Hoogste goudprijs bereikt

hoogste goudprijs

Goud heeft de reputatie dat het door de tijd heen zijn waarde behoudt. De waarde van goud kan erg variëren, maar vertegenwoordigt echter altijd waarde. Wereldwijd wordt beleggen in goud als bescherming gezien tegen inflatie en als een van de betrouwbaarste manieren om kapitaal te behouden en uit te breiden. Dit is erg aantrekkelijk in tijden, waarin mensen geld op de bankrekening steeds minder waard zien worden. Het zeldzame edelmetaal heeft al meerdere malen bewezen dat het een redelijk stabiele en aantrekkelijke investering is tijdens economische mindere periodes. De goudprijs stijgt al weken en bereikt zelfs een recordhoogte.

Waarom is de goudprijs nu zo hoog?

De voornaamste bepalende factoren voor de prijs van goud is vraag en aanbod. Goud is zeer zeldzaam en ingewikkeld te ontdekken. Echter is het een erg begeerlijk en gewild metaal soort. Goud bezit diverse unieke eigenschappen, waardoor goud zeer geschikt is voor talloze toepassingen in diverse sectoren en industrieën. Hierdoor is de vraag naar goud groot, terwijl het aanbod relatief klein is. Daarbij spelen ook nog onzekerheden in de economie en onrustigheden op de arbeidsmarkt mee.

In tijden van hoge inflatie en politieke onzekerheid stijgt goud in waarde onder andere door de confrontaties tussen Israël en Hamas, deze hebben bijgedragen aan een stijging van de prijs. Ook de prognose van de Amerikaanse centrale bank (Fed) heeft invloed op de prijs. Er wordt verwacht dat binnenkort de rente weer wordt verlaagd, wat resulteert in een daling van de waarde van de dollar. Hierdoor wordt het voor handelaren buiten de Verenigde Staten aantrekkelijker om goedkoop goud te kopen dat in dollars wordt afgerekend.

Waar kun je als consument op letten bij de verkoop van goud?

Heb je zelf nog oud goud, gouden munten of gouden sieraden thuis liggen? Als die geen emotionele waarde hebben, kun je goud verkopen in een goudwisselkantoor. Omdat de vraag ernaar enorm toeneemt, kun je er aanzienlijk meer geld voor krijgen. Als je naar een goudwisselkantoor gaat, zorg dan dat je weet wat je voor je items kunt vragen door goed voorbereid te zijn met enige kennis. Als er een stempeltje in staat, weet je in elk geval het karaat gehalte.

Authentieke gouden munten leveren je vrijwel altijd geld op. Daarom is het ook belangrijk om te weten of de munten die je bezit van echt goud zijn. Dat is alleen best lastig om zelf uit te zoeken. Gelukkig kun je dat vaak vrijblijvend laten bepalen door een betrouwbare partij in te schakelen om je goud bij in te wisselen. Bij een goudwisselkantoor zijn er experts die een taxatie kunnen doen op de items en een prijs baseren op de laatste koers. Zo’n expert beschikt over alle deskundigheid die nodig is om te bepalen of je jouw gouden munten kan verkopen.

Online Goudinkoop - Hoe het werkt

Eerlijke prijs voor je sieraden

Weet je wat jouw sieraden, erfenis en munten waard zijn? Wij zijn een groothandel in edelmetalen die nu ook toegankelijk is voor particulieren. Met meer dan tien jaar ervaring bieden wij u een eerlijke prijs.

Geld op je rekening in 4 stappen

 • 1. Kies de levering

  Er zijn drie leveringen om uit te kiezen

 • 2. Stuur je objecten

  Verstuur via verzekerde verzending

 • 3. Ontvang een bod

  Eerlijk en vrijblijvend

 • 4. Uitbetaling

  Altijd binnen 24 uur

Koersen

Hier kunt u de meest actuele koersen van de edelmetalen vinden. De koersen worden continue ververst en zijn dus de meest up-to-date koersen.