Krugerrand verkopen: verkoop je gouden munt bij Onlinegoudinkoop.nl

De Krugerrand ook bekend als de gouden rand, is een gouden munt die in opdracht van de Zuid-Afrikaanse regering geslagen wordt. De Krugerrand wordt al sinds 1967 door de Rand Refinery en de South African Mint geslagen. De reden dat deze gouden munt werd geslagen was om het Zuid-Afrikaanse goud te promoten. De benaming voor deze munt komt door de combinatie van de Zuid-Afrikaanse valuta genaamd Rand en van Paul Kruger een oud-president van Zuid-Afrika en ook de laatste president van Transvaal. Deze zeer geliefde beleggingsmunt heeft aan de portretzijde een portret van Paul Kruger en op de keerzijde een springbok afgebeeld. Alhoewel deze munt een wettig betaalmiddel is wordt het als zodanig nooit gebruikt. Het is wel een zeer geliefde belegginsmunt. Rond de jaren ’80 was de Krugerrand goed voor maar liefst 90% van de wereldwijde afzet van beleggingsmunten. 

Met maar liefst een gewicht van 33,93 gram waarvan 91,67% goud en 8,33% koper is, waardoor de Krugerrand zijn mooie lichtoranje (rood goud) kleur krijgt is het een iconisch beleggingsmunt. De Krugerrand 1 troy ounce (33,10 gram) is geslagen van puur goud. Voorheen sloegen ze alleen deze formaat voor de Krugerrand maar momenteel is de Krugerrand er in vier soorten namelijk naast de 1 troy ounce ook  de ½ troy ounce, ¼ troy ounce en 1/10 troy ounce. Deze kleinere coupures zijn geslagen voor particuliere beleggers met een kleiner budget.

De munt bereikte al snel veel naamsbekendheid en populariteit, alhoewel de Krugerrand in veel landen verboden werd als boycot tegen het apartheidsregime, leek dit de Krugerrand niet te raken. Wel verloor de Krugerrand terrein toen andere gouden munten werden geslagen, denk aan de Canadese Gold Maple Leaf en de Australische Nugget. Deze beleggingsmunten waren ook volledig puur goud, 24 karaatsgoud (99,99%). Munten van puur goud zijn voor beleggingen ook een stuk interessanter. Maar dat verandert het feit niet dat de Krugerrand in nettogewicht evenveel fijn goud bezit als de Maple Leaf en Nugget, en ook nog eens een rosé gouden kleur bezit. Dus zo erg is het niet dat de Krugerrand in totaal een legering van 22 karaatsgoud heeft.

Online Goudinkoop - Hoe het werkt

Eerlijke prijs voor je sieraden

Weet je wat jouw sieraden, erfenis en munten waard zijn? Wij zijn een groothandel in edelmetalen die nu ook toegankelijk is voor particulieren. Met meer dan tien jaar ervaring bieden wij u een eerlijke prijs.

Geld op je rekening in 4 stappen

 • 1. Kies de levering

  Er zijn drie leveringen om uit te kiezen

 • 2. Stuur je objecten

  Verstuur via verzekerde verzending

 • 3. Ontvang een bod

  Eerlijk en vrijblijvend

 • 4. Uitbetaling

  Altijd binnen 24 uur

Koersen

Hier kunt u de meest actuele koersen van de edelmetalen vinden. De koersen worden continue ververst en zijn dus de meest up-to-date koersen.