Gouden Mexicaanse 50 Peso’s verkopen

De gouden Mexicaanse 50 peso’s werd voor het eerst geslagen in 1921, ter herdenking van de 100-jarige onafhankelijkheid van Mexico. Deze memorabele munt werd door de Mexicaanse Mint geslagen in de periode van 1921-1947. De Gouden munt behoort tot één van de belangrijkste munten uit de geschiedenis. Ruim 45 jaar voor de invoeringen van de gouden Krugerrand werd deze munt uitgegeven. Daarnaast is het een vrij geliefde munt omdat de munt geslagen werd om de Mexicaans-Spaanse vrijheidsoorlog van honderd jaar eerder te herdenken/vieren. Ondanks dat de officiële productie van de Mexicaanse 50 peso gestopt is in 1947 zijn er tot 1972 nog gouden Mexicaanse 50 peso’s munten geslagen. In de periode van 1947 tot 1972 maar liefst ongeveer 4 miljoen exemplaren.

De munt heeft een gewicht van 41 gram en een zuiverheid van 91.7%. Op de voorzijde is “El Angel da la Independencia” afgebeeld deze Vrijheidsengel is te vinden in Mexico-Stad. En bij deze prachtige engel staat ook tekst vermeld namelijk ’37.5 Gr Oro Fino’ dat staat voor het nettogewicht van het pure goud. Op zijn keerzijde bevindt zich een adelaar met een slang in zijn snavel.

Online Goudinkoop - Hoe het werkt

Eerlijke prijs voor je sieraden

Weet je wat jouw sieraden, erfenis en munten waard zijn? Wij zijn een groothandel in edelmetalen die nu ook toegankelijk is voor particulieren. Met meer dan tien jaar ervaring bieden wij u een eerlijke prijs.

Geld op je rekening in 4 stappen

 • 1. Kies de levering

  Er zijn drie leveringen om uit te kiezen

 • 2. Stuur je objecten

  Verstuur via verzekerde verzending

 • 3. Ontvang een bod

  Eerlijk en vrijblijvend

 • 4. Uitbetaling

  Altijd binnen 24 uur

Koersen

Hier kunt u de meest actuele koersen van de edelmetalen vinden. De koersen worden continue ververst en zijn dus de meest up-to-date koersen.