Smaragd verkopen

Smaragd is een mooie groene edelsteen en kan zeer veel geld waard zijn. De naam smaragd komt van smaragdus, het Latijnse woord voor groene steen of smaragdos, het Griekse woord met dezelfde betekenis. Smaragd heeft altijd een groene kleur. Soms hebben smaragden een gele of blauwe ondertoon. Maar hoe ontstaan smaragd, waarom is de smaragd prijs zo hoog en waar kun je smaragd verkopen?

Let op: Wij accepteren enkel edelstenen met certificaat óf in sieraden.

Direct je goud
waarde weten?

Jelle
+31 74 700 2300

Bereken snel je waarde!

Bereken snel en eenvoudig de waarde van je edelmetalen.

Het ontstaan van smaragd

Smaragd ontstaat diep in de aardkorst door een combinatie van metamorfe omzetting van gesteenten en magma dat naar boven komt. Smaragd groeit in holtes in het gesteente. Smaragd dankt zijn groene kleur aan chroom. Soms komt de groene kleur door vanadium. Natuurlijke smaragd bevat bijna altijd insluitsels. Insluitsels zijn een soort kleine vlekjes in de edelsteen. Plaatsen waar veel smaragd gevonden kan worden zijn Colombia, India, Pakistan, Brazilië, Siberië en in het werelddeel Afrika. Het smaragd wordt uit de aardkorst gehaald door mijnen die erg diep in de grond worden gegraven.

Bereken snel je waarde!

Bereken snel en eenvoudig de waarde van je edelmetalen.

Koning van edelstenen

Smaragd werd al duizenden jaren voor Christus gevonden. Een ring met smaragd, smaragd kettingen en smaragd hangers waren toen al erg populair. Smaragd werd gevonden in Egypte in grafkamers van farao’s. Smaragd wordt zelfs meerdere keren genoemd in de bijbel. Smaragd wordt de ‘koning van edelstenen’ genoemd. Het smaragd werd namelijk overal op de wereld gevonden als smaragd sieraden, kunstwerken en smaragd juwelen.

smaragd verkopen

Synthetisch smaragd

Het is mogelijk om smaragd te maken. Dit wordt synthetisch smaragd genoemd. Synthetisch smaragd heeft dezelfde chemische samenstelling als natuurlijk smaragd. Synthetisch smaragd wordt gefabriceerd door het te laten groeien in een laboratorium. De smaragd prijs van synthetisch smaragd ligt lager omdat synthetisch smaragd niet zeldzaam is. Het is erg lastig te zien of smaragd synthetisch of natuurlijk is. Alleen experts kunnen synthetisch smaragd van natuurlijk smaragd onderscheiden.

Ruwe smaragd verkopen?

Ruwe smaragd is smaragd dat niet geslepen of bewerkt is. Het ziet eruit als een donkergroene steen. Ruwe smaragden hebben bijna geen glans en schittering. De ruwe smaragd waarde ligt iets lager dan van smaragd dat is geslepen.

Smaragd verkopen voor de beste prijs?

Smaragd is erg zeldzaam. Vooral in de middeleeuwen was smaragd erg zeldzaam en was de smaragd prijs erg hoog. Dat kwam omdat smaragden in deze tijd alleen gevonden werden in Egypte en in Oostenrijk. Later volgden de andere landen en werelddelen en werd ook daar smaragd gevonden. De smaragd prijs wordt bepaald door het gewicht, de zuiverheid, maar vooral door de kleur groen. Hoe mooier de kleur van het smaragd is, hoe hoger de smaragd prijs is. De prijs van een smaragd steen varieert. Het gaat dan vooral om de waarde smaragd per gram. Een grotere smaragd is natuurlijk duurder dan een smaragd die minder groot is. Wil jij graag meer weten over de prijs en echtheid van edelstenen? Hiervoor kun je de Rijksoverheid raadplegen.

 

Smaragd verkopen

Heb jij een ruwe smaragd, een smaragd ring of andere smaragd sieraden in huis liggen waar je niets meer mee doet? Dan kan jouw smaragd verkopen jou veel opleveren. De waarde smaragd per gram ligt namelijk vrij hoog. Er zijn veel mensen die profiteren van de prijs van een smaragd steen en hierin investeren. Jouw smaragd verkopen waar je niets meer mee doet, doe je heel gemakkelijk en veilig bij Onlinegoudinkoop.nl. Wij kopen alle edelstenen en edelmetalen in. Bij ons ben je aan het goede adres voor het smaragd verkopen, maar ook voor platina verkopen of munten verkopen. Bij Onlinegoudinkoop.nl kun je jouw smaragd verkopen. Naast smaragd verkopen kun je bij ons terecht voor het verkopen van alle edelstenen en edelmetalen, zoals voor munten verkopen of voor platina verkopen. Smaragd verkopen bij ons doe je gewoon online. Super handig, want nu hoef je niet meer het centrum in te gaan op zoek naar een plek waar je smaragd kan verkopen. Via de website vraag je een taxatiepakket aan. Je zult dan binnen enkele dagen het taxatie pakket bij jou thuis ontvangen. In het taxatiepakket zul je een formulier en een verzendenvelop aantreffen. Op het formulier vul je jouw gegevens in. De verzendenvelop vul je met het smaragd dat jij wil verkopen en het formulier. Vervolgens verstuur je de verzendenvelop volledig verzekerd naar ons op via de post. Zodra wij jouw verzendenvelop hebben ontvangen zullen wij de smaragd prijs vaststellen van de edelstenen die jij wil verkopen. De smaragd prijs wordt vastgesteld door het te taxeren en te wegen. De waardebepaling wordt bij ons altijd gedaan terwijl het op beeld wordt opgenomen. Op die manier ben jij ervan verzekerd dat het wegen en taxeren op de juiste manier zal gebeuren. Wanneer wij de smaragd prijs hebben vastgesteld sturen wij jou ons bod via de mail. Bij Onlinegoudinkoop.nl heb je altijd de keuze of je het bod wel of niet accepteert. Besluit je het bod niet te accepteren, hoef je niet door te gaan met het smaragd verkopen en sturen wij jou de edelstenen weer verzekerd terug via de post. Ga je wel akkoord met het bod, versturen wij het geld naar jouw bankrekening. Vaak heb je het dan, afhankelijk van jouw bank, dezelfde dag nog op jouw rekening ontvangen. Op die manier heb jij geprofiteerd van de hoge smaragd prijs en het smaragd verkopen!

Bereken snel je waarde!

Bereken snel en eenvoudig de waarde van je edelmetalen.

Veelgestelde vragen over smaragden verkopen

 • Wat is de waarde van een smaragd?

  De smaragd prijs wordt bepaald door het gewicht, de zuiverheid en de kleur van de edelsteen. Hoe mooier de kleur groen is, hoe meer het smaragd waard is.

 • Waar kan ik mijn edelstenen verkopen?

  Voor het verkopen van jouw edelstenen waaronder smaragd verkopen kun je terecht bij Onlinegoudinkoop.nl. Hiervoor vraag je een taxatiepakket aan en vervolgens stuur je de edelstenen naar ons op.

 • Hoe kan je zien of een smaragd echt is?

  Het is erg lastig om te zien of een smaragd is. Dit komt omdat het, in tegenstelling tot andere edelstenen, veel insluitsels heeft. Alleen een expert kan natuurlijke smaragden van synthetische smaragden onderscheiden.

 • Wat is meer waard diamant of smaragd?

  Of een smaragd of diamant meer waard is ligt aan de edelsteen zelf. Sommige smaragden zijn zeldzamer en dus duurder dan diamanten.

Koersen

Hier kunt u de meest actuele koersen van de edelmetalen vinden. De koersen worden continue ververst en zijn dus de meest up-to-date koersen.