Waarom een certificaat bij goudbaren?

Wat kost een kilo goud?

Producenten van goudbaren bieden goudbaren met en zonder certificaat aan. Maar waarom doen ze dit? En wil je juist wel of geen certificaat bij jouw goudbaar?

Wat is een certificaat?

Een goudbaar, of een goudstaaf, is een stuk goud dat men vaak als belegging koopt. Goud heeft namelijk een hele stabiele prijs, waardoor het ideaal is als langdurige investering. Bij de inkoop van zo een goudbaar kunnen producten ook een certificaat toevoegen. Deze zit vaak zelfs in de verpakking van de baar zelf. Hierop staat heel precies het gewicht en de puurheid van het goud.

Een certificaat is niet verplicht, maar het kan wel helpen bij het verkopen van het goud. Hierdoor is een goudbaar met een certificaat vaak ietwat duurder dan een goudbaar zonder certificaat. Kopers zien namelijk precies hoeveel de goudbaar waard is en hoeven deze dus niet te testen.

Wat voor goudbaar krijgt een certificaat?

Een goudbaar kan gemaakt zijn van verschillenden karaten goud. Hoeveel karaat het goud is heeft betrekking op het percentage puur goud dat in de goudbaar zit. Het hoogste karaat is 24, dit staat gelijk aan 99,99% puur goud. De goudprijs per gram goud voor 24-karaats goud ligt daardoor een stuk hoger dan de prijs voor goud met een lager percentage. Het is daarom handig voor het verkopen dat het karaat, dus de zuiverheid van het goud bekend is.

Voorheen kregen alleen goudbaren met meer dan 100 gram goud een certificaat, maar producenten kiezen er tegenwoordig steeds vaker voor om ook bij kleine baren een certificaat te stoppen. Beleggen in goud wordt namelijk steeds populairder, maar niet iedereen is in staat een goudbaar van 100 gram te kopen, aangezien dit enkele duizenden euro’s kost. De kleine baren krijgen daarom nu ook steeds vaker een certificaat bijgevoegd. De inkoop van goud door bedrijven wordt hierdoor ook een stuk makkelijker.

Online goudbaren verkopen

Op de site van Onlinegoudinkoop.nl is een actuele goudprijs per gram te vinden voor verschillende karaten. Wil je dus jouw goudbaren met certificaat verkopen, dan kan je hier zelf de goudprijs voor de verkoop vinden, zodat je genoeg krijgt voor jouw goud. Maar ook goudbaren zonder certificaat kunnen gemakkelijk op Onlinegoudinkoop.nl verkocht worden. De goudbaren kunnen gemakkelijk en veilig worden opgestuurd naar een expert die de goudbaren zal analyseren. Aan de hand van de actuele goudprijs per gram zal er vervolgens een bod gedaan worden dat kan worden geaccepteerd of geweigerd. Bij een geaccepteerd bod zal het geld vervolgens dezelfde dag nog op jouw rekening gestort worden, afhankelijk van jouw bank.

Online Goudinkoop - Hoe het werkt

Eerlijke prijs voor je sieraden

Weet je wat jouw sieraden, erfenis en munten waard zijn? Wij zijn een groothandel in edelmetalen die nu ook toegankelijk is voor particulieren. Met meer dan tien jaar ervaring bieden wij u een eerlijke prijs.

Geld op je rekening in 4 stappen

 • 1. Kies de levering

  Er zijn drie leveringen om uit te kiezen

 • 2. Stuur je objecten

  Verstuur via verzekerde verzending

 • 3. Ontvang een bod

  Eerlijk en vrijblijvend

 • 4. Uitbetaling

  Altijd binnen 24 uur

Koersen

Hier kunt u de meest actuele koersen van de edelmetalen vinden. De koersen worden continue ververst en zijn dus de meest up-to-date koersen.