Veelgestelde vragen

Wat betekent Goud-Terug-Garantie?

Het verkopen van uw goud aan ons is volledig risicoloos met de goud-terug-garantie. Wij analyseren en evalueren uw zending binnen 48 uur na ontvangst op ons bedrijfsterrein. Gedurende deze tijd ontvangt u het analyseresultaat per e-mail. Pas na uw goedkeuring starten wij de betaling in de gewenste vorm. Bent u niet tevreden met de taxatie, dan sturen wij uw edelmetalen direct gratis en verzekerd naar u terug (onder voorbehoud dat u geen onrealistische verwachtingen heeft, refereer naar onze algemene voorwaarden). Wij garanderen u dat u uw gouden sieraden onbeschadigd terugkrijgt, aangezien wij werken met de nieuwste analyse technologie en niet in uw goud hoeven te boren om de exacte waarde te bepalen.

Wat kopen wij in?

Wij kopen edelmetalen in vanaf de kleinste hoeveelheden. Profiteer van onze gratis verzendservice en verkoop bijvoorbeeld uw oud goud, gebroken goud, tandgoud, klompjes, munten, baren, oud zilver, zilveren bestek, platina en palladium.

Is mijn verzending verzekerd?

Uw zending is volledig verzekerd tijdens de verzendroute. Zo geniet u van de volledige, verzekeringsdekking van 500 euro die via PostNL standaard is. Inden u een premium pakket aanvraagt kunnen wij elk individueel pakket tot 5.500 euro verzekeren via PostNL. Enige voorwaarden zijn op voorhand foto’s maken van de objecten die verzonden worden en het afgiftebewijs goed bewaren.

Zijn er kosten voor de verzending of taxatie?

Er zijn geen verzendkosten voor u. Daarnaast worden er geen analyse- of smeltkosten in rekening gebracht. Er zijn voor u geen kosten van het gevraagde verzendmateriaal tot de verzending. Zelfs het retourneren van uw goederen is voor u volledig gratis indien u geen onrealistische verwachtingen heeft. Het hele proces is dus (bijna geheel) vrijblijvend en kosteloos voor u.

Kan er tandgoud inclusief tand en keramiek resten verzonden worden?

U kunt tandheelkundig goud met tand- of keramiekresten naar ons opsturen. Omdat de kronen vaak hoge waarden fijn goud bevatten, waarmee hoge inkoopprijzen kunnen worden behaald. Bij Online Goudinkoop zijn we gespecialiseerd in de aankoop van tandgoud. De gekwalificeerde medewerkers schatten het gewicht van het pure tandgoud vakkundig in en doen u een bod aan de hand van goud gehalte.

Hoe wordt de waarde berekend?

De belangrijkste factoren die een rol spelen bij het berekenen van het uitbetalings-bedrag zijn het gewicht en de grootte van de legering. Deze bedragen worden vermenigvuldigd en resulteren vervolgens in het uit te betalen bedrag. U kunt onze online calculator gebruiken om de uit te betalen bedragen te bepalen. Onze inkoopprijzen zijn altijd gebaseerd op de huidige beurskoers.

Hoe lang duurt het voor ik het aangevraagde verzendpakket ontvang?

Na ontvangst van een ingevulde aanvraagformulier ontvangt u binnen 1-3 werkdagen het verzendpakket bij u thuis. Normaal gesproken binnen 24 uur.

Wat gebeurt er met de stenen/edelstenen in de sieraden?

Wij kopen ook uw edelstenen in. De edelstenen mogen ook in het sieraad zijn, dit speelt voor ons geen belangrijke rol. Onze in-house steenzetter controleert de kwaliteit en controleert met hoogwaardige technische apparatuur of de edelsteen onregelmatigheden, insluitsels of scheuren heeft. Zodra de test is afgerond, doen we u een bod.

Wanneer ontvang ik het bedrag op mijn bank of contant?

Bent u tevreden over de hoge en lucratieve aankoopprijs die wij voor u hebben vastgesteld? Nadat wij uw schriftelijke (per mail) bevestiging van ons aanbod hebben ontvangen, wordt de betaling binnen 24 uur gestart. Bij ons op locatie heeft u ook de mogelijkheid om het bedrag contant uit te laten betalen.

Kopen jullie ook op locatie in bij de klant?

Wilt u toch graag dat we bij u thuis of op kantoor langs komen om de waarde te bepalen? Die mogelijkheid is er ook vaak kunnen we dan ook direct de betaling per direct naar u overmaken. Let op wel dat dit doorgaans pas van een waarde is van 2.000 euro.

Vanaf welke hoeveelheid wordt er ingekocht?

Edelmetalen worden in alle hoeveelheden ingekocht. Ook losse kettingen of ringen kunnen aan ons verkocht worden. Gebruik het verzendpakket om uw kostbaarheden vrijblijvend, verzekerd en kosteloos te laten taxeren.

Wat is goud karaat (gehalte)?

Een gouden karaat is een eenheid van zuiverheid – 24 karaats goud is puur goud, maar goud wordt meestal gemengd met een metaal zoals koper of zilver om sieraden te maken (omdat puur goud te zacht is). Elke karaat komt overeen met 1/24. Een deel van het geheel. Dus als een metalen sieraad is gemaakt van 18 delen goud en 6 delen koper, dan is dat 18 karaats goud. Een karaat is ook een gewichtseenheid voor diamanten en andere edelstenen. Een karaat is gelijk aan 200 milligram (0,2 gram).

Koersen

Hier kunt u de meest actuele koersen van de edelmetalen vinden. De koersen worden continue ververst en zijn dus de meest up-to-date koersen.