Diamanten verkopen

Diamanten zijn edelstenen die zeer veel geld waard zijn. Je diamant verkopen kan je dus erg veel geld opleveren. Maar wat zijn diamanten nu eigenlijk en waarom zijn ze zoveel geld waard?

Let op: Wij accepteren enkel edelstenen met certificaat óf in sieraden.

Direct je goud
waarde weten?

Jelle
+31 74 700 2300

Bereken snel je waarde!

Bereken snel en eenvoudig de waarde van je edelmetalen.

Diamanten winnen

Diamanten ontstaan door een samenkomst van gebeurtenissen en stappen. Ten eerste wordt koolstof, dat bestaat uit verbrand hout, samengeperst. Hierdoor ontstaat grafiet. Wanneer grafiet wordt samengeperst en onder hoge temperaturen staat ontstaat diamant. Deze gebeurtenissen waardoor diamanten ontstaan vinden erg diep in de grond plaats op een diepte van 150 tot 200 kilometer onder het aardoppervlak. Het diamant komt boven het aardoppervlak terecht door middel van explosieve vulkanen. Daarnaast worden diamanten gewonnen in mijnen. Diamanten uit mijnen halen kost erg veel moeite, geld en kennis en is erg complex. Dit komt doordat diamanten uit het steen gehaald moet worden. Bovendien wordt er per 6 ton gesteente, maar ongeveer 1 gram ruwe diamant gevonden. Daarnaast zijn niet alle diamanten die gevonden worden geschikt om verwerkt te worden in sieraden. Diamanten zijn dus zeer schaars en onder andere hierdoor zijn diamanten veel geld waard. Diamant is het hardste materiaal dat voorkomt in de natuur. Het is het ijkpunt voor hardheid 10 op de hardheidsschaal van Mohs. Een paar materialen die industrieel vervaardigd zijn uit zuivere koolstof zijn harder.

Diamanten Verkopen

Het slijpen van diamanten

Ruwe diamanten zijn diamanten die nog niet geslepen of bewerkt zijn. Het slijpen van diamanten wordt gedaan door de ruwe diamant tegen een snel draaiende schijf aan te houden. Op de draaischijf wordt diamantpoeder gestrooid. Om de vlakken van de diamant precies gelijk te krijgen is veel kennis en precisie nodig. Nadat de ruwe diamant helemaal geslepen en gepolijst is wordt de kwaliteit en de zuiverheid van de diamant zichtbaar.

De waarde van een diamant

Bij het edelstenen verkopen wordt de waarde van een diamant bepaald door de vier C’s. De vier C’s staan voor cut (slijpvorm), carat (karaat), Clarity (helderheid) en Colour (kleur).

Diamant Cut

Diamanten kunnen geslepen worden in verschillende vormen. Bekende vormen van diamanten zijn de briljant, het ovaal, princess en emerald. Bij het briljant verkopen zul je merken dat de briljant geslepen diamant prijs erg hoog ligt.

Diamant Carat

De massa van diamanten wordt in karaat uitgedrukt waarbij 0,2 gram diamant 1 karaat is. Het karaat van een diamant geeft dus in feite aan hoe groot de diamant is. Daarom is de prijs diamant 0,05 karaat bij het verkopen minder dan de prijs diamant 0,10 karaat. Kleine diamanten verkopen levert altijd minder op dan grote edelstenen verkopen.

Diamant Clarity

De helderheid van een diamant geeft aan hoeveel onzuiverheden de diamant bevat, zowel van de binnenkant als van de buitenkant. Soms bestaan er inwendige scheuren in de diamant of zijn er uitwendige kenmerken die zijn ontstaan tijdens het slijpen. Bij het diamant verkopen wordt hier zorgvuldig naar gekeken door de diamant inkoop expert.

Diamant Colour

Zuivere diamanten zijn kleurloos en over het algemeen geldt dat hoe minder kleur een diamant heeft hoe meer de diamant waard is. Maar toch wordt dit subjectief gezien. Er zijn gekleurde diamanten in omloop die voor veel geld zijn verkocht. Zo is bijvoorbeeld de zwarte diamant veel geld waard.

Diamanten Verkopen Online

Heb jij diamanten in huis die je graag zou willen verkopen? Een gouden ring met diamant verkopen is heel gemakkelijk. Diamant verkopen doe je heel eenvoudig online bij Onlinegoudinkoop.nl. We bij Onlinegoudinkoop.nl zijn professionals op het gebied van diamant inkoop en de inkoop diamanten sieraden. Ben jij benieuwd hoe diamanten verkopen online bij ons in zijn werk gaat? Lees dan gauw verder.

Diamant verkopen bij Onlinegoudinkoop.nl is heel eenvoudig. Via de website vraag je een taxatiepakket aan. In het taxatiepakket vind je een verzendpakket en een formulier. Op het formulier vul je je gegevens in. De verzendenvelop vul je met de diamanten die je wil verkopen en het formulier. Vervolgens stuur je eenvoudig het verzendpakket op via de post. Hiervoor heb je alleen maar een brievenbus nodig.

Diamanten Verkopen

Zodra we de verzendenvelop ontvangen hebben gaan we over tot de waardebepaling. De diamanten die je wil verkopen zullen dan gewogen en getaxeerd worden. De waardebepaling wordt bij ons altijd op beeld opgenomen zodat je altijd zeker weet dat dit juist gebeurt. 

Wil jij je edelstenen verkopen, maar wil je liever eerst zelf weten hoeveel je edelstenen waard zijn? Gebruik dan onze pagina actuele koersen. Hier kun je alle actuele koersen vinden. De pagina actuele koersen wordt constant up-to-date gehouden zodat jij altijd de actuele koersen kan bekijken.

Weet je hoeveel je diamanten wegen? Gebruik dan onze online calculator. Hier kun je het gewicht en het karaat van je diamanten invullen. De online calculator berekent dan voor jou hoeveel je diamanten waard zijn. 

Nadat wij de waarde hebben bepaald van je diamanten versturen wij je ons bod via de mail. Je hebt bij ons altijd de keuze of je dit bod wel of niet accepteert. Accepteer je het bod niet, dan worden jouw diamanten weer gratis en verzekerd naar jou teruggestuurd via de post.

Als je het bod wel accepteert, ontvang je het geld afhankelijk van jouw bank, dezelfde dag nog op jouw rekening. Nu heb jij een mooi zakcentje verdiend aan jouw diamant verkopen. Naast het inkopen van diamanten doen wij aan goud inkoop, inkoop van andere edelmetalen en edelstenen. 

Bereken snel je waarde!

Bereken snel en eenvoudig de waarde van je edelmetalen.

Diamant verkopen Diamant verkopen

Investeren in diamanten

Denk jij eraan om te investeren in diamanten? De diamant inkoop kan je veel geld opleveren wanneer je ze daarna weer verkoopt. Let bij de diamant inkoop wel op voor fraude. De FSMA (Autoriteit voor Financiele Diensten en Markten) waarschuwt voor fraude bij de handel in diamanten.

Veel gestelde vragen over het verkopen van diamanten

  • Waar kan ik mijn diamanten sieraden verkopen?

    Jouw diamanten sieraden verkopen is heel simpel bij Onlinegoudinkoop.nl. Diamanten sieraden verkopen doe je door ze naar ons op te sturen per post. De verzending is volledig verzekerd.

  • Waar kan ik mijn diamant verkopen?

    Jouw diamant verkopen doe je heel eenvoudig bij Onlinegoudinkoop.nl. Vraag hiervoor een taxatiepakket aan en stuur jouw diamanten in de verzekerde envelop naar ons op met de post.

  • Wat is de waarde van 1 karaat diamant?

    De waarde van de 1 karaat diamant hangt af van de vier C’s, cut, carat, clarity, colour. De waarde kan dus verschillen.

Koersen

Hier kunt u de meest actuele koersen van de edelmetalen vinden. De koersen worden continue ververst en zijn dus de meest up-to-date koersen.