Is goud kopen verstandig?

Wat kost een kilo goud?

Een vraag die wel vaker gesteld wordt is: is goud kopen wel verstandig. Laten we verder kijken naar het antwoord op deze vraag in de blog.

is goud kopen verstandig

Bescherming van vermogen

Dan vraag je je misschien af waarom zou ik goud kopen? Nou, een van de redenen is dat goud een rol speelt tegen inflatie. Inflatie zorgt ervoor dat de prijs en waarde van producten omhoog gaat en dat valuta omlaag gaat, maar goud behoudt vaak zijn prijs. Hierdoor stoppen veel investeerders hun geld in goud tijdens tijden van inflatie.

Stabiliteit

Waar er veel risico’s zijn in investeren in bepaalde producten, biedt goud stabiliteit. De risico’s van het kopen van goud liggen erg laag aangezien er door de jaren heen niet slecht is geweest met goud. Je kunt goud zien als een soort van financiële verzekering, waarin je je geld kan stoppen, omdat het zo een stabiliteit heeft.

Geschiedenis

Als we kijken naar de geschiedenis van goud zien we dat goud door uit periodes een grote waardegroei heeft gehad. Als we kijken naar de geschiedenis van Nederland en dan specifiek naar de ‘Gouden Eeuw‘ zie je dat goud hier ook een rol speelde. Door de status en prijs van Goud heeft Nederland door de VOC er veel geld gewonnen hiermee. Sinds toen investeerden handelaren en investeerders al in goud.

Is goud kopen voor iedereen?

Om dan antwoord te geven op de vraag: is goud kopen verstandig? Dan hangt af van verschillende factoren. Natuurlijk heb je zelf ook een vermogen nodig om überhaupt goud te kunnen kopen. Daarom is goud kopen niet voor iedereen geschikt. Als je hierover beschikt is goud zeker verstandig. Het is stabiele basis waar je op kan bouwen en leunen.

Wil jij zelf ook goud kopen en ben jij benieuwd naar de prijs van goud? Klik dan hier op de link en kom hier meer achter!

Online Goudinkoop - Hoe het werkt

Eerlijke prijs voor je sieraden

Weet je wat jouw sieraden, erfenis en munten waard zijn? Wij zijn een groothandel in edelmetalen die nu ook toegankelijk is voor particulieren. Met meer dan tien jaar ervaring bieden wij u een eerlijke prijs.

Geld op je rekening in 4 stappen

 • 1. Kies de levering

  Er zijn drie leveringen om uit te kiezen

 • 2. Stuur je objecten

  Verstuur via verzekerde verzending

 • 3. Ontvang een bod

  Eerlijk en vrijblijvend

 • 4. Uitbetaling

  Altijd binnen 24 uur

Koersen

Hier kunt u de meest actuele koersen van de edelmetalen vinden. De koersen worden continue ververst en zijn dus de meest up-to-date koersen.