Waar kan ik munten laten taxeren?

munten laten taxeren

Heb jij oude munten geërfd of heb je misschien oude gouden of zilveren munten verzameld? Oude munten kunnen veel geld opleveren. Dat heeft een aantal oorzaken. Heb jij ook altijd willen weten waarom oude munten zoveel geld waard kunnen zijn wanneer jij jouw munten verkopen gaat? Wij hebben alles over oude munten opgezocht en voor jou op een rijtje gezet.

De waarde van munten

Vroeger werden munten gebruikt als betaalmiddel. Waar onze euromunten gemaakt zijn van tin, zink, koper en aluminium werden munten vroeger gemaakt van goud en zilver. De munten werden met koper gelegerd om de munten sterker te maken. Een euromunt is tegenwoordig niet meer zoveel waard. Omdat de munten waar vroeger mee betaald werd vaak gemaakt zijn van goud of zilver kunnen ze veel waard zijn.

Daar komt dan nog bij dat oude munten veel waard kunnen zijn omdat ze erg oud zijn. Zo heb je munten die zelfs zo oud zijn dat ze uit de vijftiende eeuw komen. Van de oudste munt die iemand ooit heeft gevonden op aarde wordt gedacht dat de munt kwam uit de jaren 1485 tot 1495. Dit waren overigens niet de eerste munten die ooit gemaakt werden. De eerste munt die ooit gemaakt werd kwam waarschijnlijk uit de zevende eeuw uit Klein-Azië. Deze oudste munten werden gemaakt van goud en zilver en hadden afbeeldingen op stempels. Vaak zat er in het midden van de oude munten een vierkant gat.

Zeldzaamheid van oude munten

De hoge waarde van oude munten wordt niet alleen bepaald door de materialen waarvan de munten zijn gemaakt of hoe oud ze zijn. De waarde van oude munten wordt ook bepaald door de zeldzaamheid van de munten. De zeldzaamheid van een munt geeft de mate waarin een munt voorkomt aan. Hoe zeldzamer een munt is hoe meer de munt jou oplevert wanneer je besluit de munten te laten taxeren. 

Er zijn natuurlijk vele zeldzame oude munten. Dit komt doordat koningen en koninginnen vroeger munten lieten maken voor hun koninkrijk met vaak hun eigen gezicht erop. Veel van deze munten zijn al erg oud en daarom erg zeldzaam. In de loop van de jaren zijn veel van de munten verloren gegaan en van veel van deze munten zijn er nog maar een aantal exemplaren op de wereld.

De kwaliteit

Ten slotte bepaald de kwaliteit van de munten hoeveel de munten waard zijn. Zo is een munt die er nog heel mooi uitziet en geen beschadigingen heeft een stuk meer waard dan een munt met allerlei beschadigingen.

De waarde van je munten laten bepalen

Nu je weet wat de waarde van oude munten bepaald wil jij misschien jouw eigen munten laten taxeren. Munten laten taxeren laat je heel eenvoudig doen door Onlinegoudinkoop.nl. Wij zijn al meer dan 10 jaar actief in deze markt en hebben alle expertise in huis.

Als jij al weet van welk metaal jouw munten gemaakt zijn en hoeveel ze wegen kun je gebruikmaken van de online calculator. De online calculator zal precies voor jou uitrekenen hoeveel jouw munten waard zijn. Op die manier kun jij jouw munten laten taxeren zonder dat je hier veel voor hoeft te doen.

Laat je munten taxeren bij Onlinegoudinkoop.nl!

Wanneer je liever jouw oude munten opstuurt om door ons te laten taxeren is dit natuurlijk ook mogelijk. Dit doe je heel gemakkelijk door een taxatiepakket aan te vragen. Je zal dan binnen een paar dagen het taxatiepakket bij jou thuis ontvangen via de post. In het taxatiepakket zul je een verzendenvelop vinden. Dit werkt op de volgende manier. De verzendenvelop vul je met jouw oude munten die je wil laten taxeren. De verzendenvelop stuur je naar ons toe via de post.
Zodra wij jouw oude munten hebben ontvangen zullen wij ze wegen en taxeren. Dit gebeurt altijd terwijl het wordt opgenomen op beeld zodat jij er zeker van bent dat dit op de juiste manier gebeurt. Wanneer we jouw oude munten hebben getaxeerd sturen wij jou een bod via de mail. Wanneer je dit bod accepteert, ontvang je het geld zo snel mogelijk op jouw rekening. Afhankelijk van jouw bank gebeurt dit dezelfde dag nog.

Munten laten taxeren bij Onlinegoudinkoop.nl is dus heel eenvoudig!

Online Goudinkoop - Hoe het werkt

Eerlijke prijs voor je sieraden

Weet je wat jouw sieraden, erfenis en munten waard zijn? Wij zijn een groothandel in edelmetalen die nu ook toegankelijk is voor particulieren. Met meer dan tien jaar ervaring bieden wij u een eerlijke prijs.

Geld op je rekening in 4 stappen

 • 1. Kies de levering

  Er zijn drie leveringen om uit te kiezen

 • 2. Stuur je objecten

  Verstuur via verzekerde verzending

 • 3. Ontvang een bod

  Eerlijk en vrijblijvend

 • 4. Uitbetaling

  Altijd binnen 24 uur

Koersen

Hier kunt u de meest actuele koersen van de edelmetalen vinden. De koersen worden continue ververst en zijn dus de meest up-to-date koersen.