Wat is witgoud?

Waar bestaat witgoud uit?

Witgoud is een legering van goud en verschillende metalen die meestal wit zijn. Het is dus niet een natuurlijk metaal, maar mens gemaakt. Om witgoud te krijgen kun je metalen gebruiken zoals: zilver, palladium, nikkel en mangaan(Nikkel wordt meestal niet meer met goud gelegerd). Dit proces gebeurt met een hoge temperatuur zodat alles gelijk kan smelten.

Waar wordt witgoud voor gebruikt?

Witgoud is heel populair tegenwoordig. Velen kiezen witgoud voor hun trouwringen, omdat de kleur heel gewild is. Zo geldt dat ook qua sieraden, armbanden, horloges, ringen, kettingen, sieraden met edelstenen. 

Hoe duur is witgoud?

Dat ligt aan van welke legering het is gemaakt en ook hoeveel van wat is gebruikt. Bijvoorbeeld als je 10k goud hebt gemixt met 500 gehalte palladium dan kan het nog vrij oké qua prijs uitkomen. Maar dan moet je wel uitkijken naar hoeveel de goudprijs en de palladiumprijs is.

Verkleurt witgoud?

Als er geen rhodiumlaagje opzit dan kan het na een lange tijd verkleuren naar een gelig en/of grijze kleur. Het rhodiumlaagje is ook heel gevoelig voor schoonmaakmiddelen en alcohol.

Onlinegoudinkoop.nl

Heb je verder nog gouden munten voor verkoop en/of ander goud? Bij Onlinegoudinkoop.nl kun je goud verkopen dat is verkleurd en ook je Gouden munten verkopen. Wij doen een bod op basis van de staat en de kwaliteit van je goud. 

Online Goudinkoop - Hoe het werkt

Eerlijke prijs voor je sieraden

Weet je wat jouw sieraden, erfenis en munten waard zijn? Wij zijn een groothandel in edelmetalen die nu ook toegankelijk is voor particulieren. Met meer dan tien jaar ervaring bieden wij u een eerlijke prijs.

Geld op je rekening in 4 stappen

 • 1. Kies de levering

  Er zijn drie leveringen om uit te kiezen

 • 2. Stuur je objecten

  Verstuur via verzekerde verzending

 • 3. Ontvang een bod

  Eerlijk en vrijblijvend

 • 4. Uitbetaling

  Altijd binnen 24 uur

Koersen

Hier kunt u de meest actuele koersen van de edelmetalen vinden. De koersen worden continue ververst en zijn dus de meest up-to-date koersen.