De goudprijs

De prijs van goud is key wanneer je overweegt om goud te verkopen. De goud waarde is per dag verschillend en wordt beïnvloed door meerdere factoren. Denk aan het karaat goud, maar ook de kwaliteit en de vraag en het aanbod van goud. Maar wat is de goudprijs nu precies? Naast de actuele goudprijs en een grafiek met haar verloop, vind je op deze pagina alles wat je moet weten over de waarde van goud.

goudprijs

Bereken snel je waarde!

Bereken snel en eenvoudig de waarde van je edelmetalen.

Waarde berekenen

Bereken snel je waarde!

Bereken snel en eenvoudig de waarde van je edelmetalen.

Bereken snel je waarde!

Zorgzaam en adequaat bepalen wij de hoogste waarde en verzilveren wij dit met klinkende munten.

totaal

voorbeeld

*

Bestel je verzendenvelop en

*Dit is een indicatieve waarde, de daadwerkelijke uitbetaling wordt na taxatie bepaald

De actuele goudprijs

Ben je benieuwd naar de goudprijs van vandaag? De grafiek hiernaast maakt de goudprijs actueel inzichtelijk. Zo weet je precies waar je aan toe bent. Daarnaast zetten we de huidige goudprijs van een paar verschillende karaat goud voor je op een rijtje:

 • De actuele goudprijs voor 24 karaat goud is €54,56 per gram (25 september 2022).
 • De huidige goudprijs voor 14 karaat goud is €31,83 per gram op 25 september 2022.
 • Voor 18 karaat goud is de goudprijs van vandaag €40,92 per gram.

Bekijk de actuele goudprijs grafiek

Wat is de goudprijs vandaag? De tabel laat het in een oogopslag zien.

24 karaats (999) €54,56 per gram
22 karaats (916) €50,02 per gram
21 karaats (900) €47,74 per gram
18 karaats (750) €40,92 per gram
14 karaats (585) €31,83 per gram
10 karaats (417) €22,73 per gram
8 karaats (333) €18,19 per gram

Aan de hand van de huidige goudprijs tabel kun je inschatten of het voor jouw interessant is om goud te verkopen of juist aan te kopen. De goudprijs koers schommelt behoorlijk en het loont dus om de goudprijs over de tijd in de gaten te houden. Goudprijs verwachtingen zijn namelijk van belang bij het handelen op de markt.

Uitleg goudprijs

Heel leuk al die getallen en waardes, maar misschien vraag je je wel af ‘Wat is de goudprijs?’ überhaupt? Kortgezegd geeft de goudprijs in euro aan wat de marktprijs voor een bepaalde hoeveelheid goud is. Deze goud waarde varieert op ieder moment van de dag en wordt bepaald op de wereldwijde markt. De goud prijs wordt net als andere goederen op de markt beïnvloedt door vraag en aanbod. Deze prijs vertelt wat men op dat moment bereid is te betalen en wat er wordt gevraagd voor de uitwisseling van goud en geld.

goud prijs

De waarde van goud wordt ook geregeld uitgedrukt in dollar of als goudprijs per ounce. Omdat goud met zowel euro’s als dollars wordt verhandeld, heeft ook de waarde van deze valuta invloed op de goud prijs. In basis wordt de waarde van goud uitgedrukt in dollars en bij de omrekening naar de goudprijs in euro’s, speelt de koers van deze twee valuta dus een rol.

Prijs van goud per gram

De goud prijs kan dus uitgedrukt worden in verschillende valuta, maar ook in verschillende gewichtseenheden. Zo zie je bijvoorbeeld vaak de goudprijs per ounce of de prijs van goud per gram. De prijs van goud in troy ounce gaat over een standaard gewicht voor goud dat gelijk staat aan 31,103 gram. Daarnaast kun je de prijs van goud uitdrukken in kilo en kilogram. De goudprijs vandaag per gram, voor verschillend karaat goud:

 • De actuele goudprijs van 8 karaat goud is €18,19 per gram. Meer over de goudprijs 8 karaat op 25 september 2022.
 • De actuele goudprijs 10 karaat is €43,20 per gram op 25 september 2022.
 • De huidige goudprijs 14 karaat is €31,83 per gram op 25 september 2022.
 • De goudprijs 18 karaat op 25 september 2022 is €40,92 per gram op 25 september 2022.
 • De goudprijs 21 karaat vandaag is €47,74 per gram op 25 september 2022.
 • De goudprijs 22 karaat is €50,02 per gram op 25 september 2022.
 • De actuele 24 karaat goud prijs is €54,56 per gram op 25 september 2022.

De prijs goud per gram is vanzelfsprekend afhankelijk van het karaat goud. Maar ook de kwaliteit van het goud is van belang. Als je goud gaat verkopen zal worden berekend welke inkoopprijs voor het goud gehanteerd wordt. Zo is de gebruikt goud prijs anders dan de goudprijs bij verkoop van spiksplinternieuw goud. Een 2e hands goudprijs kan echter nog steeds een interessante goudprijs voor inleveren van goud zijn.

Waarom Online Goudinkoop?

Naast een schommelende goud prijs, verschilt de inkoopprijs van goud ook per partij in de markt. Bij Online Goudinkoop krijg je gegarandeerd de hoogste goud en zilver prijs. Je kunt de waarde van jouw goud eerst eenvoudig online berekenen.

Ben je overtuigd van de goudprijs bij verkoop, dan kun je een taxatiepakket aanvragen. Met de uitgebreide informatie is het gemakkelijk om je goud te verpakken en op te sturen. Daarbij profiteer je van een volledig verzekerde verzending. Zodra wij jouw goud ontvangen, gaan we het in een transparant proces taxeren. Daarna ontvang je ons bod voor jouw goud, de inruilprijs.  Als je dit accepteert, staat de goudprijs bij verkoop vaak binnen een dag op je bankrekening.

Dankzij onze ervaring van meer dan 10 jaar, kunnen we altijd een eerlijke goud inruilprijs met goud-terug-garantie bieden. Zo kun je jouw goud veilig en tegen een goede goudprijs inleveren.

Goudprijs - Veelgestelde vragen

 • Wat is de goudprijs vandaag? 

  De huidige goudprijs van 14 karaat goud op 25 september 2022 is €31,83 per gram.

 • Wat is 10 gram goud waard?

  De goudprijs in euro van 14 karaats goud is €31,83 per gram. Op 25 september 2022 is 10 gram goud is dus 10 keer dit bedrag waard.

 • Welke factoren beïnvloeden de goudprijs?

  De prijs van goud wordt beïnvloed door de vraag en het aanbod van goud op de wereldmarkt. De prijs van goud in euro is daarnaast afhankelijk van de verhouding tussen de Amerikaanse dollar en de Euro, omdat de goudprijs meestal wordt omgerekend van dollar naar euro.

 • Wat is de hoogste goudprijs ooit? 

  De hoogste goudprijs ooit stond lang genoteerd in 2012. In 2022 werd dit echter verbroken. De hoogste goudprijs in euro heeft inmiddels boven 2.000 per troy ounce goud gelegen.

 • Is de goudprijs gunstig? 

  De goud prijs varieert per dag, waardoor dit altijd een momentopname is. De actuele goudprijs van 25 september 2022 is €31,83 per gram voor 14 karaat goud. In de laatste maanden ligt de goud prijs relatief hoog, waardoor het gunstig kan zijn om goud te verkopen. Of dit een gunstige inkoopprijs voor goud is, ligt aan de goudprijs verwachting.

Bereken snel je waarde!

Bereken snel en eenvoudig de waarde van je edelmetalen.

Waarde berekenen

Bereken snel je waarde!

Bereken snel en eenvoudig de waarde van je edelmetalen.

Bereken snel je waarde!

Zorgzaam en adequaat bepalen wij de hoogste waarde en verzilveren wij dit met klinkende munten.

totaal

voorbeeld

*

Bestel je verzendenvelop en

*Dit is een indicatieve waarde, de daadwerkelijke uitbetaling wordt na taxatie bepaald

Koersen

Hier kunt u de meest actuele koersen van de edelmetalen vinden. De koersen worden continue ververst en zijn dus de meest up-to-date koersen.