Wat kost een kilo goud?

oud goud prijs

Goud is een edelsteen dat door de jaren heen toch zijn waarde heeft behouden. Hierbij is vaak ook de vraag wat kost een kilo goud? De prijs van goud verschilt altijd wel. Laten we hier dieper op in gaan in deze blog!

Wat kost een kilo goud?

Invloed op goudprijs

Er zijn op elk moment wel wereldwijde invloeden op de prijs van goud. Wat ook weer een gevolg heeft op de kosten van goud per kilo. Een wereldwijde gebeurtenis kan invloed hebben op goudprijs. Een voorbeeld hiervan is een wereldwijde gebeurtenis van de afgelopen jaren zoals de corona pandemie heeft ook een invloed op de prijs van goud. Deze gebeurtenissen zorgen voor schommelingen in de prijswaarde en zorgen ervoor dat de prijs van goud nooit constant is.

Kwaliteit

Verder is de kwaliteit van het goud ook belangrijk op de invloed van de goudprijs. Hoe zuiverder het goud, hoe duurder de prijs gaat zijn. Goud wordt eigenlijk bijna nooit in zijn meeste zuivere vorm verkocht in sieraden. Vaak wordt het goud gemixt met een ander middel, ook om te verduurzamen. De zuiverheid van goud wordt gemeten in karaat. Zo heb je bijvoorbeeld 20 karaat en 26 karaat goud. Hierbij is de 20 karaat goud minder zuiver dan de 26 karaat goud, wat er ook voor zorgt dat de prijs per kilo voor 20 karaat goud ook minder is.

Goudreserves

Een andere invloed op de prijs per kilo van goud zijn de banken van landen. Dit is doordat veel landen hun goudreserves zetten als onderdeel van hun internationale reserves. Wat hiervan ding is, is dat als landen ervoor kiezen om hun goud te verkopen dan heeft dit ook invloed op de goudprijs wereldwijd. Als een land in een keer heel veel goud verkoopt, dan schommelt het hele evenwicht van de goudprijs per kilo.

Goudprijs

Uiteindelijk is de vraag nog steeds wat kost een kilo goud nou precies? Het hangt dus af van bepaalde factoren en kan verschillen door bepaalde factoren. Op dit moment is de goudprijs per gram (24 karaat) . Doe deze prijs keer 1000 en je weet de prijs van 1 kilo goud!

Online Goudinkoop - Hoe het werkt

Eerlijke prijs voor je sieraden

Weet je wat jouw sieraden, erfenis en munten waard zijn? Wij zijn een groothandel in edelmetalen die nu ook toegankelijk is voor particulieren. Met meer dan tien jaar ervaring bieden wij u een eerlijke prijs.

Geld op je rekening in 4 stappen

 • 1. Kies de levering

  Er zijn drie leveringen om uit te kiezen

 • 2. Stuur je objecten

  Verstuur via verzekerde verzending

 • 3. Ontvang een bod

  Eerlijk en vrijblijvend

 • 4. Uitbetaling

  Altijd binnen 24 uur

Koersen

Hier kunt u de meest actuele koersen van de edelmetalen vinden. De koersen worden continue ververst en zijn dus de meest up-to-date koersen.