Wat doet de goudkoers in 2023?

verwachting goudprijs

Er is een nieuw jaar aangebroken en daarbij komen ook de goede voornemens voor dit nieuwe jaar. Misschien is dit het jaar dat jij gaat investeren in goud of misschien heb jij wel goud in huis liggen waar je niets meer mee doet. Daarom hebben wij voor jou uitgezocht of het verstandig is om goud te verkopen in 2023 en wat de goudkoers verwachting is voor 2023.

Ontwikkeling goudprijs

De prijs van goud wordt bepaald door verschillende aspecten, zoals hoeveel tijd, geld, moeite en kennis het vereist om goud te winnen. Goudmijnen kosten erg veel geld en je hebt hier enige kennis voor nodig. Daarnaast kan het erg lang duren om goud te vinden. Daarnaast ligt de ontwikkeling goudprijs natuurlijk aan de vraag en het aanbod van goud. Wanneer er weinig aanbod aan goud is, maar er is veel vraag naar goud zorgt dit ervoor dat de goudprijs stijgt. Dit geldt andersom ook, wanneer er veel aanbod aan goud is maar weinig vraag dat de goudprijs gaan dalen.
Daarnaast hebben aspecten die spelen in de wereld zoals bijvoorbeeld oorlog, inflatie en crisissen invloed op de goudkoers verwachting. Historisch gezien gaat de goudprijs nog verder stijgen wanneer er sprake is van deze aspecten.

In de geschiedenis steeg de goudkoers verwachting wanneer er een economische crisis was, zoals in de jaren 2008, 2012 en 2018 lieten zien.
Tegenwoordig wordt er niet veel ‘nieuw’ goud meer gevonden. Hierdoor is het aanbod aan goud al jaren hetzelfde. De vraag naar goud is daarentegen flink gestegen waardoor de goudkoers verwachting er positief uitziet.

Verwachting goudprijs 2023

De afgelopen tijd wordt er veel gehandeld in goud. Dit komt door de verschillende klappen die de economie in de wereld heeft geleden, zoals de coronacrisis, de oorlog in Oekraïne en het verhogen van de rentetarieven. Hierdoor is de ontwikkeling goudprijs voor de komende tijd erg positief.

In tijden van crisis investeren mensen in goud. Dit komt doordat beleggen in goud een soort beschermde investering is wanneer je dit vergelijkt met andere beleggingen zoals beleggen in aandelen en obligaties. Aandelen en obligaties leveren op dit moment niet zoveel op en daarom is beleggen in goud een erg goede oplossing.

Goudkoers verwachting

De goudkoers verwachting ziet er volgens verschillende analisten positief uit. Volgens ABN AMRO is de goudprijs prognose 2023 positief doordat de goudprijs stijgt. Volgens hen is de positieve verwachting goudprijs te wijten aan de Amerikaanse dollar die gaat dalen en door de Federal Reserve van Amerika die volgens hen in de tweede helft van 2023 de rente gaat verlagen en door inflatie.

Gaat de goudprijs nog verder stijgen?

Volgens verschillende analisten gaat de goudprijs nog verder stijgen in de toekomst. De positieve verwachting goudprijs kun jij goed gebruiken wanneer jij goud wil verkopen. Wil jij liever een specifiekere prognose goudprijs ontvangen? Hiervoor kun je onze pagina actuele koersen gebruiken. Op de pagina actuele koersen kun je de actuele koersen bekijken van goud, zilver, platina en palladium. Deze pagina wordt continu ververst zodat de pagina altijd up-to-date is en jij kan zien of de goudprijs stijgt of niet.
Heb jij goud in huis dat je wil verkopen en wil je weten wat dit jou op kan leveren? Gebruik dan onze online calculator. Hier vul je in om welk edelmetaal het gaat, om hoeveel karaat het gaat en hoeveel het voorwerp weegt. De online goudprijs calculator zal dan precies berekenen wat het goud jou kan opleveren bij de verkoop.

Verkoop jouw goud online bij Onlinegoudinkoop.nl

Bevalt de goudprijs prognose 2023 jou wel en lijkt het jou wel wat om geld te verdienen met goud? De verwachting goudprijs 2023 wordt alleen maar hoger, dus dit zou het perfecte moment kunnen zijn om te profiteren van de goudkoers verwachting voor de komende tijd.

Om jouw online te verkopen bij Onlinegoudinkoop.nl vraag je een taxatiepakket aan. In dit pakket zul je een verzendenvelop aantreffen. In de envelop stop je de gouden voorwerpen of andere edelmetalen voorwerpen die je wil verkopen. Vervolgens stuur je de verzendenvelop met de voorwerpen erin naar ons op via de post.
Zodra wij jouw verzendpakket hebben ontvangen zullen wij de waarde bepalen. Dit wordt altijd op beeld opgenomen. We zullen jou het bod versturen via de e-mail. Je hebt altijd de keuze of je dit bod wel of niet accepteert. Accepteer je het bod niet, worden de voorwerpen weer gratis en verzekerd naar jou teruggestuurd via de post. Accepteer je het bod wel, dan zullen wij het bedrag overmaken naar jouw bankrekening. Afhankelijk van jouw bank heb je het geld dezelfde dag nog op jouw bankrekening.

Online Goudinkoop - Hoe het werkt

Eerlijke prijs voor je sieraden

Weet je wat jouw sieraden, erfenis en munten waard zijn? Wij zijn een groothandel in edelmetalen die nu ook toegankelijk is voor particulieren. Met meer dan tien jaar ervaring bieden wij u een eerlijke prijs.

Geld op je rekening in 4 stappen

 • 1. Kies de levering

  Er zijn drie leveringen om uit te kiezen

 • 2. Stuur je objecten

  Verstuur via verzekerde verzending

 • 3. Ontvang een bod

  Eerlijk en vrijblijvend

 • 4. Uitbetaling

  Altijd binnen 24 uur

Koersen

Hier kunt u de meest actuele koersen van de edelmetalen vinden. De koersen worden continue ververst en zijn dus de meest up-to-date koersen.