Goud verkopen per gram

Heb jij nog oud goud in huis liggen waar je niets meer mee doet of heb je misschien een erfenis ontvangen? Als jij eraan denkt om jouw goud te verkopen is het van belang dat jij weet wat de goud verkopen prijzen per gram precies zijn. De prijs van goud verandert continu en staat nooit vast. De prijs van goud hangt af van een aantal factoren.

Goud omsmelten

Direct je goud
waarde weten?

Jelle
+31 74 700 2300
 • Volledig verzekerde verzending
 • Volledig discrete verzending
 • Gefilmde taxaties
 • Goud-terug-garantie

Eerlijke prijs voor je sieraden

Weet je wat jouw sieraden, erfenis en munten waard zijn? Wij zijn een groothandel in edelmetalen die nu ook toegankelijk is voor particulieren. Met meer dan tien jaar ervaring bieden wij u een eerlijke prijs.

Geld op je rekening in 4 stappen

 • 1. Kies de levering

  Er zijn drie leveringen om uit te kiezen

 • 2. Stuur je objecten

  Verstuur via verzekerde verzending

 • 3. Ontvang een bod

  Eerlijk en vrijblijvend

 • 4. Uitbetaling

  Altijd binnen 24 uur

Bereken snel je waarde!

Bereken snel en eenvoudig de waarde van je edelmetalen.

Goud verkopen per gram, een spel van vraag en aanbod

Ten eerste hangt de prijs van goud af van de wereldwijde vraag en het aanbod van goud. Wanneer de vraag van goud stijgt, maar het aanbod daalt zal de prijs van goud stijgen. Andersom geldt het, wanneer de vraag van goud daalt en het aanbod stijgt zal de prijs van goud dalen. Op de markt komen de vraag en het aanbod van goud samen waardoor de prijs van goud zal ontstaan.

Direct je goud
waarde weten?

Jelle
+31 74 700 2300
Goud omsmelten Goud omsmelten

Goud winnen

Naast de vraag en het aanbod van goud speelt het winnen van goud ook een grote rol. Goud is veel geld waard omdat goud moeilijk te winnen is. Goud kun je vinden in de aarde op verschillende plekken. Het is lastig om dit goud uit de natuur te winnen. Je moet hier financieel toe in staat zijn omdat je hiervoor gereedschappen nodig hebt. Daarnaast kost het veel tijd en moeite en heb je enige kennis nodig.

Online Goudinkoop - Hoe het werkt

Economie

De waarde van goud hangt af van de economie van het land. Economische crisissen en de economische zekerheid van landen spelen een rol bij het bepalen van de waarde van goud. Ook spelen de opkomst van natuurrampen en bijvoorbeeld oorlog een rol.

Edelmetaal

Goud is een edelmetaal. Edelmetalen zijn veel waard voor mensen. Dit komt doordat edelmetalen bestand zijn tegen corrosie en oxidatie. Om die reden worden sieraden gemaakt van edelmetalen. Goud is een van de edelmetalen die veel geld waard zijn. Mensen vinden goud mooi en willen er graag veel geld voor betalen.
Als we kijken naar goud kunnen we stellen dat goud een vrij zacht edelmetaal is. Verder is goud erg dicht. Goud wordt vaak gemengd met andere edelmetalen om het harder te maken.

Karaat

Daarnaast speelt de hoeveelheid karaat natuurlijk een grote factor bij het bepalen van de waarde van goud. Het karaat geeft aan uit hoeveel puur goud het voorwerp bestaat. Hoe hoger het karaat is, hoe meer goud verwerkt is in het voorwerp. Het karaat van het goud wordt aangegeven door middel van een goudmerk. Een goudmerk is een soort stempel dat in het voorwerp wordt gedrukt. Hieraan kun je aflezen uit hoeveel karaat goud het voorwerp bestaat. Een goudmerk bestaat uit een aantal cijfers die het goudgehalte aangeven. Zo bestaat 22 karaat goud uit 91,6% zuiver goud. Dit wordt aangegeven met de cijfers 916. 18 karaat goud bestaat uit 75% zuiver goud en 14 karaat bestaat uit 58,5% zuiver goud.

Gewicht

Ten slotte speelt gewicht een grote rol bij het goud per gram verkopen. Hoe meer gewicht het voorwerp of het sieraad heeft, hoe meer geld het goud waard is bij het verkopen ervan. 20 gram goud verkopen is dus altijd winstgevender dan 10 gram goud verkopen. Zoals eerder genoemd verandert de goudprijs continu en is het goed om een tijdje bij te houden hoeveel het goud waard is. Zo kun jij op het goede moment het goud verkopen om het meeste winst te maken.

Ben jij benieuwd hoeveel het goud dat jij wil verkopen waard is? Je kunt de goud verkopen prijzen per gram vinden op onze actuele koersen pagina. Het is ook mogelijk om precies te berekenen hoeveel het goud dat jij wil verkopen waard is. Dit doe je op onze pagina online calculator. Je kan dan het soort edelmetaal invullen, het karaat en het gewicht. De online calculator berekent dan precies voor jou hoeveel het goud waard is dat jij wil verkopen.

Investeren in goud per gram

Investeren in goud door goud in te kopen en te verkopen is een zeer lucratieve bezigheid. De prijs van goud stijgt namelijk nog altijd. Het grote voordeel van investeren en beleggen in goud is dat goud altijd een waarde zal vertegenwoordigen. De waarde van goud kan niet omvallen zoals bij valuta wel het geval is. In tijden van economische crisis of een oorlog zijn er altijd veel investeerders die beleggen en investeren in goud. Investeren in goud is dus vrij veilig omdat het jouw geld beschermt tegen de invloeden van inflatie. Dit maakt het investeren in goud een goede manier om geld te verdienen.

Bereken snel je waarde!

Bereken snel en eenvoudig de waarde van je edelmetalen.

Wat doen wij precies?

Heb jij een tijdje de goud verkopen prijzen per gram bijgehouden en vind jij dit het juiste moment voor de goudprijs per gram verkoop? Wij bij Onlinegoudinkoop.nl maken het eenvoudiger voor jou. Je hoeft tegenwoordig niet meer het centrum in en op zoek te gaan naar een goudopkoper. Je kan dit gewoon online doen. Wij bij Onlinegoudinkoop.nl zijn echte professionals als het gaat om goudprijs per gram inkoop en geven jou altijd de beste prijs.
Maar hoe gaat nou eigenlijk in zijn werk vraag jij je af? Goud per gram verkopen gaat heel eenvoudig bij Onlinegoudinkoop.nl. Via de website vraag je een verzendpakket aan. Dit verzendpakket zul je dan binnen enkele dagen bij jou thuis ontvangen. In het verzendpakket vind je een verzendenvelop en een formulier. Het formulier vul je in met jouw persoonlijke gegevens. De verzendenvelop vul je met het goud dat jij wil verkopen en het ingevulde formulier. Deze stuur je heel eenvoudig naar ons op via de post. Deze verzending is volledig gratis en verzekerd.

Wat kan ik allemaal verkopen bij Onlinegoudinkoop.nl?

Bij Onlinegoudinkoop.nl is het mogelijk om allerlei soorten edelmetalen te verkopen. Denk dan aan oud goud, antiek goud en zilver, palladium, platina en meer. Het is zelfs mogelijk om tandgoud te verkopen. Het is niet erg als het tandgoud nog goudresten of keramiek bevat. Je kunt het goud en andere edelmetalen gewoon bij ons verkopen en wij zullen de rest regelen. Het is mogelijk om goud te verkopen in alle vormen bij ons bij Onlinegoudinkoop.nl

Goud verkopen bij Onlinegoudinkoop.nl

Zodra wij het goud dat jij wil verkopen hebben ontvangen gaan wij over tot de waardebepaling. Het goud dat jij hebt opgestuurd wordt dan gewogen en getaxeerd. Het wegen en taxeren gebeurt bij ons altijd terwijl het op beeld wordt opgenomen. Op die manier ben jij er altijd van verzekerd dat dit gebeurt op een goede en eerlijke manier.

Na het bepalen van de waarde van het goud sturen wij jou een bod via de mail. Je hebt altijd de keuze om dit bod wel of niet te accepteren. Besluit jij om het bod niet te accepteren, sturen wij het goud weer volledig verzekerd en gratis naar jou op via de post. Accepteer je het bod wel, zullen wij binnen 24 uur na de ontvangst van de acceptatie het geld naar jouw bank versturen en heb jij snel veel geld verdient met het verkopen van jouw goud!
Het is bij ons bij Onlinegoudinkoop.nl ook mogelijk om een afspraak te maken op locatie. Wij zullen dan bij jou thuis of op kantoor komen. Het goud zal dan worden getaxeerd waar jij bij bent en het geld wordt daarna direct overgemaakt.

Vragen

Heb jij nu nog verdere vragen over de goudprijs per gram inkoop, de goudprijs per gram verkoop of weet je niet zeker of het voorwerp wat jij in huis wel van edelmetaal is? Neem dan gerust contact met ons op via de telefoon of het contactformulier. Wij zullen je dan verder helpen bij de verkoop van jouw goud of andere edelmetalen.

Koersen

Hier kunt u de meest actuele koersen van de edelmetalen vinden. De koersen worden continue ververst en zijn dus de meest up-to-date koersen.