Zilverprijs
De prijs van zilver is natuurlijk zeer belangrijk wanneer jij eraan denkt om jouw zilver te gaan verkopen. De zilverprijs staat niet vast en verandert continu. De prijs van zilver heeft dus nooit een vaste waarde. De zilverprijs hangt van een aantal dingen af, zoals de vraag en het aanbod van zilver. Daarnaast speelt het gewicht van het zilver een rol.
Direct je goud
waarde weten?
- Volledig verzekerde verzending
- Volledig discrete verzending
- Gefilmde taxaties
- Goud-terug-garantie
Eerlijke prijs voor je sieraden
Weet je wat jouw sieraden, erfenis en munten waard zijn? Wij zijn een groothandel in edelmetalen die nu ook toegankelijk is voor particulieren. Met meer dan tien jaar ervaring bieden wij u een eerlijke prijs.
Bereken snel je waarde!
Bereken snel en eenvoudig de waarde van je edelmetalen.
Zilverprijs, een spel van vraag en aanbod
De prijs van zilver en de waarde 1 kilo zilver staat dus nooit vast. Wanneer jij eraan denkt om jouw zilver te gaan verkopen, doe je er goed aan om een tijdje de prijs van zilver in de gaten te houden zodat jij weet wat de 1kg zilver prijs precies is bij het verkopen. Zo kun je bekijken wanneer het zilver veel waard is en kun je de beste prijs van zilver ontvangen bij de verkoop. Op die manier kun je er zelf voor zorgen dat je het meeste verdient wanneer jij overgaat tot verkoop.
Maar hoe bepaal je nou eigenlijk de prijs van zilver? Ten eerste hangt de waarde van zilver af van de vraag en het aanbod van zilver. De vraag en het aanbod veranderen continu. Hierdoor verandert de zilverprijs ook continu. Wanneer er veel vraag is maar er is weinig aanbod, is de prijs van zilver hoog. Wanneer er weinig vraag is maar er is veel aanbod, is de prijs van zilver weer lager. Op de markt zullen de vraag en het aanbod samenkomen en op die manier zal de prijs van zilver ontstaan.
Direct je goud
waarde weten?
Zilvergehalte
Naast de vraag en het aanbod van zilver hangt de prijs van het zilver dat jij wil verkopen af van het zilvergehalte van het zilver.
Het zilvergehalte geeft aan uit hoeveel zilver het sieraad of het voorwerp bestaat. Het zilvergehalte wordt aangegeven met een merkteken. Het merkteken is een stempel dat in het zilver wordt gedrukt. Er zijn verschillende merktekens te vinden. Zo bestaat sterling zilver uit 925 delen zilver. Dit wordt ook wel het 1e gehalte zilver genoemd. Dit geeft aan dat het voorwerp uit 92,5% puur zilver bestaat en voor de rest uit koper of een ander edelmetaal. Dit wordt met een stempel aangegeven in de vorm van een zwaard met de cijfers 925 bij kleine voorwerpen en met een leeuwtje met een I in grotere voorwerpen. Naast het 1e gehalte zilver bestaat er nog en 2e gehalte zilver en het 3e gehalte zilver. Het 2e gehalte zilver heeft de cijfers 835 als keurmerk en het 3e gehalte zilver heeft de cijfers 800 als kenmerk.
Gewicht
Ten slotte hangt de prijs van zilver natuurlijk af van het gewicht van het zilver. Hoe meer zilver je wil gaan verkopen hoe meer dit zal opleveren. De prijs zilver per kilo is dus hoger dan de prijs zilver per gram.
Winnen van zilver
Daarnaast hangt de waarde van zilver af van de moeilijkheidsgraad en de investering van het winnen van het zilver. Om zilver te winnen moet je namelijk veel moeite doen.
Naast de vraag en het aanbod, het zilvergehalte en hoe moeilijk het is om het zilver te winnen hangt de prijs van zilver af van de economie. Denk dan bijvoorbeeld aan de economische zekerheid van een land, economische crisissen, natuurrampen en oorlogen.
De prijs van zilver is daarom zeer onzeker. Je kan nooit voorspellen wat de zilverprijs zal zijn in de toekomst.
Beleggen in zilver
Voor veel mensen en beleggers is beleggen in zilver een zeer aantrekkelijke investering. Zilver wordt namelijk veel gebruikt in de industrie. Zo wordt zilver gebruikt voor elektronische apparaten zoals schakelaars, printplaten en geleiders en in de fotografische industrie. Zilver kan zelfs verschillende soorten bacteriën doden en het wordt om die reden gebruikt om water te zuiveren. Ongeveer de helft van de vraag naar zilver bestaat uit de vraag naar zilver voor de industrie. Dat zilver veel gebruikt wordt in de industrie zorgt ervoor dat de vraag groot is. Dit maakt dat zilver een aantrekkelijke investering kan zijn. Bovendien is de zilvermarkt een stuk kleiner dan de goudmarkt. Dit maakt het voor investeerders een aantrekkelijke investering.
Zilverprijs geschiedenis
Voordat de vraag en het aanbod de zilverprijs bepaalde, bepaalde de London Silver Market Fixing de zilverprijs. Drie banken stelden de zilverprijs toen vast. De London Silver Market Fixing hebben 117 jaar de prijzen van zilver vastgesteld.
Het is interessant om te kijken naar de geschiedenis van de waarde van zilver. De prijs van zilver steeg enorm in het jaar 1980. De gebroeders Hunt hebben toen de stijging van de zilverprijs per gram veroorzaakt. De gebroeders Hunt hadden toen al tien jaar lang stelselmatig zilver opgekocht. Dit deden zij met de intentie om de prijs van zilver te verhogen. Jammer genoeg duurde deze stijging niet lang. In 1980 daalde de zilverprijs weer naar ongeveer dezelfde prijs als voorheen en dit bleef zo’n twintig jaar het geval.
Tijdens de economische crisis van 2008 maakte de zilverprijs per kilo weer een flinke stijging mee en in 2011 bereikte de prijs van zilver een hoogtepunt. Vervolgens maakte de zilverprijs in 2019 nog een stijging mee die te wijten was aan de coronacrisis.
De zilverprijs vandaag
Wat kost een kilo zilver vandaag? De zilverprijs vandaag ligt al een tijdje vrij hoog. Dit is mede te wijten aan de coronacrisis. Vraag jij je af, hoeveel is een kilo zilver waard? De prijs 1 kilo zilver ligt vandaag te dag tussen de €500,- en de €600,-. De 1 kilo zilver prijs ligt vandaag de dag dus vrij hoog. Aan het begin van de coronacrisis werd investeren in zilver erg populair. De zilverprijs vandaag maakt nog zeker een aantal schommelingen door. Echter stijgt of daalt de zilverprijs niet op een agressieve manier. Dit zorgt ervoor dat investeren in zilver of zilver verkopen je veel winst kan opleveren.
Wil jij graag weten wat de actuele zilverprijs vandaag is? Op onze pagina actuele koersen kun je de actuele koersen van zilver vinden. Wil je liever precies weten wat jouw zilver waard is en heb je het zilver gewogen? Gebruik dan de online calculator. Je kunt dan precies berekenen wat het zilver waard is en wat de zilverprijs vandaag precies is.
Onlinegoudinkoop.nl
Heb jij bekeken wat de kilo zilver waarde is en ben jij van plan jouw zilver te verkopen voor een mooie prijs? Dan ben jij bij ons aan het goede adres. Bij ons krijg je altijd een eerlijke prijs kilo zilver. Jouw zilver verkopen is heel eenvoudig bij Onlinegoudinkoop.nl. Maar hoe gaat dat nou precies in zijn werk?
Via de website vraag je een verzendpakket aan. Dit verzendpakket zul je dan binnen enkele dagen bij jou thuis ontvangen. In het verzendpakket vind je een verzendenvelop en een formulier. Het formulier vul je in met jouw persoonlijke gegevens. De verzendenvelop vul je met het zilver dat jij wil verkopen en het formulier. De verzendenvelop stuur je naar ons op via de post. De verzending is volledig verzekerd.
Zodra wij jouw verzendenvelop met het zilver dat jij wil verkopen hebben ontvangen gaan wij over tot de waardebepaling. Tijdens de waardebepaling wordt het zilver gewogen en getaxeerd. Dit gebeurt altijd terwijl het wordt opgenomen op beeld zodat jij ervan verzekerd bent dat dit op de juiste manier gebeurt. Vervolgens sturen wij jou een bod via de mail. Dit bod is compleet vrijblijvend. Je hebt altijd de vrijheid of je dit bod wel of niet accepteert. Accepteer je het bod niet, wordt het zilver weer kosteloos en verzekerd naar jou opgestuurd via de post.
Wanneer je het bod wel accepteert, zullen wij het geld naar jouw rekening sturen. Dit gebeurt binnen 24 uur na de ontvangst van jouw acceptatie van het bod.
Op die manier is jouw zilver verkopen heel eenvoudig!
Koersen
Hier kunt u de meest actuele koersen van de edelmetalen vinden. De koersen worden continue ververst en zijn dus de meest up-to-date koersen.