Is goud een goede belegging?

is goud kopen verstandig

Beleggen is erg populair. Het is een manier om jouw geld als het ware voor zichzelf te laten werken door investeringen te maken. Er zijn veel verschillende manieren waarop geld belegd kan worden, bijvoorbeeld door aandelen of vastgoed te kopen, maar ook door te investeren in crypto. Deze verschillende manieren van beleggen hebben ieder hun eigen kansen, maar ook hun eigen risico’s. Een andere manier van geld beleggen is het investeren in goud.

Goud kopen als belegging

Goud is al jarenlang een populaire investering, doordat de goudkoers erg stabiel is. De prijs van goud zal namelijk niet zomaar heel erg gaan dalen of stijgen, waardoor investeerders niet snel een som geld kwijt zullen raken. Bij andere vormen van beleggen, zoals het kopen van aandelen, is de kans op een grote plotselinge daling of stijging een stuk groter. Er kan dan ook sneller geld mee verdiend worden, maar ook kunnen investeerders grote verliezen leiden. Daarnaast kan goud ook nooit zijn volledige waarde verliezen, het zal altijd wat waard blijven.

Goud kopen als belegging heeft nog een ander groot voordeel. Het beschermt de investeerder tegen de effecten van inflatie. Geld op een bankrekening ondergaat namelijk inflatie, doordat er altijd geld bijgedrukt wordt. Dit betekent dat je op dit moment minder kunt kopen met hetzelfde aantal geld als een aantal jaar geleden. Goud, of edelmetalen in het algemeen, wordt daarentegen niet veel extra geproduceerd. Hierdoor daalt de goudprijs minder snel dan de geldprijs, goud is dus een goede investering.

Waar kun je goud kopen als belegging?

Het kopen van goud als belegging kan bij verschillende partijen. Deze verkopers zullen het goud voor een zo hoog mogelijke prijs willen verkopen. Ondanks dat de goudprijs namelijk relatief stabiel is, fluctueert deze toch dagelijks. Het is daarom heel erg belangrijk dat er goed wordt gekeken naar de actuele goudprijs per gram. Door te kijken naar deze goudprijs kun je bepalen of het verstandig is om op deze dag goud te kopen. Bij een hoge goudprijs verkoop je dus juist goud, terwijl je bij een lage goudprijs goud inkoopt om dit later weer te verkopen.

Goud inkopen of verkopen?

Verwacht is dat de goudprijs in 2023 zal stijgen door verschillende crisissen die er de afgelopen jaren zijn geweest. Door de Covid-19 pandemie, de oorlog tussen Oekraïne en Rusland en het verhogen van rentetarieven gaan steeds meer mensen namelijk investeren in goud. Hierdoor zal de goudprijs per gram omhoog gaan. Op zo een moment dat de goudprijs erg omhoog gaat kan het voordelig zijn om goud te verkopen. Je zult namelijk meer geld verdienen voor jouw goud en kunt eventueel op een later moment, wanneer de goudprijs per gram weer lager ligt, opnieuw investeren.

Maar zoals al eerder benoemd is beleggen in goud niet de beste manier om heel snel geld te verdienen door de relatief stabiele goudkoers. Wanneer je dus goud hebt ingekocht om jouw vermogen te beschermen tegen inflatie, is het verstandig om het goud vast te houden en het niet te verkopen wanneer de prijs wat stijgt.

Verkoop jouw goud online bij Onlinegoudinkoop.nl

Wil je toch goud verkopen, dan kan dat op verschillende manieren. Maar een van de meest veilige en makkelijke manieren is via Onlinegoudinkoop.nl, gespecialiseerd in goud inkoop. Je hoeft enkel het goud op te sturen en Onlinegoudinkoop.nl zal een bod maken op dit goud. Ga je akkoord, dan staat het geld binnen de kortste keren op jouw bankrekening.

Online Goudinkoop - Hoe het werkt

Eerlijke prijs voor je sieraden

Weet je wat jouw sieraden, erfenis en munten waard zijn? Wij zijn een groothandel in edelmetalen die nu ook toegankelijk is voor particulieren. Met meer dan tien jaar ervaring bieden wij u een eerlijke prijs.

Geld op je rekening in 4 stappen

 • 1. Kies de levering

  Er zijn drie leveringen om uit te kiezen

 • 2. Stuur je objecten

  Verstuur via verzekerde verzending

 • 3. Ontvang een bod

  Eerlijk en vrijblijvend

 • 4. Uitbetaling

  Altijd binnen 24 uur

Koersen

Hier kunt u de meest actuele koersen van de edelmetalen vinden. De koersen worden continue ververst en zijn dus de meest up-to-date koersen.