Wat zijn goud legeringen?

Goud is een geelkleurig metaal en staat voor schoonheid en zeldzaamheid. Een interessant feit is dat het edelmetaal goud al sinds het ontstaan van onze planeet aanwezig is op aarde. Het ontstond in het heelal door een botsing van neutronensterren. Goud wordt ook wel ‘de koning der metalen’ genoemd, bekend om zijn unieke glans en waardevolle eigenschappen. Door het te combineren met andere metalen ontstaan legeringen, zoals witgoud en roségoud. Deze goudlegeringen vinden toepassing in diverse sectoren, van sieraden tot technologie.

goudlegering

Wat is een legering?

Een legering verwijst naar het mengen van metalen of niet-metalen, zoals silicium of koolstof.  Een legering ontstaat door het samensmelten van twee of meer vloeibare componenten. Door deze mix toe te passen, is het mogelijk om goud en zilver met verschillende gehalten te produceren. Afhankelijk van de gekozen samenstelling ontstaat op die manier witgoud, geelgoud, roségoud en zilver in verschillende zuiverheidsgraden.

Puur goud, ook wel 24 karaats goud genoemd, is erg zacht van aard. Het is te zacht om in deze vorm te bewerken tot een voorwerp, daarom zijn gouden voorwerpen altijd gemaakt van verschillende metalen, deze mix noem je een legering. Hoe meer ander metaal je toevoegt, hoe lager het gehalte van het goud wordt. Hoe hoger het karaatgehalte van het goud, des te hoger de goudprijs. Vroeger werden gouden munten van puur goud gemaakt. Tegenwoordig, met de variëteit aan beschikbare legeringen, is het goud verkopen zorgen voor gunstige financiële mogelijkheden.

Online Goudinkoop - Hoe het werkt

Eerlijke prijs voor je sieraden

Weet je wat jouw sieraden, erfenis en munten waard zijn? Wij zijn een groothandel in edelmetalen die nu ook toegankelijk is voor particulieren. Met meer dan tien jaar ervaring bieden wij u een eerlijke prijs.

Geld op je rekening in 4 stappen

 • 1. Kies de levering

  Er zijn drie leveringen om uit te kiezen

 • 2. Stuur je objecten

  Verstuur via verzekerde verzending

 • 3. Ontvang een bod

  Eerlijk en vrijblijvend

 • 4. Uitbetaling

  Altijd binnen 24 uur

Koersen

Hier kunt u de meest actuele koersen van de edelmetalen vinden. De koersen worden continue ververst en zijn dus de meest up-to-date koersen.