Goudprijs 18 karaat goud

Goud is miljoenen jaren geleden ontstaan in de aardkorst. Goud is erg zeldzaam en veel geld waard. Dit komt doordat het moeilijk te vinden is. Bovendien kost het veel tijd, moeite, geld en kennis om goud te winnen.

De 18 karaat goudprijs van vandaag 16 juni 2024 is

Bestel een taxatiepakket Bereken je waarde!

Goudprijs 18 karaat goud

Direct je goud
waarde weten?

Jelle
+31 74 700 2300

Bereken snel je waarde!

Bereken snel en eenvoudig de waarde van je edelmetalen.

Goudprijs 18 karaat berekenen

Goud is een edelmetaal. Dit betekent dat het bestand is tegen corrosie en oxidatie. Edelmetalen blijven er altijd mooi uitzien en daarom worden ze vaak voor sieraden gebruikt. Goud is van nature een dicht metaal. Tegelijkertijd is goud vrij zacht. Aan het goud wordt vaak ander metaal toegevoegd om het harder te maken. De zuiverheid van goud kan verschillen omdat er meer of minder andere metalen aan worden toegevoegd. De zuiverheid van goud wordt aangeduid en gemeten in karaat.

Zuiver goud is 24 karaat en bestaat uit 99,99% aan goud. Goud van 18 karaat bestaat uit 75% uit goud. De goudprijs 18k hangt af van een aantal dingen. Zo hangt het af van de staat van het goud en de actuele koersen. Dit maakt dat bij het 18 karaat goud verkopen de prijs kan verschillen. Is de koers van goud hoog, dan is de goudprijs 18k ook hoog. Bekijk dus altijd eerst wat de actuele goudprijs 18 karaat is. Vraag jij je nu af: ‘wat is de goudprijs 18 karaat’? De actuele koersen van edelmetalen is te bekijken op de pagina actuele koersen. Op de actuele koersen pagina kun je gemakkelijk de actuele goudprijs per gram 18 karaat berekenen. De actuele koersen worden constant live geupdate zodat jij altijd weet wat de actuele goudprijs 18 karaat precies is.
Wil jij graag de 18 karaat goudprijs per gram berekenen? De goudprijs 18 karaat gram kun je gemakkelijk berekenen met onze online calculator. Met de online calculator vul je het soort edelmetaal, het karaat en het gewicht in gram in. De online calculator zal dan de rest van het werk doen en direct de 18 karaat goudprijs per gram berekenen.

Koers van goud

Goud wordt over de hele wereld verhandeld. Het verhandelen van goud gebeurt op de wereldwijde beurs. De goudprijs 18k hangt af van vraag en aanbod. Denk dan bijvoorbeeld aan de vraag van beleggers of de vraag van de sieradenbranche. Dit maakt dat de goudprijs 18 karaat berekenen dagelijks verschilt. De beurs is constant in beweging. In het weekend zijn de beurzen gesloten waardoor de goudprijs 18k in het weekend vaststaat.

18 karaat goud herkennen

Je kunt herkennen aan jouw sieraad of ander gouden voorwerp hoeveel karaat goud het is. Elk gouden voorwerp heeft een keurmerk stempel. Een keurmerk stempel op goud heeft een uniek teken en 3 cijfers. Het keurmerk geeft aan hoeveel karaat het goud is. Zo heeft 22 karaat goud de cijfers 916, 20 karaat goud heeft de cijfers 833, 14 karaat goud heeft de cijfers 585 en 18 karaat goud heeft de cijfers 750.

18 karaat goud verkopen

Nu je weet wat goud precies is, wat karaat betekent en waarom de goudprijs 18k goud schommelt, wil jij misschien jouw 18 karaat goud verkopen. 18 karaat goud verkopen kan jou veel geld opleveren.

Tegenwoordig hoef je niet meer op zoek te gaan naar een pandjeshuis of goudopkoper in de stad. Je kan heel gemakkelijk en snel online jouw 18 karaat goud verkopen. Dit doe je met Onlinegoudinkoop.nl. Om jouw goud te verkopen vraag je een taxatiepakket aan via de website. Binnen enkele dagen zul je het taxatiepakket thuis ontvangen. In het taxatiepakket zit een verzendenvelop. De verzendenvelop vul je met het goud dat jij wil verkopen. Vervolgens verstuur je de verzendenvelop naar ons op via de post. Hiervoor heb je dus alleen een brievenbus nodig! Zodra wij jouw goud hebben ontvangen zullen wij overgaan tot de waardebepaling. Het wegen en taxeren zal gebeuren terwijl het op beeld wordt opgenomen. Dit wordt gedaan zodat jij zeker weet dat dit zal gebeuren op de juiste manier. Als jouw goud is gewogen en getaxeerd zullen wij jou een bod versturen via de mail. Je hebt altijd de keuze of je het bod wel of niet accepteert. Als je het bod niet accepteert, wordt jouw goud verzekerd en veilig weer naar jou teruggestuurd. Accepteer je het bod wel dan zul je het geld binnen 24 uur op jouw rekening ontvangen. Bij Onlinegoudinkoop.nl krijg je altijd een eerlijke 18 karaat goudprijs. 18 karaat goud verkopen is dus heel eenvoudig met Onlinegoudinkoop.nl.

Koersen

Hier kunt u de meest actuele koersen van de edelmetalen vinden. De koersen worden continue ververst en zijn dus de meest up-to-date koersen.