Britannia verkopen

De eerste Europese beleggingsmunt is de Britannia, deze munt is afkomstig uit Groot-Brittannië en werd voor het eerst geslagen in 1987. De Britannia is een uitgave van de Britse Royal Mint. De Britse Royal Mint sloeg deze gouden munt in de gewichten van 1/10 troy ounce, ¼ troy ounce, ½ troy ounce en 1 troy ounce. Van 1987 tot 1989 werd de gouden Britannia geslagen met een legering van goud en koper waardoor die een roodkleurig gloed had. Vanaf 1990 wordt de Britannia munt geslagen in een legering van goud en zilver. Tot en met 2012 werd de Britannia geslagen met een zuiverheid van 91,67% (22 karaats) goud. Vanaf 2013 wordt elke Britannia munt geslagen in puur goud 99,99% (24 karaats).

Deze historische gouden munt is ontworpen door de Royal Mint met eerbetoon aan Britannia, een vrouwelijke legende van Groot-Brittannië. Ze is op de Brittannia afgebeeld zoals de Romeinen haar destijds hebben voorgesteld met haar drietand, helm en schild. Dit beeld van de Romeinen is nagemaakt door de Britse beeldhouwer Philip Nathan en deze is gebruikt als afbeelding voor de munt. Op de keerzijde is koningin Elisabeth II van het Verenigd Koninkrijk afgebeeld. 

Alhoewel wij met de munt dus gauw aan Groot-Brittannië denken is deze oeroude legende al veel eerder afgebeeld op een munt. Brittannia werd voor het eerst afgebeeld circa 199 AD, op munten van Romeinse keizer Hadrian. Vervolgens werd haar beeltenis weer gebruikt in Groot-Brittannië onder bewind van koning Charles II in 1672. Omdat ze al ruim meer dan 2.000 jaar staat als symbool van Engeland was Brittannia ideaal voor The Royal Mint.

Online Goudinkoop - Hoe het werkt

Eerlijke prijs voor je sieraden

Weet je wat jouw sieraden, erfenis en munten waard zijn? Wij zijn een groothandel in edelmetalen die nu ook toegankelijk is voor particulieren. Met meer dan tien jaar ervaring bieden wij u een eerlijke prijs.

Geld op je rekening in 4 stappen

 • 1. Kies de levering

  Er zijn drie leveringen om uit te kiezen

 • 2. Stuur je objecten

  Verstuur via verzekerde verzending

 • 3. Ontvang een bod

  Eerlijk en vrijblijvend

 • 4. Uitbetaling

  Altijd binnen 24 uur

Koersen

Hier kunt u de meest actuele koersen van de edelmetalen vinden. De koersen worden continue ververst en zijn dus de meest up-to-date koersen.