Goudprijs per gram

Heb jij nog goud in huis liggen waar je niets meer mee doet en ligt dit maar ergens op zolder of in de kast? Dan is het een goed idee om dit goud te verkopen. Bij het verkopen van goud is het belangrijk om de huidige koers van goud goed in de gaten te houden. Op die manier kom jij erachter wat het perfecte moment is om het goud te verkopen en kun jij veel geld verdienen. De koers van goud ligt nooit stil. De goudkoers verandert continu. Alleen in het weekend staat de goudprijs vast omdat de beurzen dan stilliggen. De goudprijs per gram wordt beïnvloed door een aantal factoren.

Direct je goud
waarde weten?

Jelle
+31 74 700 2300
 • Volledig verzekerde verzending
 • Volledig discrete verzending
 • Gefilmde taxaties
 • Goud-terug-garantie

Eerlijke prijs voor je sieraden

Weet je wat jouw sieraden, erfenis en munten waard zijn? Wij zijn een groothandel in edelmetalen die nu ook toegankelijk is voor particulieren. Met meer dan tien jaar ervaring bieden wij u een eerlijke prijs.

Geld op je rekening in 4 stappen

 • 1. Kies de levering

  Er zijn drie leveringen om uit te kiezen

 • 2. Stuur je objecten

  Verstuur via verzekerde verzending

 • 3. Ontvang een bod

  Eerlijk en vrijblijvend

 • 4. Uitbetaling

  Altijd binnen 24 uur

Bereken snel je waarde!

Bereken snel en eenvoudig de waarde van je edelmetalen.

Wat beïnvloedt de goudprijs per gram?

De goudprijs per gram ligt nooit vast en valt niet te voorspellen. Het is wel mogelijk om een indicatie van de goudprijs per gram te geven. De goud prijs per gram wordt namelijk beïnvloed door een aantal kenmerken. Het grootste kenmerk in dit lijstje is de vraag en het aanbod. Is de vraag hoog en het aanbod laag, dan is de goudprijs per gram ook hoog. Is de vraag laag en het aanbod hoog, dan is de goudprijs per gram laag. Naast de vraag en het aanbod speelt het winnen van goud een rol. Goud is te winnen op verschillende plekken op aarde en is vaak moeilijk te bereiken. Om goud te winnen moet je een flinke investering doen. Het kost veel geld, tijd, moeite en kennis om goud te winnen. Daarnaast speelt de economie van een land een rol. Denk dan bijvoorbeeld aan economische crisissen, oorlogen en natuurrampen.

Direct je goud
waarde weten?

Jelle
+31 74 700 2300
goud prijs goud prijs

Beleggen in goud

Onder beleggers en investeerders is beleggen en investeren in goud een echte goudmijn. De waarde van goud ligt erg hoog en zal nooit de waarde sterk verliezen zoals bij valuta’s wel het geval is. In tijden van crisis, inflatie en oorlog beleggen veel mensen in goud. Goud verliest de waarde niet en is daarom voor veel mensen een goede investering. Bovendien is de goudprijs per gram erg hoog en is het niet ondenkbaar dat de goud prijs per gram in de toekomst nog meer zal stijgen.

Online Goudinkoop - Hoe het werkt

Wat maakt de goudprijs per gram zo hoog?

De goudprijs per gram ligt hoog doordat goud een edelmetaal is. Onder andere goud, zilver, palladium en platina zijn edelmetalen. Edelmetalen zijn bestand tegen corrosie en oxidatie. Omdat goud net zoals andere edelmetalen niet kan corosseren en oxideren worden er sieraden van gemaakt.
Puur goud is een erg zacht edelmetaal. Daarom wordt goud vaak verhard door andere metalen zoals zilver of koper toe te voegen zodat het gouden voorwerp niet zo snel breekt of buigt. Het toevoegen van andere metalen aan goud wordt legering genoemd.

goudprijs inkoop

Karaat goud

Omdat goud wordt aangevuld met andere metalen wordt er gebruik gemaakt van een systeem. Dit systeem geeft aan uit hoeveel puur goud een voorwerp bestaat en dit wordt uitgedrukt in karaat. Zo heb je 22 karaat goud dat bestaat uit 91,6% zuiver goud of 14 karaat dat bestaat uit 58,5% zuiver goud. 22 karaat goud wordt aangeduid met de cijfers 999. Deze cijfers worden in het voorwerp gedrukt als een soort stempel. Zo kun je altijd zien uit hoeveel karaat het goud bestaat.

Gram goud prijs

Niet geheel onbelangrijk is natuurlijk het gewicht van het goud dat je wil verkopen bij de actuele goudprijs per gram. De goudprijs per gram bepaalt de prijs van het goud. De goudprijs per gram vandaag ligt tussen de €15,- en €50,-, afhankelijk van het karaat. De goudprijs per gram 18 karaat is zo ongeveer €40,-. Heb jij veel goud in huis liggen en wil jij weten wat de prijs goud per gram vandaag is? Om achter de prijs van 1 gram goud te komen kun je onze actuele koersen pagina gebruiken. Hier kun je alle actuele koersen en de goudprijs gram bekijken. Op deze pagina zie je ook een goudprijs per gram grafiek. Aan de goud prijs per gram grafiek kun je direct aflezen hoeveel het goud waard is. Heb jij jouw goud al gewogen en wil je een precieze indicatie krijgen van de actuele goud prijs per gram? Hiervoor kun je onze online calculator gebruiken. De online calculator berekent dan precies voor jou wat de goudprijs per gram vandaag is.

Goud-Terug-Garantie

Wij bij Onlinegoudinkoop.nl werken met de Goud-Terug-Garantie. De Goud-Terug-Garantie houdt in dat wij ervoor zorgen dat het goud verkopen volledig risicoloos is. Jij bent er altijd van verzekerd dat jij het goud of de andere edelmetalen onbeschadigd terug krijgt waarbij de verzendingen compleet gratis en verzekerd zijn.

Wie zijn wij?

Wij bij Onlinegoudinkoop.nl zijn echte kenners van edelmetalen en hebben hier onze dagelijkse bezigheid van gemaakt. Wij zijn er bewust van dat goud en andere edelmetalen voor mensen van onschatbare waarde kunnen zijn, zowel financieel als emotioneel. Daarom besteden wij onze uiterste zorg aan de edelmetalen die jij naar ons opstuurt en garanderen wij jou de hoogste goudprijs per gram.

Wat kopen wij in?

Wij bij Onlinegoudinkoop.nl kopen alle edelmetalen in. Zo kopen wij goud en zilver in, maar ook palladium en platina. Zelfs voor tandgoud verkopen ben je bij ons aan het goede adres. Het is geen probleem als het tandgoud nog tandresten of keramiek resten bevat. Je stuurt het gewoon naar ons op en wij zullen de rest regelen.
Bij Onlinegoudinkoop.nl kopen goud en andere edelmetalen in van alle hoeveelheden. Het maakt dus niet uit wanneer het goud dat jij wil verkopen van een kleine hoeveelheid is, zoals bijvoorbeeld een gouden ring. Wij kopen alle edelmetalen in van alle hoeveelheden.

Hoe werkt het?

Goud verkopen bij Onlinegoudinkoop.nl is erg eenvoudig. Via de website vraag je gemakkelijk een verzendpakket aan. Het verzendpakket ontvang je dan binnen enkele dagen bij jou thuis. Zodra je het verzendpakket hebt ontvangen zul je zien dat het verzendpakket een verzendenvelop en een formulier bevat. Het formulier vul je in met jouw persoonlijke gegevens. De verzendenvelop vul je met het goud of andere edelmetalen die jij wil verkopen. Vervolgens ga je naar de brievenbus bij jou in de buurt en verzend je het pakket naar ons.

Bereken snel je waarde!

Bereken snel en eenvoudig de waarde van je edelmetalen.

De waardebepaling van goudprijs per gram

Wanneer wij jouw verzendenvelop met het goud of andere edelmetalen die jij wil verkopen hebben ontvangen zullen wij overgaan tot de waardebepaling. Tijdens de waardebepaling wordt jouw goud zorgvuldig gewogen en getaxeerd. Het wegen en taxeren wordt bij ons altijd op beeld opgenomen. Op die manier ben jij ervan verzekerd dat dit op de juiste manier gebeuren zal.

Het bod

Nadat het goud of andere edelmetalen die jij wil verkopen is gewogen en getaxeerd versturen wij jou ons bod. Dit bod zal naar jou verstuurd worden via de mail. Je hebt altijd de keuze of je ons bod wel of niet accepteert. Accepteer je het bod niet, dan versturen wij jouw volledig kosteloos en verzekerd het goud weer op met de post. Accepteer je het bod wel, zal het geld binnen 24 uur na onze ontvangst van jouw acceptatie worden verstuurd naar jouw bankrekening. In de meeste gevallen heb je het geld dan binnen 24 uur op jouw rekening, afhankelijk van jouw bank.

Op kantoor of thuis

Verstuur jij liever niet het goud of de edelmetalen met de post? Dan zijn er nog andere mogelijkheden. Wij kunnen een afspraak maken om bij jou thuis of op kantoor te komen. Wij zullen dan op locatie het goud wegen en taxeren. Het geld wordt dan direct naar jouw bankrekening overgemaakt.

Contact

Heb jij nog verdere vragen over hoe het verkopen van goud te werk gaat bij Onlinegoudinkoop.nl of weet je niet zeker of het voorwerp wel bestaat uit echt geld? Je kunt altijd vrijblijvend contact met ons opnemen via ons telefoonnummer of contactformulier. Wij zullen je dan verder op weg helpen.

Koersen

Hier kunt u de meest actuele koersen van de edelmetalen vinden. De koersen worden continue ververst en zijn dus de meest up-to-date koersen.