20 Franc verkopen

De 20 Franse Franc is in de periode 1802 tot 1914 geslagen. Hij is bovendien jarenlang als wettig betaalmiddel gebruikt in Frankrijk. Doordat deze munt meer dan een eeuw geslagen is zijn er vele soorten uitgebracht, hieronder vallen de Napoleonse en de Gallische Haan variant. De Franc was in meerdere Europese landen een betaalmiddel waaronder Italië, België en Zwitserland. Dit was voornamelijk tijdens de heerschappij van de keizer Napoleon, deze historische munt werd ook in diverse andere landen geslagen. 

Deze munt kent dus verschillende uitvoeringen welke mede-afhankelijk waren van de regerende vorst of keizer ten tijde van het slagen van de munt. Hierdoor zijn een aantal munten die een bepaalde verzamelaarswaarde vertegenwoordigen, echter wordt de waarde meestal bepaald aan de hand van de goudprijs. De 20 Franc draagt een brutogewicht van 6,45 gram met een gehalte van 90% fijn goud. Dit zal dus omgerekend een puur netto gewicht van 5,80 gram zijn. 

De 20 Franc wordt ook geïdentificeerd onder de naam Napoleon met dank aan de eerste Franse Keizer Napoleon Bonaparte. Er zijn uiteraard ook veel soorten ook van de neef van Napoleon, keizer Napoleon III. De munthuizen van Frankrijk die deze munten sloegen waren de munthuizen van Parijs, Lyon en Straatsburg. 

Online Goudinkoop - Hoe het werkt

Eerlijke prijs voor je sieraden

Weet je wat jouw sieraden, erfenis en munten waard zijn? Wij zijn een groothandel in edelmetalen die nu ook toegankelijk is voor particulieren. Met meer dan tien jaar ervaring bieden wij u een eerlijke prijs.

Geld op je rekening in 4 stappen

 • 1. Kies de levering

  Er zijn drie leveringen om uit te kiezen

 • 2. Stuur je objecten

  Verstuur via verzekerde verzending

 • 3. Ontvang een bod

  Eerlijk en vrijblijvend

 • 4. Uitbetaling

  Altijd binnen 24 uur

Koersen

Hier kunt u de meest actuele koersen van de edelmetalen vinden. De koersen worden continue ververst en zijn dus de meest up-to-date koersen.