Platina Verkopen

U wilt platina verkopen? Dit kan eenvoudig en snel online bij Onlinegoudinkoop.nl. Wij zijn specialist in het inkopen van edelmetalen, waaronder platina. Platina is terug te vinden in verschillende vormen.

Het kan zitten in munten, sieraden of baren. Wanneer u deze voorwerpen niet meer gebruikt, is zonde om deze te laten liggen. Het verkopen van uw platina kan u namelijk nog aardig wat opleveren.

platina verkopen

Bereken snel je waarde!

Bereken snel en eenvoudig de waarde van je edelmetalen.

Hoeveel is platina waard?

Maar hoeveel is uw platina dan waard? Dit is natuurlijk afhankelijk van de hoeveelheid dat u bezit. Des te meer van het edelmetaal, des te hoger de waarde. De actuele platina-koers is uiteindelijk van doorslaggevend belang voor de huidige waarde van uw edelmetaal. Bij actuele koersen kunt u dan ook de actuele koers zien van alle edelmetalen. Hierdoor krijgt u een goede indicatie van de mogelijke waarde.

Wat is platina?

Platina is een edelmetaal met een zilverachtige kleur. Het is bestand tegen corrosie door cyaniden, halogenen en zoutzuur en oxideert niet aan de lucht. Het enige zuur waarin het wél oplost, is koningswater. Het is buigzaam en kneedbaar. Het edelmetaal is niet schadelijk voor mensen en het wordt niet snel dof. Dit is de reden dat er sieraden van het edelmetaal worden gemaakt. Het edelmetalen staat bekend als het zeldzaamste, zuiverste en duurzaamste edelmetaal ter wereld.

Platina werd al een lange tijd gebruikt door de oorspronkelijke bewoners van Amerika voordat er als eerst over geschreven werd rondom het jaartal 1500. In de geschriften van Julius Ceasar Scaliger wordt het edelmetaal voor het eerst genoemd. Hij noemde het een wonderlijk metaal en schreef dat het onmogelijk gesmolten kon worden.

Rondom het jaartal 1740 werd Platina door de Spaanse astronoom Antonio de Ulloa als chemisch element ontdekt tijdens een geografische missie. Hij wilde het edelmetaal meenemen naar Spanje, maar werd onderweg onderschept door de Britten. Daarom duurde het tot 1748 tot er een publicatie over het chemische element verscheen.

Wetenschappers hebben er tientallen jaren over gedaan om erachter te komen hoe ze platina konden bewerken. In 1895 zijn ze eindelijk tot een oplossing gekomen en hebben ze een veilige methode kunnen ontwikkelen.

Tussen 1895 en de Eerste Wereldoorlog werd platina razend populair. Mensen vonden het erg elegant en mooi. In sieraden werden mooie designs gemaakt.

Tijdens de Tweede Wereldoorlog kwam er een verbod op het gebruik van platina voor alle doeleinden behalve militaire doeleinden.

Sindsdien kent platina vele industriële toepassingen. Het wordt gebruikt in de productie van auto’s, explosieven en kunstmest. Het edelmetaal wordt gebruikt in apparatuur die tegen erg hoge temperaturen kunnen. Het wordt zelfs gebruikt in de medische industrie. Het edelmetaal kan ook een effectief geneesmiddel zijn tegen sommige vormen van kanker.

Platina koers

Platina is erg zeldzaam, vergaat niet en is zeer waardevol. Daarom is de platina koers de afgelopen 25 jaar flink gestegen. De  koers heeft een grote piek meegemaakt in 2008. De platina koersis daarna weer flink gedaald en bleef daar hangen. De koers is het meest volatiel vergeleken met andere edelmetalen. Over het algemeen ligt de platina koers van het edelmetaal boven de koers van goud en is dus in het algemeen meer waard.

De hogere prijs van het edelmetaal kan toegeschreven worden aan een paar factoren. Het legeringen zijn zuiverder dan goudlegeringen. Het edelmetaal heeft een hogere dichtheid waardoor er meer van het edelmetaal nodig is om een sieraad te maken van hetzelfde gewicht als een gouden sieraad. Het kan gevonden worden in de aarde en steen. Het edelmetaal produceren is arbeidsintensiever dan bij goud en er is veel kennis voor nodig. Er zijn dus veel redenen waarom de platina koers van het edelmetaal hoger ligt dan de goudkoers.

Platina verkopen

Platina is erg waardevol, zeldzaam en zuiver. Dit maakt dat het edelmetaal verkopen jou veel geld op kan leveren. Verkoop het zodra de platina koers hoog ligt. Dit zal jou het meeste geld opleveren. Het verkopen en inkopen van het edelmetaal kan een goede investering zijn. Bij Onlinegoudinkoop.nl is platina verkopen mogelijk. Onze professionele medewerkers hebben alle kennis in huis om jouw  te taxeren. Het verkopen bij ons geeft jou altijd een eerlijke en goede prijs.

Platina verkopen bij Onlinegoudinkoop.nl doe je door een taxatiepakket aan te vragen. Hierin zit een verzendenvelop die je vult met het platina dat je wil verkopen. Zodra wij jouw platina hebben ontvangen zal het platina worden getaxeerd. Vervolgens wordt jou een bod gestuurd via de mail. Wanneer je het bod accepteert sturen wij jou het geld wat de verkoop platina heeft opgeleverd. Je zult het geld op jouw bankrekening ontvangen binnen 24 uur van het ontvangen van jouw acceptatie van het bod. Afhankelijk van jouw bank staat het geld vaak dezelfde dag nog op jouw rekening.

Platina verkopen bij Onlinegoudinkoop.nl

Het verkopen van platina gaat eenvoudig in haar werk en is vrijwel volledig online te doen. Op de pagina Verzendpakket bestellen kunt u een verzendpakket aanvragen. Dit verzendpakket krijgt u vervolgens thuis gestuurd. Het edelmetaal kunt u in het verzendpakket doen in combinatie met uw persoonlijke gegevens. Dit verzendpakket stuurt u naar ons op. De verzending van het pakket is volledig verzekerd en zou zelfs nog extra verzekerd kunnen worden boven een bepaald bedrag. Bij een grote waarde aan het edelmetaal is het ook mogelijk om het door ons op te laten halen.

Bij ons op de locatie wordt het ingestuurde of opgehaalde officieel gewogen en getaxeerd. Het wegen hiervan wordt op beeld vastgelegd. U ontvangt een bod via de mail op het ingestuurde. U heeft hierbij twee keuzes. U gaat wel of niet akkoord met het bod. Indien u akkoord gaat met het bod, ontvangt u het geld op uw bankrekening. Gaat u niet akkoord, dan ontvangt u het edelmetaal in welke vorm dan ook weer terug via de post.

Zoals benoemd is het eenvoudig om uw platina te verkopen bij Onlinegoudinkoop.nl. Mocht u toch nog vragen hebben of het verkopen hiervan of over de verkoop van een ander edelmetaal, neem dan gerust contact op met ons!

Koersen

Hier kunt u de meest actuele koersen van de edelmetalen vinden. De koersen worden continue ververst en zijn dus de meest up-to-date koersen.