Dubbele Dukaat verkopen

De dubbele gouden dukaat is vanaf 1988 geslagen. De meeste dubbele dukaten zijn geslagen tijdens de regeerperiode van koningin Juliana en koningin Beatrix. Het enige verschil tussen de dukaat en dubbele dukaat is het gewicht; de dubbele dukaat weegt namelijk 6,98 gram. Maar het goudgehalte is daarentegen gelijk aan de enkele dukaat en bevat dus 98,3% goud oftewel 23,6 karaats goud. Daarnaast is het uiterlijk in principe hetzelfde, een ridder met in zijn linkerhand vijftal pijltjes en zijn rechterhand een zwaard. De keerzijde bevat het opschrift; MO.AUR.REG.BELGII AD LEGEM IMPERII (gouden munt van het Koninkrijk de Nederlanden volgens de wet van het Keizerrijk). Doordat de dubbele dukaten in wisselende oplage zijn uitgegeven. Zijn er bepaalde jaren die zeer gewild zijn door verzamelaars en dus een vrij hoge waarde kennen waardoor ze de goudprijs van de munt zelfs overstijgen.

Online Goudinkoop - Hoe het werkt

Eerlijke prijs voor je sieraden

Weet je wat jouw sieraden, erfenis en munten waard zijn? Wij zijn een groothandel in edelmetalen die nu ook toegankelijk is voor particulieren. Met meer dan tien jaar ervaring bieden wij u een eerlijke prijs.

Geld op je rekening in 4 stappen

 • 1. Kies de levering

  Er zijn drie leveringen om uit te kiezen

 • 2. Stuur je objecten

  Verstuur via verzekerde verzending

 • 3. Ontvang een bod

  Eerlijk en vrijblijvend

 • 4. Uitbetaling

  Altijd binnen 24 uur

Koersen

Hier kunt u de meest actuele koersen van de edelmetalen vinden. De koersen worden continue ververst en zijn dus de meest up-to-date koersen.