Wat is de verwachte goudkoers in 2050?
Wat de verwachte goudkoers is in 2050 is moeilijk te zeggen. De goudprijs verandert van dag tot dag, maar heeft altijd een stijgende lijn gekend. Er zijn veel verschillende redenen waarom de prijs kan dalen en waarom hij kan stijgen. Hieronder geven we verschillende redenen die van invloed zijn op de goudprijs.
Inflatie
Inflatie speelt een grote rol in de prijs van goud. Als valuta’s als de Chinese Yen, de euro of de dollar daalt in prijs kiezen veel investeerders voor goud als een veilige investering, dit omdat goud een erg vaste waarde kent, door deze investeringen in goud gaat de prijs hiervan ook omhoog, dit alles heeft te maken met vraag en aanbod.
Geschiedenis van de goudkoers
Goud heeft in het verleden op de lange termijn altijd een stijgende lijn gekend, dit heeft te maken met zaken als inflatie, maar ook doordat er meer vraag naar komt, maar er niet meer goud bijgemaakt kan worden, omdat dit een product is die een keer opraakt. Als je deze lijn blijft volgen, kun je in 2050 een hogere prijs verwachten voor goud dan dat de prijs op het moment is.
Schaarste
Van goud is er niet meer op aarde te krijgen dan dat er op dit moment is, hierdoor zit er een schaarste aan en is de prijs van goud zo hoog. Door deze schaarste in goud is het een product dat erg gewild is voor investeringen door beleggers, maar ook landen hebben veel goud in bezit als waarde reserve waar ze op kunnen vertrouwen als het vertrouwen in valuta daalt.
Natuur
Goud komt van oorsprong uit meteorieten die miljoenen jaren geleden op de aarde zijn beland, die is terechtgekomen in water en op het land. In het water blijft dat goud door het water heengaan. Daarom wordt er ook goud gevonden in rivieren door dit water te scheiden met goud, door erosie zijn deze stukjes goud erg klein en lastig te vinden. Het goud wat op het land terechtgekomen is, is in verloop van tijd veel natuur overheen gegroeid, denk bijvoorbeeld aan regenwouden in Zuid-Amerika. Er worden grote delen regenwoud weggehaald om dit goud te vinden, dit is niet de bedoeling en daar willen overheden graag en stop op hebben. Hierdoor houdt het behoud van natuur tegen dat er op deze plekken goud uit de grond wordt gehaald.
Onrust in de wereld
Onrust in de wereld heeft ook veel invloed op de prijs van goud. Door het uitbreken van oorlogen heeft dan ook een grote invloed op de prijs van goud. Door internationale conflicten en de dreiging daarvan zorgt voor onzekere tijden op financiële markten. Dit zorgt dat men naar veilige havens als goud vlucht.
Oorlog zorgt voor meer vraag naar goud om waarde te behouden en het risico zo klein mogelijk te maken. Beleggers en centrale banken kopen vaak goudbaren om te voorkomen dat ze geld verliezen als er problemen zijn. Dit kan de prijs van goud op de wereldmarkt verhogen.
Conclusie
We verwachten, en niet alleen door wij, maar ook grote beleggers en door nationale banken dat de prijs van goud de aankomende jaren blijft stijgen. Wat de verwachte goudkoers in 2050 dus significant veel hogere bedragen zou laten tonen.
Eerlijke prijs voor je sieraden
Weet je wat jouw sieraden, erfenis en munten waard zijn? Wij zijn een groothandel in edelmetalen die nu ook toegankelijk is voor particulieren. Met meer dan tien jaar ervaring bieden wij u een eerlijke prijs.
Koersen
Hier kunt u de meest actuele koersen van de edelmetalen vinden. De koersen worden continue ververst en zijn dus de meest up-to-date koersen.