Goud in Nederland zoeken

online goud verkoop

Normaal gezien als je denkt waar goud vandaan komt, denk je landen in Afrika of Azie. Maar in Nederland is het ook mogelijk om goud te vinden. In deze blog gaan we dieper in op hoe en waar goud gevonden kan worden in ons kleine Nederland en hoe je goud in Nederland kan zoeken.

Goud in Nederland

Nederland als goudmijn

Al hoewel Nederland niet bekend staat als een land waar goud vandaan komt, is het wel mogelijk om het hier te vinden. In bepaalde rivieren zoals de Rijn is het mogelijk om goud te vinden. Ook in oude mijngebieden is het mogelijk om goud te vinden. Het belangrijke hierbij is om te weten waar je moet zoeken. Het weten hoe goud ontstaan is belangrijk om te weten waar je het dan ook kan vinden. Ook is het goed om bepaalde informatie over de geschiedenis van goud in Nederland op te zoeken. Een goede voorbereiding zorgt ervoor dat je beter aan de slag kan gaan.

Voorbereiding: Uitrusting

Voordat je dus op pad gaat, is het belangrijk om voorbereid te zijn. Hierbij kun je bepaalde middelen meenemen die je helpen om goud te vinden. Denk hierbij aan: Metaaldetector, schep en/of een goudpan. Naast de voorbereiding is het erg belangrijk om geduldig te zijn tijdens het zoeken van goud. Omdat het in Nederland weinig te vinden is, zal het even duren voordat je goud vindt. Het investeren in goede uitrusting is ook belangrijk. Denk aan goede kleding zoals schoenen of handschoenen.

Regulaties

Voordat je begint, is het erg belangrijk om te weten wat de regels zijn als het gaat om waar je wel of niet mag graven. Bepaalde gebieden in Nederland is het zelf verboden om te graven, dus is het belangrijk om op de hoogte te zijn van welke gebieden dit zijn. Erg belangrijk is het om de natuur te respecteren en niet zomaar er misbruik van te maken. Ook is het handig om bepaalde vergunningen op te vragen voor bepaalde gebieden voordat je er begint te graven/zoeken.

Passie

Wat al vaker gezegd is, is dat er Nederland gewoon niet erg veel goud te vinden is. Toch kun je er je passie uithalen om op goud pad te gaan. Het kan een bepaalde vreugde geven, als je uiteindelijk toch iets gevonden hebt. Verder kun je hierdoor op bepaalde gebieden komen waar je normaal nooit zou komen. Verder ben je ook sportief bezig door lekker in de natuur bezig te zijn. Een aanrader is het zeker!

Wil je nog je oude goud munten verkopen? Dit kan bij Onlin Goudinkoop. Wij hebben je graag verder door het proces om je oude goud toch nog een functie te geven.

Online Goudinkoop - Hoe het werkt

Eerlijke prijs voor je sieraden

Weet je wat jouw sieraden, erfenis en munten waard zijn? Wij zijn een groothandel in edelmetalen die nu ook toegankelijk is voor particulieren. Met meer dan tien jaar ervaring bieden wij u een eerlijke prijs.

Geld op je rekening in 4 stappen

 • 1. Kies de levering

  Er zijn drie leveringen om uit te kiezen

 • 2. Stuur je objecten

  Verstuur via verzekerde verzending

 • 3. Ontvang een bod

  Eerlijk en vrijblijvend

 • 4. Uitbetaling

  Altijd binnen 24 uur

Koersen

Hier kunt u de meest actuele koersen van de edelmetalen vinden. De koersen worden continue ververst en zijn dus de meest up-to-date koersen.