Goudprijs

De prijs van goud is key wanneer je overweegt om goud te verkopen. De goud waarde is per dag verschillend en wordt beïnvloed door meerdere factoren. Denk aan het karaat goud, maar ook de kwaliteit en de vraag en het aanbod van goud. Maar wat is de goudprijs nu precies? Naast de actuele goudprijs en een grafiek met haar verloop, vind je op deze pagina alles wat je moet weten over de waarde van goud.

Bestel een taxatiepakket Bereken je waarde!

goudprijs

Direct je goud
waarde weten?

Jelle
+31 74 700 2300

Bereken snel je waarde!

Bereken snel en eenvoudig de waarde van je edelmetalen.

De actuele goudprijs

Ben je benieuwd naar de goudprijs van vandaag? De grafiek hiernaast maakt de goudprijs actueel inzichtelijk. Zo weet je precies waar je aan toe bent. Daarnaast zetten we de huidige goudprijs van een paar verschillende karaat goud voor je op een rijtje:

 • De actuele goudprijs voor 24 karaat goud is (20 mei 2024).
 • De huidige goudprijs voor 14 karaat goud is op 20 mei 2024.
 • Voor 18 karaat goud is de goudprijs van vandaag .

Bereken snel je waarde!

Bereken snel en eenvoudig de waarde van je edelmetalen.

Bekijk de actuele goudprijs grafiek

Wat is de goudprijs vandaag? De tabel laat het in een oogopslag zien.

24 karaats (999)
22 karaats (916)
21 karaats (900)
18 karaats (750)
14 karaats (585)
10 karaats (417)
8 karaats (333)

Aan de hand van de huidige goudprijs tabel kun je inschatten of het voor jouw interessant is om goud te verkopen of juist aan te kopen. De goudprijs koers schommelt behoorlijk en het loont dus om de goudprijs over de tijd in de gaten te houden.

Uitleg goudprijs

Heel leuk al die getallen en waardes, maar misschien vraag je je wel af ‘Wat is de goudprijs?’ überhaupt? Kortgezegd geeft de goudprijs in euro aan wat de marktprijs voor een bepaalde hoeveelheid goud is. Deze goud waarde varieert op ieder moment van de dag en wordt bepaald op de wereldwijde markt. De goud prijs wordt net als andere goederen op de markt beïnvloedt door vraag en aanbod. Deze prijs vertelt wat men op dat moment bereid is te betalen en wat er wordt gevraagd voor de uitwisseling van goud en geld.

goud prijs

De waarde van goud wordt ook geregeld uitgedrukt in dollar of als goudprijs per ounce. Omdat goud met zowel euro’s als dollars wordt verhandeld, heeft ook de waarde van deze valuta invloed op de goud prijs. In basis wordt de waarde van goud uitgedrukt in dollars en bij de omrekening naar de goudprijs in euro’s, speelt de koers van deze twee valuta dus een rol.

Bereken snel je waarde!

Bereken snel en eenvoudig de waarde van je edelmetalen.

Wat is de goudprijs vandaag?

Wanneer je gaat beleggen in goud of wanneer je eraan denkt het goud dat je in huis hebt te verkopen, is het handig om de goudprijs van vandaag te weten. De goud inkoop prijs vandaag wordt hieronder getoond en continu ververst zodat de goudprijs van vandaag altijd up-to-date is.

Wanneer je weet, wat is de goudprijs vandaag, kun je hierop inspelen. Verkoop het goud wanneer de goudprijs van vandaag hoog is, en koop het goud in wanneer de goud inkoop prijs vandaag laag is. Op die manier kun je ervoor zorgen dat je altijd de allerbeste goudprijs ontvangt wanneer je ervoor kiest je goud te verkopen of wanneer je gaat beleggen in goud.

Prijs van goud per gram

De goud prijs kan dus uitgedrukt worden in verschillende valuta, maar ook in verschillende gewichtseenheden. Zo zie je bijvoorbeeld vaak de goudprijs per ounce of de prijs van goud per gram. De prijs van goud in troy ounce gaat over een standaard gewicht voor goud dat gelijk staat aan 31,103 gram. Daarnaast kun je de prijs van goud uitdrukken in kilo en kilogram. De goudprijs vandaag per gram, voor verschillend karaat goud:

 • De actuele goudprijs van 8 karaat goud is . Meer over de goudprijs 8 karaat op 20 mei 2024.
 • De actuele goudprijs 10 karaat is op 20 mei 2024.
 • De huidige goudprijs 14 karaat is op 20 mei 2024.
 • De goudprijs 18 karaat op 20 mei 2024 is op 20 mei 2024.
 • De goudprijs 21 karaat vandaag is op 20 mei 2024.
 • De goudprijs 22 karaat is op 20 mei 2024.
 • De actuele 24 karaat goud prijs is op 20 mei 2024.

De prijs goud per gram is vanzelfsprekend afhankelijk van het karaat goud. Maar ook de kwaliteit van het goud is van belang. Als je goud gaat verkopen zal worden berekend welke inkoopprijs voor het goud gehanteerd wordt. Zo is het gebruikte goud anders geprijst dan de bij verkoop van spiksplinternieuw goud. Een 2e hands kan echter nog steeds een interessante prijs zijn voor inleveren van goud zijn.

Waarom Online Goudinkoop?

Naast een schommelende goud prijs, verschilt de inkoopprijs van goud ook per partij in de markt. Bij Online Goudinkoop krijg je gegarandeerd de hoogste goud en zilver prijs. Je kunt de waarde van jouw goud eerst eenvoudig online berekenen.

Ben je overtuigd van de prijs bij verkoop, dan kun je een taxatiepakket aanvragen. Met de uitgebreide informatie is het gemakkelijk om je goud te verpakken en op te sturen. Daarbij profiteer je van een volledig verzekerde verzending. Zodra wij jouw goud ontvangen, gaan we het in een transparant proces taxeren. Daarna ontvang je ons bod voor jouw goud, de inruilprijs.  Als je dit accepteert, staat het bedrag bij verkoop vaak binnen een dag op je bankrekening.

Dankzij onze ervaring van meer dan 10 jaar, kunnen we altijd een eerlijke goud inruilprijs met goud-terug-garantie bieden. Zo kun je jouw goud veilig en tegen een goede prijs inleveren.

Goudprijs grafiek

In deze goudprijs grafiek kun je aflezen wat het koersverloop van goud is van de afgelopen paar jaren, maanden en dagen. In de goudprijs per gram grafiek lees je af wat de goudprijs per gram was voor vandaag, vorige week of voorgaande jaren.

De grafiek goudprijs geeft je een goede indicatie van hoe de goudprijs zich heeft ontwikkeld in het verleden. Dit kan jou een idee geven van wanneer je het beste jouw goud kan verkopen of wanneer het het beste is om het goud nog even vast te houden. De goudprijs vandaag grafiek geeft je inzicht in de goudprijs van vandaag.

Aan de goudprijs grafiek kun je aflezen dat in het economische gezien zware jaar 2012, de goudprijs flink omhoog schoot. De goudprijs grafiek toont aan dat de goudprijs daarna weer daalde, redelijk stabiel bleef en weer steeg in 2019 door de coronacrisis.
Gebruik deze goudprijs grafiek om in te schatten of het tijd is om jouw goud te verkopen.

Veelgestelde vragen over de prijs van goud!

 • Wat is de goudprijs vandaag? 

  De huidige goudprijs van 14 karaat goud op 20 mei 2024 is .

 • Wat is 10 gram goud waard?

  De goudprijs in euro van 14 karaats goud is . Op 20 mei 2024 is 10 gram goud is dus 10 keer dit bedrag waard.

 • Welke factoren beïnvloeden de goudprijs?

  De prijs van goud wordt beïnvloed door de vraag en het aanbod van goud op de wereldmarkt. De prijs van goud in euro is daarnaast afhankelijk van de verhouding tussen de Amerikaanse dollar en de Euro, omdat de goudprijs meestal wordt omgerekend van dollar naar euro.

 • Wat is de hoogste goudprijs ooit? 

  De hoogste prijs van goud ooit stond lang genoteerd in 2012. In 2022 werd dit echter verbroken. De hoogste goudprijs in euro heeft inmiddels boven 2.000 per troy ounce goud gelegen.

 • Wat is de hoogste goudprijs ooit?

  De hoogste goudprijs ooit in euro’s werd gemeten op 26 september 2021. Voor een troy ounce goud betaalde je toen €1.373. Vandaag de dag komt de goudprijs hier erg dichtbij, zo ongeveer €1.367 per troy ounce. Het gaat dus erg goed met de goudprijs dit jaar.

 • Is de goudprijs gunstig? 

  De goud prijs varieert per dag, waardoor dit altijd een momentopname is. De actuele goudprijs van 20 mei 2024 is voor 14 karaat goud. In de laatste maanden ligt de goud prijs relatief hoog, waardoor het gunstig kan zijn om goud te verkopen. Of dit een gunstige inkoopprijs voor goud is, ligt aan de prijs verwachting.

Koersen

Hier kunt u de meest actuele koersen van de edelmetalen vinden. De koersen worden continue ververst en zijn dus de meest up-to-date koersen.