Pandjeshuizen drukker door hogere inflatie

Pandjeshuizen

Door de coronacrisis is de hogere inflatie onvermijdbaar geworden. We kunnen minder kopen en ons spaargeld is minder waard. Mensen kunnen hierdoor hun boodschappen niet meer betalen zoals voorheen en in serieuze geldproblemen komen. Voor deze mensen kunnen pandjeshuizen een echte oplossing vormen.

Pandjeshuizen

Pandjeshuizen zijn niet meer iets van het verleden. Pandjeshuizen en goudopkopers zijn weer echt in opkomst. Pandjeshuizen zijn ondernemingen waar je jouw spullen kunt verkopen of belenen. Belenen betekent dat je het voorwerp in onderpand afgeeft voor geld. Later kun je het voorwerp dan weer met rente terugkopen. Bij pandjeshuizen kun je terecht voor het verkopen of belenen van verschillende spullen zoals sieraden, televisies, gitaren, antiek, goud en andere voorwerpen die waarde hebben.

Hogere inflatie

Door de coronacrisis is de inflatie hoger geworden. Nadat de economie zich begon te herstellen in 2020 steeg de vraag naar goederen en diensten erg snel. Dit kon het aanbod niet bijhouden waardoor er inflatie is ontstaan. Dat de inflatie steeds hoger wordt komt overigens niet alleen door de coronacrisis. Een andere oorzaak is de stijging van de energie- en olieprijzen. Dit werd veroorzaakt door de oorlog in Oekraïne. Omdat de energie- en olieprijzen stijgen wordt ook het verbouwen van voedsel en het transport hiervan duurder. En dit merken de mensen in hun portemonnee. 

Het verkopen van goederen bij Pandjeshuizen

Het verkopen of belenen van de spullen die jij niet meer gebruikt kan dus een echte oplossing zijn om het hoofd boven water te houden. De pandjeshuizen zien een drukte die ze nog nooit eerder hebben gezien. Pandjeshuizen zien dat nu ook de middenklasse bij de ondernemingen binnen komen om hun spullen te verkopen of te belenen. Niet meer alleen de kwetsbare inkomensgroepen kun je vinden bij de pandhuizen.
Het verkopen van goederen bij pandjeshuizen is voor veel mensen een laatste oplossing. Gezinnen met een modaal inkomen komen nu ook in de problemen en de drukte bij de pandjeshuizen geeft deze trend aan. De klanten van pandhuizen belenen of verkopen nu voor meer geld dan voorheen.
Dat de pandjeshuizen nu veel drukker zijn dan normaal is vrij opvallend. Normaal gesproken zien de pandjeshuizen in de zomermaanden een daling van klanten. Deze trend is nu gebroken. De pandjeshuizen zagen namelijk nauwelijks een daling van klanten.

Nibud en Pandjeshuizen

Het Nibud, een onafhankelijk voorlichtingsinstituut, oppert een somber beeld in 2022 als het gaat om koopkracht. Er zijn veel grote groepen mensen die in de problemen komen. Er is een stevige groei in de economie maar de koopkracht stijgt niet of nauwelijks. Dit is te wijten aan de vele prijsstijgingen van de laatste tijd. De gevolgen van de hoge inflatie zorgen ervoor dat veel Nederlanders geldproblemen hebben en zelfs in de armoede terechtkomen. Mensen hebben steeds meer geld nodig om te kunnen voldoen aan hun basisbehoeften en hier kunnen pandjeshuizen een oplossing vormen.

Zit jij in de geldproblemen en denk jij erover om jouw goud te verkopen? Dit kun je heel gemakkelijk doen bij Onlinegoudinkoop.nl. Het enige wat je hiervoor nodig hebt is een brievenbus. 

Online Goudinkoop - Hoe het werkt

Eerlijke prijs voor je sieraden

Weet je wat jouw sieraden, erfenis en munten waard zijn? Wij zijn een groothandel in edelmetalen die nu ook toegankelijk is voor particulieren. Met meer dan tien jaar ervaring bieden wij u een eerlijke prijs.

Geld op je rekening in 4 stappen

 • 1. Kies de levering

  Er zijn drie leveringen om uit te kiezen

 • 2. Stuur je objecten

  Verstuur via verzekerde verzending

 • 3. Ontvang een bod

  Eerlijk en vrijblijvend

 • 4. Uitbetaling

  Altijd binnen 24 uur

Koersen

Hier kunt u de meest actuele koersen van de edelmetalen vinden. De koersen worden continue ververst en zijn dus de meest up-to-date koersen.