Australian Nugget verkopen

De Australische Gold Nugget werd in 1986 door de Perth Mint Australia in opdracht van de Australische regering geslagen. De Gold Nugget is in meerdere gewichten geslagen bovenal zijn er jaarlijks ook verschillende afbeeldingen gebruikt. Dit zorgt ervoor dat de Gold Nugget zeer geliefd en gewaardeerd wordt bij verzamelaars. Daarnaast maakt de zuiverheid van 99% puur goud dit ook een uitstekende beleggingsmunt. Op de voorzijde van de Gold Nugget is een portret van Queen Elisabeth II naar rechts kijkend afgebeeld met daarbij de tekst; Elisabeth II – Australia – en de nominale waarde in Australische dollar. Op de achterzijde staat een goudklomp gecentreerd, dit was de grootste goudklomp die in Australië is gevonden en kreeg ook de naam ‘Welcome Stranger’ deze naam staat ook vermeld onder de gecentreerde goudklomp. De goudklomp bevindt zich binnenin een halo met de tekst; “The Australian Nugget 1 OZ Fine Gold”. En het jaar van uitgifte wordt ook vermeld. Dit ontwerp is na een aantal uitgiftes gewijzigd en daarbij veranderde de achterzijde naar de Australische Kangaroo.  Op de achterzijde van het nieuwe ontwerp staan 1 of meerdere kangaroo’s afgebeeld (geheel afhankelijk van de jaar van productie) met de tekst; “The Australian Nugget – het gewicht – 9999 Gold – jaartal”.

Zoals al eerder vermeld is de Gold Nugget in meerdere gewichten geslagen waaronder; 10 troy ounce (311,03 gram), 2 troy ounce (62,21 gram), 1 troy ounce (31,10 gram), ½ troy ounce (15,55 gram), ¼ troy ounce (7,78 gram), 1/10 troy ounce (3,11 gram) en 1/20 troy ounce (1,56 gram). Maar de meest grandioze die geslagen is/wordt door de Perth Mint Australia is nog altijd de Gold Nugget van 1.000 gram. Deze kilo gouden munt heeft een nominale bedrag van 3.000 Australische dollar.

Online Goudinkoop - Hoe het werkt

Eerlijke prijs voor je sieraden

Weet je wat jouw sieraden, erfenis en munten waard zijn? Wij zijn een groothandel in edelmetalen die nu ook toegankelijk is voor particulieren. Met meer dan tien jaar ervaring bieden wij u een eerlijke prijs.

Geld op je rekening in 4 stappen

 • 1. Kies de levering

  Er zijn drie leveringen om uit te kiezen

 • 2. Stuur je objecten

  Verstuur via verzekerde verzending

 • 3. Ontvang een bod

  Eerlijk en vrijblijvend

 • 4. Uitbetaling

  Altijd binnen 24 uur

Koersen

Hier kunt u de meest actuele koersen van de edelmetalen vinden. De koersen worden continue ververst en zijn dus de meest up-to-date koersen.