Maple leaf verkopen: verkoop je beleggingsmunten bij OnlineGoudinkoop.nl

Na al veel beleggingsmunten in detail besproken te hebben gaan we het nu hebben over een van de meest bekende namelijk de Golden Maple Leaf (GML).  De Maple Leaf is een zeer gewilde beleggingsmunt en misschien wel de bekendste van allemaal. Als we terugkijken naar de oorsprong van de Maple Leaf gaan we terug naar 1979 in Canada. Hier zag de Canadese overheid destijds een gat in de markt en produceerde de gouden Maple Leaf. In het begin werd de munt alleen geslagen in 1 Troy ounce goud met een puurheid gehalte van 99,99% goud. Vergeleken met de Krugerrand van destijds was de fijnheid van het goud veel hoger, want de Krugerrand was toen maar 91,67% puur goud.

Royal Canadian Mint is de enige die deze goede verhandelbare en zeer gewilde munt slaat, waardoor zij ook grote wereldspelers in de beleggingswereld zijn. Ze slaan ze niet alleen in goud maar ook zilver, platina en palladium. Dit maakt de Maple Leaf nog interessanter aangezien er weinig andere beleggingsmunten zijn die geslagen worden in platina of palladium. Maar uiteraard is de Maple Leaf niet alleen in andere legeringen maar ook in andere maten verkrijgbaar. Zoals gezegd zijn ze begonnen met de bekende 1 troy ounce (31,10 gram) ook wel bekend als de 50 Canadese dollar munt. Daarnaast is de Royal Canadian Mint gestart met kleinere gewichten zoals  1 gram, 1/25 troy ounce (50 dollarcent), 1/20 troy ounce (1 dollar), 1/10 troy ounce (5 dollar), ¼ troy ounce (10 dollar) en ½ troy ounce (20 dollar).

Maar waar herken je deze fantastische en authentieke munt aan? De voorzijde en achterzijde van de Golden Maple Leaf (GML) tonen respectievelijk de Canadese Maple Leaf en het profiel van koningin Elizabeth II. Sinds 2013 werd een nieuwe beveiligingsfunctie geïntroduceerd en uitgevoerd, door op de achterzijde (Maple Leaf) met behulp van een microlaser het jaar van de productie toe te voegen in het midden van dit merkteken. Deze toevoeging is niet zichtbaar op het blote oog, je hebt hier een vergrootglas voor nodig.

Wist je dat? Er door de Royal Canadian Mint op 3 mei 2007 een gouden Maple Leaf munt werd onthuld van 50 cm in diameter en 3 cm dik met een metaalwaarde van meer dan 3,5 miljoen dollar, deze munt woog maar liefst 100 kg. Er werden zes exemplaren van deze grandioze munt gemaakt, waarvan er één in het Berlijnse Bode Museum stond. Op 26 maart 2017 werd deze munt gestolen. Tot de dag van vandaag is die niet teruggevonden hoogstwaarschijnlijk is deze omgesmolten voor het goud.

Online Goudinkoop - Hoe het werkt

Eerlijke prijs voor je sieraden

Weet je wat jouw sieraden, erfenis en munten waard zijn? Wij zijn een groothandel in edelmetalen die nu ook toegankelijk is voor particulieren. Met meer dan tien jaar ervaring bieden wij u een eerlijke prijs.

Geld op je rekening in 4 stappen

 • 1. Kies de levering

  Er zijn drie leveringen om uit te kiezen

 • 2. Stuur je objecten

  Verstuur via verzekerde verzending

 • 3. Ontvang een bod

  Eerlijk en vrijblijvend

 • 4. Uitbetaling

  Altijd binnen 24 uur

Koersen

Hier kunt u de meest actuele koersen van de edelmetalen vinden. De koersen worden continue ververst en zijn dus de meest up-to-date koersen.