Gouden Dukaat verkopen

De Gouden dukaat verscheen voor het eerst in 1284 ten name van de doge (staatshoofd) Giovanni Dandolo, te Republiek Venetië. De naam dukaat stamt ook af van het Italiaans woord ducato. De dukaat zou tot in de 18e eeuw in ongewijzigde vorm gebruikt worden. Op de Venetiaanse dukaat had je aan de ene zijde de doge in geknielde houding voor de verkondiger Marcus en aan de andere zijde werd Jezus afgebeeld. Deze historische dukaat heeft een gewicht van 3,494 gram en een goudgehalte van 0,983. In de loop van tijd werden dukaten elders in Europa geslagen, waaronder Duitsland, Hongarije, Oostenrijk en Nederland. Hetzelfde gewicht en goudgehalte werd gebruikt.

In de Nederlanden werd de gouden dukaat geslagen vanaf 1586. De dukaten werden in verschillende provincies geslagen tot 1808 waaronder Gelderland, Utrecht en Holland. Op de voorzijde van de munt toonde een ridder met een zwaard en pijlenbundel en op de achterzijde tekst; Mo.Ord/Provin/Foeder/Belg.Ad/Leg.Imp. In de tijd van 1824 tot 1830 werden de gouden dukaten ook in Brussel geslagen. Tot aan 1982 konden particulieren en de staat zelf opdracht geven aan ’s Rijks Munt tot aanmunten van gouden dukaten. Als particulier diende je ten minste 100 kilo goud te laten vermunten. Na 1982 mag alleen de staat nog dukaten slaan.

Online Goudinkoop - Hoe het werkt

Eerlijke prijs voor je sieraden

Weet je wat jouw sieraden, erfenis en munten waard zijn? Wij zijn een groothandel in edelmetalen die nu ook toegankelijk is voor particulieren. Met meer dan tien jaar ervaring bieden wij u een eerlijke prijs.

Geld op je rekening in 4 stappen

 • 1. Kies de levering

  Er zijn drie leveringen om uit te kiezen

 • 2. Stuur je objecten

  Verstuur via verzekerde verzending

 • 3. Ontvang een bod

  Eerlijk en vrijblijvend

 • 4. Uitbetaling

  Altijd binnen 24 uur

Koersen

Hier kunt u de meest actuele koersen van de edelmetalen vinden. De koersen worden continue ververst en zijn dus de meest up-to-date koersen.