20 Mark verkopen

De Mark ook wel bekend als Goldmark, werd van 1871 tot 1914 geslagen in het Duitse Keizerrijk. Er zijn tientallen miljoenen stuks geslagen. Met een gewicht van 7,965 gram en goudgehalte van 21,6 karaats bevat de Mark munt een goud fijnheid van 7,169 gram, waardoor de 20 Mark een hoger netto goudgewicht heeft dan de 20 Francs munten van de meeste omliggende buurlanden. Ongeacht er 5, 10 en 20 mark muntstukken zijn geslagen zijn de meest voorkomende en bekende Goldmarken die van 20 mark.

Op de voorzijde van deze historische munt is een portret van Wilhelm I of II te bezichtigen, beide portretten hebben een ‘A’ onder hun portret. Met de tekst “Wilhelm (II) Deutscher Kaiser König V. Preussen.” om het portret heen. Op de keerzijde van de munt staat een gekroond Duits wapen en een adelaar afgebeeld met daarbij de tekst Dueutsches Reich * 20 Mark * Jaartal (van wanneer die geslagen is). Op het randschrift staat ‘Gott Mit Uns’ vermeld.

Online Goudinkoop - Hoe het werkt

Eerlijke prijs voor je sieraden

Weet je wat jouw sieraden, erfenis en munten waard zijn? Wij zijn een groothandel in edelmetalen die nu ook toegankelijk is voor particulieren. Met meer dan tien jaar ervaring bieden wij u een eerlijke prijs.

Geld op je rekening in 4 stappen

 • 1. Kies de levering

  Er zijn drie leveringen om uit te kiezen

 • 2. Stuur je objecten

  Verstuur via verzekerde verzending

 • 3. Ontvang een bod

  Eerlijk en vrijblijvend

 • 4. Uitbetaling

  Altijd binnen 24 uur

Bereken snel je waarde!

Bereken snel en eenvoudig de waarde van je edelmetalen.

Waarde berekenen

Bereken snel je waarde!

Bereken snel en eenvoudig de waarde van je edelmetalen.

Bereken snel je waarde!

Zorgzaam en adequaat bepalen wij de hoogste waarde en verzilveren wij dit met klinkende munten.

totaal

voorbeeld

*

Bestel je verzendenvelop en

*Dit is een indicatieve waarde, de daadwerkelijke uitbetaling wordt na taxatie bepaald

Koersen

Hier kunt u de meest actuele koersen van de edelmetalen vinden. De koersen worden continue ververst en zijn dus de meest up-to-date koersen.