Wat bepaalt de goudprijs?

goudprijs stijgt

De prijs van goud is al sinds dat het goud voor het eerst gevonden werd erg hoog en dat de goudprijs stijgt heeft meerdere redenen. Maar waarom stijgt goudprijs, wanneer stijgt de goudprijs en wat is de goudprijs historie nou precies?

Waarom stijgt goudprijs?

De goudprijs stijgt om meerdere redenen. De grootste reden is de vraag en het aanbod van goud in de wereld. De goudprijs stijgt wanneer er veel vraag naar goud is, maar er weinig aanbod is. Hetzelfde geldt ook andersom, wanneer er weinig vraag is naar goud, maar is er veel aanbod zul je zien dat de goudprijs daalt.
In de afgelopen paar jaar zijn er geen nieuwe goudmijnen bijgekomen. Hierdoor is het aanbod hetzelfde gebleven terwijl de vraag steeg en hierdoor kunnen we zien dat de goudprijs stijgt.

Wanneer stijgt de goudprijs?

Zoals we hierboven hebben vernoemd zal de goudprijs stijgen wanneer er weinig aanbod en veel vraag is. Maar de prijs van goud hangt nog af van andere aspecten dan vraag en aanbod. Aspecten die spelen in de wereld zoals bijvoorbeeld oorlog, inflatie en economische crisissen zorgen er in het algemeen voor dat de vraag naar goud stijgt waardoor de goudprijs stijgt.

Wat is de goudprijs historie?

De goudprijs historie was stabiel sinds 1999 totdat de goudprijs in 2005 begon te stijgen. In 2008 bereikte de goudprijs historie een hoogtepunt. De stijgingen in deze goudprijzen werden veroorzaakt door inflatie. De goudprijs stijgt naar recordhoogtes in het jaar 2012. In dit jaar steeg de goudprijs naar het hoogste gemeten niveau ooit van €1.373,- per troy ounce. Vanaf 2018 begon de goudprijs weer te stijgen en bereikte het een hoogtepunt in 2020 vanwege de coronacrisis.
Op dit moment is de kans zeer groot dat de goudprijs stijgt naar recordhoogtes in de komende tijd en volgens vele analisten, zoals Goldman Sachs aangeeft in zijn jaarlijkse prognose, zal de goudprijs binnenkort nog meer gaan stijgen. 

Hoeveel is goud waard?

Houd onze pagina actuele koersen goed in de gaten als jij wil weten hoeveel goud op dit moment waard is. Deze pagina toont de actuele koersen van goud, zilver, palladium en platina. De pagina wordt continu ververst zodat deze pagina altijd up-to-date is.
Zou jij liever een preciezere indicatie willen van wat het goud jou zou kunnen opleveren bij de verkoop? Gebruik dan onze pagina online calculator. Hier kun je invullen om welk edelmetaal het gaat, hoeveel het voorwerp weegt en om hoeveel karaat het gaat. De online calculator zal dan berekenen hoeveel het voorwerp waard kan zijn bij de verkoop.

Online goud verkopen bij Onlinegoudinkoop.nl

Heb jij bekeken wat de huidige koers van goud is en lijkt het erop dat jij veel geld kan verdienen door het verkopen van jouw goud waar je niets meer mee doen? Je kan dit heel eenvoudig, voor de beste prijs, online verkopen via Onlinegoudinkoop.nl. Het enige wat je hiervoor nodig hebt, is een brievenbus.
Voor het online goud verkopen vraag je een taxatiepakket aan. In dit pakket vind je een verzendenvelop. Het goud, zilver of ander edelmetaal dat jij wil verkopen stop je in de verzendenvelop en stuur je naar ons op via de post. Zodra wij het verzendpakket hebben ontvangen zullen wij de waarde van het goud gaan bepalen. Het bepalen van de waarde gebeurt bij Onlinegoudinkoop.nl altijd terwijl het op beeld wordt opgenomen. Dit doen wij zodat jij er zeker van kan zijn dat dit gebeurd op de juiste manier.

Wanneer wij de waarde van het goud hebben bepaald zullen wij jou het bod versturen via de e-mail. Je hebt altijd de keuze of je ons bod wel of niet accepteert. Wanneer je het bod niet accepteert zullen wij het goud weer gratis en verzekerd naar jou terugsturen.
Als je ons bod wel accepteert zullen wij direct overgaan tot het overmaken van het geld naar jouw bankrekening. Afhankelijk van jouw bank staat het geld dat jij hebt verdient met het verkopen van goud dezelfde dag nog op jouw bankrekening.

Is goud verkopen bij Onlinegoudinkoop.nl veilig?

Goud verkopen bij Onlinegoudinkoop.nl is niet alleen eenvoudig en snel, het is ook veilig. Wij hanteren namelijk onze eigen Goud-Terug-Garantie. Met de Goud-Terug-Garantie garanderen wij dat goud verkopen aan ons volledig risicoloos is. De ingezonden voorwerpen worden geanalyseerd binnen 48 uur nadat wij het verzendpakket hebben ontvangen op ons bedrijfsterrein. Wanneer je niet tevreden bent met de taxatie zullen de voorwerpen gratis en verzekerd naar jou worden teruggestuurd. Hierbij garanderen wij dat de voorwerpen onbeschadigd bij jou terugkomen.

Metatitel: Wat bepaalt de goudprijs, waarom stijgt de goudprijs en wat is de goudprijs historie?

Metaomschrijving: Lees in deze blog hoe de prijs van goud ontstaat, waarom en wanneer de goudprijs stijgt en wat de historie van de goudprijs is.

Online Goudinkoop - Hoe het werkt

Eerlijke prijs voor je sieraden

Weet je wat jouw sieraden, erfenis en munten waard zijn? Wij zijn een groothandel in edelmetalen die nu ook toegankelijk is voor particulieren. Met meer dan tien jaar ervaring bieden wij u een eerlijke prijs.

Geld op je rekening in 4 stappen

 • 1. Kies de levering

  Er zijn drie leveringen om uit te kiezen

 • 2. Stuur je objecten

  Verstuur via verzekerde verzending

 • 3. Ontvang een bod

  Eerlijk en vrijblijvend

 • 4. Uitbetaling

  Altijd binnen 24 uur

Koersen

Hier kunt u de meest actuele koersen van de edelmetalen vinden. De koersen worden continue ververst en zijn dus de meest up-to-date koersen.