Robijnen verkopen

Een robijn is een edelsteen met een rode kleur. De naam robijn komt van het Latijnse woord voor rood, ruber. De robijn steen prijs kan erg hoog zijn. Maar waarom is de robijn steen prijs zo hoog en waar komt robijn eigenlijk vandaan?

Let op: Wij accepteren enkel edelstenen met certificaat óf in sieraden.

Robijnen verkopen

Direct je goud
waarde weten?

Jelle
+31 74 700 2300

Bereken snel je waarde!

Bereken snel en eenvoudig de waarde van je edelmetalen.

Robijnen steen prijs

We zijn het er nog niet over eens hoe robijn is ontstaan. Wat we wel weten is dat robijn een variatie is van korund. Korund is een mineraal gemaakt van aluminiumoxide. Ook zijn we het er over eens dat robijn miljoenen jaren geleden is ontstaan op een diepte van 40 tot 60 kilometer. In die diepte in de grond is magma te vinden. Wanneer dit magma zich afkoelt ontstaan kristallen. De robijn dankt zijn rode kleur aan het chroom dat in deze kristallen aanwezig is.

Na de diamant is robijn de meest zeldzaamste en waardevolste edelsteen in de wereld. Vooral de grote robijnen zijn erg zeldzaam, misschien nog wel zeldzamer dan de diamant. De robijn steen prijs hangt af van hoeveel de edelsteen weegt. Een grote robijn steen is dus meer waard dan een kleinere robijn steen. 

De robijn steen prijs hangt af van de vier C’s. De vier C’s staan voor cut (slijpvorm), carat (karaat), Clarity (helderheid) en Colour (kleur).

Robijnen verkopen

Cut

De slijpvorm van een robijn is bepalend voor de robijnen verkopen prijs. Er zijn verschillende slijpvormen waarin de edelsteen geslepen kan worden.

Carat

Het karaat van de edelsteen zegt iets over het gewicht van de robijn. Hoe groter de robijn hoe meer karaat en hoe meer de robijn steen prijs zal zijn.

Clarity

De helderheid van de robijn geeft aan hoeveel onzuiverheden de steen bevat. Het gaat dan om de binnenkant en de buitenkant van de steen.

Colour

De kleur van de robijn is erg belangrijk bij het bepalen van de robijn steen prijs. De waardevolste robijn heeft een dieprode kleur en is niet te donker en niet te licht.

Birmaanse robijn

Naast de vier C’s ligt de prijs robijn edelstenen aan waar de robijn vandaan komt. De duurste robijn edelstenen komen uit Myanmar dat ook wel birma genoemd wordt. De Birmaanse robijn prijs ligt dus het hoogste.

Synthetische robijn prijs

Naast robijn die wordt gevonden in de natuur bestaat er ook synthetische robijn. Synthetische robijn werd voor het eerst in 1837 gemaakt. Synthetische robijn wordt gemaakt door een klein beetje chroom toe te voegen aan aluminium bij zeer hoge temperaturen. De synthetische robijn prijs ligt een stuk lager dan de natuurlijke robijn steen prijs. Voor meer informatie over de waarde van edelmetalen en edelstenen kun de de Rijksoverheid raadplegen.

Waar kan ik mijn robijnen verkopen?

Heb jij robijn edelstenen in huis liggen en vraag jij je af waar kan ik mijn edelstenen verkopen? Edelstenen verkopen doe je heel eenvoudig en bovendien veilig bij Onlinegoudinkoop.nl. Als jij robijn wil verkopen hoef je niet meer het centrum in om zoek te gaan naar een plek waar je robijn verkopen kan. Robijn verkopen, goud verkopen, antiek zilveren andere edelstenen en edelmetaal verkopen doe je heen gemakkelijk online bij Onlinegoudinkoop.nl

Robijnen verkopen

Hoe werkt robijnen verkopen bij Onlinegoudinkoop.nl?

Robijn verkopen doe je bij Onlinegoudinkoop.nl door een taxatiepakket aan te vragen via de website. In het taxatiepakket zit een formulier en een verzendenvelop. De edelstenen of edelmetalen die je wil verkopen stop je in de verzendenvelop. Het formulier vul je in met jou gegevens. Vervolgens stuur je de verzendenvelop met jouw edelstenen en het formulier naar ons op via de post.
Zodra wij de verzendenvelop hebben ontvangen zullen wij overgaan tot de waardebepaling. De robijn steen prijs zal dan worden vastgesteld door het te wegen en te taxeren. Het wegen en taxeren wordt altijd op beeld opgenomen. Op die manier ben jij ervan verzekerd dat dit op de juiste manier is gebeurd. Nadat wij de waarde hebben bepaald zullen wij jou een bod versturen via de mail. Je hebt altijd de keuze of je dit bod wel of niet accepteert. Als je besluit het bod niet te accepteren worden jouw edelmetalen of edelstenen weer verzekerd naar jou teruggestuurd via de post. Als je het bod wel accepteert sturen wij het geld dat jij hebt verdient door het edelstenen verkopen naar jouw bank. Afhankelijk van jouw bank staat het geld vaak dezelfde dag nog op jouw bankrekening.

Wat koopt Onlinegoudinkoop.nl allemaal in?

Onlinegoudinkoop.nl koopt alle soorten edelmetalen en edelstenen in. Voor het palladium verkopen, goud, zilver en alle andere edelmetalen en edelstenen verkopen ben je bij ons aan het goede adres.

Bereken snel je waarde!

Bereken snel en eenvoudig de waarde van je edelmetalen.

Veel gestelde vragen over robijnen verkopen

 • Wat is de waarde van een robijn?

  De waarde van een robijn hangt af van de vier C’s, de afkomst van de steen en of de steen synthetisch is of niet. 

 • Waar kan ik mijn edelstenen verkopen?

  Edelstenen verkopen doe je bij Onlinegoudinkoop.nl. Via de website vraag je een taxatiepakket aan. 

 • Waar kan ik mijn mineralen verkopen?

  Mineralen verkopen doe je bij Onlinegoudinkoop.nl heel eenvoudig online. Via de website vraag je een taxatiepakket aan. Vervolgens verstuur je je mineralen in een verzendenvelop met de post naar ons toe.

 • Wat is een Madagaskar robijn?

  Een Madagaskar robijn is een robijn die gevonden is in Madagaskar. De robijnen die hier gevonden worden zijn vaak erg donker.

Koersen

Hier kunt u de meest actuele koersen van de edelmetalen vinden. De koersen worden continue ververst en zijn dus de meest up-to-date koersen.