American Buffalo verkopen

De American Buffalo, ook wel bekend als de ‘Buffalo Nickel’ of ‘Indian Head’, wordt sinds 2006 door de US Mint geslagen. Voorheen was de Golden Eagle de nationale munt van de Verenigde Staten, maar beleggers raakten al gauw geïnteresseerd in andere beleggingsmunten die niet 22 maar 24 karaats goud bevatten. Vandaar dat  de VS met deze fascinerende munt is gekomen zodat de VS een eigen beleggingsmunt tot zijn beschikking had in zuiver goud oftewel 99% puur goud (24 karaat). Daardoor werd de American Buffalo een directe concurrent van onder anderen de Maple Leaf en de Philharmoniker. En eiste ook gelijk een plek op tussen de populaire gouden munten.

Voor het ontwerp hebben ze de tekening van Earle Fraser gebruikt die in 1913 de Buffalo Nickel had getekend. Ook wel bekend als de ‘Black Diamond’ van de New York Central Park Zoo die daar rond 1910 te bewonderen was. Vervolgens staat er op deze munt de werelds bekende uitspraak ‘In God We Trust’ vermeld onder de kop van de bizon. Boven de bizon staat; United States Of America vermeld met er onder E Pluribus Unum en onder de bizon staat 1 OZ. .9999 Fine Gold met de nominale waarde van de munt (50 dollar). Op de keerzijde van de munt is een Indiaan met veren in zijn haar die naar rechts kijkt te zien. Boven zijn voorhoofd staat Liberty vermeld en op zijn schouder staat het jaar van uitgifte vermeld met daar onder een F van Fraser. 

Online Goudinkoop - Hoe het werkt

Eerlijke prijs voor je sieraden

Weet je wat jouw sieraden, erfenis en munten waard zijn? Wij zijn een groothandel in edelmetalen die nu ook toegankelijk is voor particulieren. Met meer dan tien jaar ervaring bieden wij u een eerlijke prijs.

Geld op je rekening in 4 stappen

 • 1. Kies de levering

  Er zijn drie leveringen om uit te kiezen

 • 2. Stuur je objecten

  Verstuur via verzekerde verzending

 • 3. Ontvang een bod

  Eerlijk en vrijblijvend

 • 4. Uitbetaling

  Altijd binnen 24 uur

Koersen

Hier kunt u de meest actuele koersen van de edelmetalen vinden. De koersen worden continue ververst en zijn dus de meest up-to-date koersen.