Hoe diep moet je graven om goud te vinden?

goud vinden

Het eerste goud werd volgens de National Mining Association uit Amerika al gevonden in 4000 jaar voor Christus. Sindsdien heeft het mooie, gele, glanzende edelmetaal onze harten veroverd. De goudprijs ligt altijd hoog en goud doet het altijd goed op de beurzen. Maar waar komt goud vandaan, waar vind je goud, hoe vind je goud en kun je goud winnen in Nederland?

Waar komt goud vandaan?

Goud bestaat al sinds het ontstaan van onze planeet. Goud is eigenlijk niets meer dan een scheikundig element met het symbool Au. Goud is een edelmetaal. Dit wil zeggen dat goud niet kan oxideren. Oxideren wordt ook wel roesten genoemd. Mede omdat goud niet kan oxideren is het zo populair en wordt het gebruikt in sieraden en andere siervoorwerpen. Hier komt ook de naam ‘de koning der metalen’ vandaan dat goud heeft gekregen. Maar waar komt goud vandaan? Wetenschappers zoeken nog naar het antwoord op de vraag waar komt goud vandaan. De meest geaccepteerde theorie over waar komt goud vandaan is het volgende. Er wordt geloofd dat goud ontstaat bij kernfusiereacties in het binnenste gedeelte van een ster. Deze ster moet aan het einde van zijn levensduur zijn. De ster koelt dan namelijk sterk af en hierdoor neemt de druk in de kern toe. Het goud dat we op aarde vinden komt dus uit de ruimte.
Het goud uit de ruimte komt op de aarde terecht door middel van het exploderen van de ster, aardbevingen, bepaalde chemische omstandigheden en doordat goud in gesteenten oplost in water en aanspoelt op andere plekken op de aarde.

Hoe vind je goud?

Er zijn meerdere manieren voor het goud winnen. Vroeger werd goud gevonden door ernaar te zoeken in rivieren en andere wateren. Hoe vind je goud in het water? Hiervoor kun je een goudzeef gebruiken. Met de goudzeef zeef je het zand in het water, net zo lang totdat je goud hebt gevonden.
Omdat goud diep in de grond zit, soms wel kilometers diep, hebben ze een betere en snellere manier gevonden om goud te winnen. Mensen hebben daarom goudmijnen in het leven geroepen. Goudmijnen zijn mijnen waaruit goud wordt gewonnen. De goudmijn wordt dan op een professionele manier uitgegraven. Goudmijnen kunnen duizenden tonnen goud per jaar uit de grond halen.
Goud winnen is nog best lastig en hier heb je tegenwoordig kennis, geld en veel geduld voor nodig. Goud winnen op een grote schaal doe je dus niet zomaar.

Waar kun je goud vinden?

In principe kun je goud winnen over de hele wereld. In china wordt het meeste goud gevonden, gevolgd door Rusland, Australië en de Verenigde Straten. In het werelddeel Afrika kun je ook veel goud vinden, en dan voornamelijk in Ghana en Zuid-Afrika. In deze landen zul je dan ook meerdere goudmijnen voor het goud winnen tegenkomen.
In Europa is er ook goud te vinden. De landen waar je het beste kan zoeken naar goud in Europa zijn Oostenrijk, Bulgarije en Roemenië. Roemenië heeft het meeste goud op voorraad van alle landen in Europa. Veel mensen reizen af naar Roemenië in de hoop daar goud te winnen.

Waar kun je goud vinden in Nederland?

Nu vraag jij je natuurlijk af, waar kun je goud vinden in Nederland? In Nederland goud winnen is mogelijk, maar jammer genoeg zul je in Nederland niet zoveel goud vinden als in andere landen. Goud winnen in Nederland is dus wel iets lastiger.
De grootste kans voor het goud winnen in Nederland vind je bij de rivier de Rijn. Aangezien goud in rivieren beland heb je hier de beste kans om goud te vinden. Goud winnen in Nederland is dus wel mogelijk, maar veel goud winnen in Nederland zal niet gebeuren. Als je namelijk stroomopwaarts de Rijn afreist beland je in Zwitserland. In het verleden wisten mensen hier veel goud te winnen waardoor de voorraad bijna ‘op’ is. Dit is ook de reden waarom goud vinden in Nederland je niet zoveel zal opleveren.

Onlinegoudinkoop.nl

Heb jij goud gevonden dat je wil verkopen of heb je goud in huis liggen waar je niets meer mee doet? Bij Onlinegoudinkoop.nl kun je terecht voor het goud verkopen. Wij kopen alle soorten edelmetalen en edelstenen in, waaronder goud. Waar komt goud vandaan is natuurlijk leuk om te weten, maar het is ook handig om te weten waar goud verkopen mogelijk is. Wij bij Onlinegoudinkoop.nl maken goud inwisselen makkelijk en snel. Op die manier kun jij wat extra geld verdienen.
Ben jij benieuwd naar de actuele koersen van goud of andere edelmetalen? Gebruik dan onze pagina actuele koersen. Hier vind je alle actuele koersen. De koersen worden continu ververst zodat ze altijd up-to-date zijn.

Online Goudinkoop - Hoe het werkt

Eerlijke prijs voor je sieraden

Weet je wat jouw sieraden, erfenis en munten waard zijn? Wij zijn een groothandel in edelmetalen die nu ook toegankelijk is voor particulieren. Met meer dan tien jaar ervaring bieden wij u een eerlijke prijs.

Geld op je rekening in 4 stappen

 • 1. Kies de levering

  Er zijn drie leveringen om uit te kiezen

 • 2. Stuur je objecten

  Verstuur via verzekerde verzending

 • 3. Ontvang een bod

  Eerlijk en vrijblijvend

 • 4. Uitbetaling

  Altijd binnen 24 uur

Koersen

Hier kunt u de meest actuele koersen van de edelmetalen vinden. De koersen worden continue ververst en zijn dus de meest up-to-date koersen.