal 25.500 gouden guldens geslagen die ieders een goudgehalte van 24 karaats (99,99%) hebben. Daarnaast zijn er ook 500 stuks geslagen maar het enige verschil tussen deze en de andere is dat op deze geen randschrift staat (‘God Zij Met Ons’). In ieder geval zijn beide soorten geslagen in het gewicht van 13,20 gram. Op de achterkant van deze gulden staat ‘Beatrix koningin der Nederlanden’ en haar gezicht van links afgebeeld. Eigenlijk hetzelfde als de guldens die in de jaren voorheen werden gebruikt voor de euro. Enige wat anders is, is het muntmeesterteken. Het muntmeesterteken van de gouden gulden is een vruchtdragend wijnrek, welke zichtbaar is naast het jaartal 2001.

De gouden 1 gulden is door Bruno Ninaber van Eyben ontworpen. En wordt ook wel de laatste gulden genoemd. Sinds de invoer van de euro in 2001 zijn er geen guldens meer geslagen waardoor deze munt zeer gewild is voor verzamelaars. Toen de gouden gulden op de markt werd gebracht was dat voor 397 guldens omgerekend in euro’s 180,- waard. Als je dat uitrekent is het niet alleen op het goudgehalte en gewicht gebaseerd maar ook wegens de hoge vraag en het beperkte aanbod. Aangezien er maar circa 30.000 van deze laatste gulden zijn geslagen, was de vraag hoger dan het aanbod.

Online Goudinkoop - Hoe het werkt

Eerlijke prijs voor je sieraden

Weet je wat jouw sieraden, erfenis en munten waard zijn? Wij zijn een groothandel in edelmetalen die nu ook toegankelijk is voor particulieren. Met meer dan tien jaar ervaring bieden wij u een eerlijke prijs.

Geld op je rekening in 4 stappen

 • 1. Kies de levering

  Er zijn drie leveringen om uit te kiezen

 • 2. Stuur je objecten

  Verstuur via verzekerde verzending

 • 3. Ontvang een bod

  Eerlijk en vrijblijvend

 • 4. Uitbetaling

  Altijd binnen 24 uur

Bereken snel je waarde!

Bereken snel en eenvoudig de waarde van je edelmetalen.

Waarde berekenen

Bereken snel je waarde!

Bereken snel en eenvoudig de waarde van je edelmetalen.

Bereken snel je waarde!

Zorgzaam en adequaat bepalen wij de hoogste waarde en verzilveren wij dit met klinkende munten.

totaal

voorbeeld

*

Bestel je verzendenvelop en

*Dit is een indicatieve waarde, de daadwerkelijke uitbetaling wordt na taxatie bepaald

Koersen

Hier kunt u de meest actuele koersen van de edelmetalen vinden. De koersen worden continue ververst en zijn dus de meest up-to-date koersen.