Hoe kan ik de goudprijs berekenen?

De goudprijs stijgt al jaren en goud zal altijd zijn waarde behouden. Veel mensen en beleggers investeren om die reden in goud. Goud behoudt in economische crisis zijn waarde en mensen vertrouwen in goud omdat het zo waardevol is. In tijden van een economische crisis verliezen beleggers het vertrouwen in andere aandelen en zij beleggen vervolgens in de goud koers. Dit zorgt ervoor dat de goudprijs gaat stijgen.
De waarde van goud hangt van een aantal dingen af. Goud wordt gevonden in de grond, in steen en in goudmijnen in verschillende landen op de aarde. Het winnen van goud kost erg veel tijd en moeite. Dit maakt dat goud veel geld waard is. Het hangt af van de investering, de tijd en de moeite dat het kost om goud te winnen. De goud prijs koers hangt bovendien af van de vraag en het aanbod. Wanneer er veel vraag is naar goud, maar het aanbod is klein, zal de goud koers gaan stijgen. Als de vraag naar goud klein is en het aanbod is groot, zal de goudprijs gaan dalen. Wil jij weten hoe de actuele goudprijs berekenen in zijn werk gaat? Lees dan gauw verder.

Bereken goudprijs

goudprijs berekenen

Het berekenen van de goudprijs hangt dus van veel dingen af, zoals de investering dat het kost om goud te winnen en vraag en aanbod. Dan heb je nog andere factoren die meespelen. De waarde van het goud hangt af van hoeveel karaat het goud is. Meestal heeft goud een goudmerk. Een goudmerk bestaat uit cijfers die in het goud zijn gegraveerd. Het goudmerk geeft aan hoeveel karaat goud het voorwerp of sieraad is.
Dan heb je nog de actuele koers van goud. De actuele koers van goud speelt een grote rol bij het goudprijs per gram berekenen. De actuele goudprijs berekenen wordt gedaan op de beurzen op de wereldmarkt. De koers van goud staat niet vast en verandert continu. Alleen in het weekend staat de goudprijs stil. Dit komt omdat de beurzen in het weekend gesloten zijn.

Goudprijs 18 karaat berekenen

Wil jij nu graag de actuele goudprijs berekenen, de goudprijs 18 karaat berekenen of de goudprijs 14 karaat berekenen? Op de pagina actuele koersen van Onlinegoudinkoop.nl kun je de goudprijs per gram berekenen. Je moet dan weten hoeveel karaat goud het is en hoeveel gram goud het voorwerp of sieraad heeft. De goudkoers op de pagina actuele koersen wordt continu ververst zodat jij altijd de actuele goudprijs kan bekijken.
Met de handige rekentool; de online calculator, wordt de goudprijs berekenen heel gemakkelijk. Je vult in de online calculator in voor welk edelmetaal je de prijs wil berekenen, hoeveel karaat het voorwerp is en hoeveel gewicht in gram het voorwerp is. De online calculator doet de rest. Zo is de goudprijs 18 karaat berekenen of de goudprijs 14 karaat berekenen erg eenvoudig!

Goud verkopen

Heb jij de goudprijs berekent en de koers goud bekeken van het goud dat jij nog in huis hebt liggen? Voor het verkopen van jouw goud hoef jij niet meer op zoek te gaan naar een plek om dit goud te verkopen. Bij Onlinegoudinkoop.nl kun je namelijk heel gemakkelijk jouw goud online verkopen. Hiervoor heb je alleen een brievenbus nodig.

Jouw goud online verkopen doe je door een taxatiepakket aan te vragen via de website van Onlinegoudinkoop.nl. Dan zul je binnen enkele dagen het taxatiepakket bij jou thuis ontvangen. In het pakket zit een uitgebreid stappenplan, een verzendenvelop en een formulier. Jouw persoonlijke gegevens vul je in op het formulier. De verzendenvelop vul je met het goud of andere edelmetalen die jij wil verkopen en het ingevulde formulier. Je verstuurt de verzendenvelop heel gemakkelijk op met de post. Zodra Onlinegoudinkoop.nl de verzendenvelop met jouw goud of andere edelmetalen heeft ontvangen zullen zij overgaan tot de waardebepaling. Het goud wordt dan gewogen en getaxeerd.

Dit wordt altijd op beeld opgenomen zodat jij er zeker van bent dat dit gebeurt op de juiste manier. Wanneer de waarde van het goud bepaalt is zul je een bod ontvangen via de mail. Je hebt altijd zelf de keuze of je dit bod wel of niet accepteert. Accepteer je het bod niet, wordt het goud weer gratis en verzekerd naar jou teruggestuurd. Als je het bod wel accepteert, wordt het geld dat jij hebt, verdient met de goud verkoop naar jouw bankrekening gestuurd. Zodra Onlinegoudinkoop.nl jouw acceptatie van het bod hebben ontvangen wordt de betaling binnen 24 uur gestart. Afhankelijk van jouw bank heb je het geld nog diezelfde dag op jouw rekening. Goud verkopen online is dus heel eenvoudig, snel en veilig met Onlinegoudinkoop.nl.

Online Goudinkoop - Hoe het werkt

Eerlijke prijs voor je sieraden

Weet je wat jouw sieraden, erfenis en munten waard zijn? Wij zijn een groothandel in edelmetalen die nu ook toegankelijk is voor particulieren. Met meer dan tien jaar ervaring bieden wij u een eerlijke prijs.

Geld op je rekening in 4 stappen

 • 1. Kies de levering

  Er zijn drie leveringen om uit te kiezen

 • 2. Stuur je objecten

  Verstuur via verzekerde verzending

 • 3. Ontvang een bod

  Eerlijk en vrijblijvend

 • 4. Uitbetaling

  Altijd binnen 24 uur

Koersen

Hier kunt u de meest actuele koersen van de edelmetalen vinden. De koersen worden continue ververst en zijn dus de meest up-to-date koersen.